Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Dynamo" aizsargs Granāks: "Pusfinālā negribu spēlēt pret Rīgas "Dinamo""

"Dynamo" aizsargs Granāks: "Pusfinālā negribu spēlēt pret Rīgas "Dinamo""
Oļegs Znaroks dod norādījumus Maskavas "Dynamo" hokejistiem
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Esmu ļoti apmierināts, ka sērijā pret Minsku spējām uzvarēt četrās spēlēs. Nevarēju iedomāties, ka notiks tieši tā. Ceturtā spēle bija līdzīga iepriekšējai: pirmkārt, centāmies pārliecinoši nospēlēt aizsardzībā, turklāt ar tādu pārsvaru tas izdevās daudz labāk," pēc iekļūšanas Rietumu konferences pusfinālā teica Maskavas hokeja kluba "Dynamo" aizsargs Dominiks Granāks.

“Nevarētu teikt, ka otrā spēle Baltkrievijā izdevās viegla,” spēlētājs atskatījās uz izslēgšanas spēļu pirmo kārtu. “Jā, kaislības nebija tādas, kā dienu iepriekš. Spēle Bobruiskā sanāca ļoti agresīva, laukumā bija daudz kautiņu, katrs gribēja uzvarēt. Taču arī otra spēle neizvērtās vienkārša.”

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētie Maskavas policisti izslēgšanas spēles sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas, divām uzvarām Maskavā pievienojot panākumus Bobruiskā un Minskā. Sērijā pret Minskas “Dynamo” triumfs ar 4-0. Pusfināla pretiniekus maskavieši uzzinās ne ātrāk kā ceturtdien.

“Otrajā mājas spēlē Minska mainīja taktiku. Gaidīja, kad kļūdīsimies, taču bijām jau paspējuši viens otru izpētīt. Agrāk domāju, ka sērijā būs vairāk spēļu. Neviens no mums nebija pārliecināts par tādu uzvaru, jo pretinieku spēki bija līdzīgi. Viss varēja izvērsties savādāk, ja minskieši gūtu panākumu pirmās spēles papildlaikā. Tāpat mums par labu nāca fakts, ka Minskas klubs pirmo mājas spēli aizvadīja Bobruiskā.”

Granāks atzīst, ka ceturtdaļfināla sērijas laikā nav skatījies citas spēles. “Pārējām sērijām līdzi nesekoju, zinu tikai spēļu rezultātus. Uzskatu, ka mūsu galvenais uzdevums bija pārvarēt pirmo kārtu un to mēs paveicām. Runājot par konkurentiem... Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, negribētu tālāk spēlēt pret Rīgas “Dinamo”. Mums tas ir neparedzams pretinieks.

Kā raksta SA+ hokeja eksperts petrovich_27, Maskavas "Dynamo" un Rīgas "Dinamo" tikšanās Rietumu konferences pusfinālā nemaz nav iespējama.

+Ja uzvar SKA (1. vieta), SKA spēlē pret zemāku vietu ieņēmušo komandu - vai nu Rīgu, vai "Atlant" - "Severstaļ" dueta uzvarētāju (attiecīgi Znaroka komandai paliek "Atlant" - "Severstaļ" vai "Torpedo").
+Ja uzvar CSKA (8. vieta), CSKA spēlē pret augstāko vietu ieņēmušo komandu - t.i. "Torpedo" (2. vieta) vai Maskavas "Dinamo".
+Ja uzvar "Torpedo" (2. vieta), viņi var trāpīt tikai uz CSKA (8.vieta, jo SKA izkrituši) vai Maskavas "Dinamo" (3. vieta).
+Ja uzvar Rīgas "Dinamo" (7. vieta), tad rīdziniekiem pretī var trāpīt tikai SKA (1. vieta) vai "Severstaļ" - "Atlant" pāra uzvarētājs (attiecīgi, ja SKA izkrīt pirmajā kārtā un "Dinamo Rīga" tiek 2. kārtā, Maskavas "Dynamo" saņem zemākās vietas (8.) komandu - CSKA.

P.S. No "Atlant" - "Severstaļ" pāra uzvarētāja "play-off" otrās kārtas izspēles kārtība nemainās, jo abas komandas ieņem viena otrai sekojošu vietu (4., 5.).

Lindforss: “Māris Jučers ir labs vārtsargs”

“Vārtsargu sniegums vienmēr daudz nosaka, taču viens tomēr nav karotājs,” pēc pirmajām “play-off” spēlēm iespaidos dalās Ņižņijnovgorodas vārtsargu treneris Sakari Lindforss. Viņš domā, ka “Dinamo” pēc Holta savainojuma turpinās cīnīties un velta atzinīgus vārdus rīdzinieku vārtsargam Mārim Jučeram.

“Nezinu, kāds savainojums ir Holtam. Lai kā nebūtu, “Dinamo” turpinās sisties, taču mēs pacentīsimies atrast risinājumu, lai uzvarētu sērijā. Māris Jučers sestdien nokļuva grūtā situācijā, taču tika ar to galā, noķerot vairākas izšķirošas ripas. Svētdien viņam neklājās viegli, jo metām maz, tomēr metieni bija ļoti kvalitatīvi. Uzskatu, ka viņš ir labs vārtsargs.”

Lindforss apgalvo, ka “Torpedo” hokejisti nav īpaši piestrādājuši Jučera apspēlēšanai no augstās un vidējās trajektorijas. Treneris slavē Ņižņijnovgorodas vārtsargu Vitāliju Kovaļu, norādot, ka ripu ķērājs nonācis formas virsotnē.

“Savainojuma dziedēšanas laikā Vitālijs ļoti nopietni strādāja gan laukumā, gan ārpus tā. Sākumā viņam bija grūti, neizpalika kļūdas, taču tagad spēlē lieliski, kā tas pienākas spīdošam un darbu mīlošam vārtsargam. Kovaļu augstu novērtēja SKA vārtsargu treneris Jusi Parkila un viņam bija pilnīga taisnība. Man patīk, ka viņš daudz strādā ar sevi, tāpēc tiek uzskatīts par vienu no labākajiem vārtsargiem līgā un turpinās progresēt.”

Izmantotie resursi:
Сакари Линдфорс: «Парккила был абсолютно...

Maskavas "Dynamo" būs jāspēlē pret

  • 70

  • 259



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 16:20, pirms 12 gadiem
jautajums jau ir cik ilga bus serija pret Torpedo....jo garaka jo vairak zilumi,traumas un nogurums.Lai vai ka MD tika pari pirmajai kartai gana atri...
, 2012-03-05 16:21, pirms 12 gadiem
Man liekas,Jūs te kko jaucat: Ja tālāk tiks Rīgas Dinamo, tad būs jāspēlē pret SKA, te nav tā ka pret noteikta pāra uzvarētāju, bet gan SKA vienmēr būs jāspēlē pret tabulā zemāko,kas ir tikuši tālāk....
, 2012-03-05 16:22, pirms 12 gadiem
Vai ta mums nebuus jaaspeelee ar SKA ja tiekam naakamajaa kaartaa??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 16:23, pirms 12 gadiem
lilion23 rakstīja: Vai ta mums nebuus jaaspeelee ar SKA ja tiekam naakamajaa kaartaa??
Var gadīties, ka ar neko nebūs jāspēlē.
, 2012-03-05 16:23, pirms 12 gadiem
Man ar liekas ka bus jaspele pret SKA ja tiksim tālāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 16:25, pirms 12 gadiem
Darzins45 rakstīja: KHL Nolikums šogad ir gluži ka nhl izspēļu secība.
spriežot pēc tabulas kas ir khl.ru, tad nav gan
, 2012-03-05 16:25, pirms 12 gadiem
Diemžēl, ja viņš zinātu par Dinamo pašreizējām problēmām ( vārtos caurums, leģionāri guļ, vairāki pamatsastāva spēlētāji traumēti, spēlē tikai viena maiņa ... utt.) , tad gan viņš tā nerunātu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 16:28, pirms 12 gadiem
messibesii3 rakstīja: bet,nāksies
Nenāksies. Rīgu pretī Znaroks var dabūt tikai konferences finālā. Intervijas laikā bija runa par pusfinālu, tā kā Graņaks ir kļūdījies.
, 2012-03-05 16:33, pirms 12 gadiem
lilion23 rakstīja: Vai ta mums nebuus jaaspeelee ar SKA ja tiekam naakamajaa kaartaa??
Nu, ja notiek brīnums un tajā sērijā uzvar CSKA un šajā Rīgas Dinamo, tad var gadīties arī Dynamo-Dinamo scenārijs.
, 2012-03-05 16:37, pirms 12 gadiem
Gribās apbēdināt Graņāku. Pusfinālā nāks pretī Rīga
, 2012-03-05 16:39, pirms 12 gadiem
rīga nākamajā kārtā Znarokam pretī pat teorētiski nevar būt, ja nu konfas finālā, briinos , Māri Novik, pirms būvē aptaujas uzzini kas un kaa notiek, savaadāk baigi skumji izskatās.
tātad, nākamajā kārtā atkal spēlē stiprākais - vājākais un vidējie, vietas kādās finišēja reg čhempī, pārējo katrs pac izrēķinam
, 2012-03-05 16:41, pirms 12 gadiem
Ja CSKA uzvar SKA (kas ir brinums) tad Pretī nāks Maskavas dinamo jo ir augstaka komanda no esoshajam rietiumu konference ! Bet zinot ka SKA ar 1 kāju ir tālāk tad paliek ka tikai finālā!
, 2012-03-05 16:43, pirms 12 gadiem
ne pie kādas, pat teorētiskas apstākļu sakritības nākamajā kārtā OHK Dinamo (3. vieta) nevar sanākt spēlēt pret Dinamo (Rīga; 7. vieta).

- ja uzvar SKA (1. vieta), SKA spēlē pret zemāku vietu ieņēmušo komandu - vai nu Rīgu, vai nu Atlant-Severstaļ dueta uzvarētāju (attiecīgi Znaroka komandai paliek Atlant-Severstaļ vai Torpedo).
- ja uzvar CSKA (8. vieta), CSKA spēlē pret augstāko vietu ieņēmušo komandu - t.i. Torpedo (2. vieta) vai OHK Dinamo
- ja uzvar Torpedo (2. vieta), Torpedo var trāpīt tikai uz CSKA (8.vieta, jo SKA izkrituši) vai OHK Dinamo (3. vieta)
- ja uzvar Rīgas Dinamo (7. vieta), tad rīdziniekiem pretī var trāpīt tikai SKA (1. vieta) vai Sverstaļ-Atlant pāra uzvarētājs (attiecīgi, ja SKA izkrīt pirmajā kārtā un DR tiek 2. kārtā, OHK Dinamo saņem zemākās vietas (8.) komandu - CSKA.

P.S. no Atlant-Severstaļ pāra uzvarētāja play off 2. kārtas izspēles kārtība nemainās, jo abas komandas ieņem viena otrai sekojošu vietu (4., 5.).
, 2012-03-05 16:55, pirms 12 gadiem
te arī KHL play off reglaments, lai tiktu skaidrībā:}
khl.ru
, 2012-03-05 16:58, pirms 12 gadiem
Vel janodzivo lidz 2 kartai bet ceru ka tiksim talak un paradisim SKA kas ir RIGA
, 2012-03-05 17:21, pirms 12 gadiem
Darzins45 rakstīja: KHL Nolikums šogad ir gluži ka nhl izspēļu secība.
interesanti zinat,kada tad ir NHL izspeliu seciba?
, 2012-03-05 17:24, pirms 12 gadiem
Nevajadzēs spēlēt nākamo kārtu, varēs mūsējie čempim savlaicīgi gatavoties.
, 2012-03-05 17:26, pirms 12 gadiem
kuznecovs92 rakstīja: Nevajadzēs spēlēt nākamo kārtu, varēs mūsējie čempim savlaicīgi gatavoties.
kuri tad no DR pec tavam domam bus tie gribetaji un varetaji braukt uz pasaules chempi?
, 2012-03-05 17:29, pirms 12 gadiem
Darzins45 rakstīja: KHL Nolikums šogad ir gluži ka nhl izspēļu secība.
nu jau trešo sezonu KHL play off izspēles kārtība ir tāda.
vien pirmajā sezonā visi 1.-16. bija vienā tīklā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 19:00, pirms 12 gadiem
Nu, jāsaka, ka pirms sērijas prognozēju RD zaudējumu 7 spēlēs, tad tagad liekas, ka diemžēl ka būs jāsamierinās ar zāģi 6.
Ceru, ka kļūdos un RD spēs apgāzt manas prognozes!
, 2012-03-05 21:13, pirms 12 gadiem
Torpedo divas spēles panem tik pat kā uz vienas slidas,mēs divas spēlēs izrāvām ar zobiem.Vai esam spējīgi četras spēles tādā veidā izraut ,stipri šaubos.Tādēļ izskatās ,ka rietumos būs bez pārsteigumiem un ASK pret (Atlant-Severstaļ uzvarētāju),bet Maskavas Dinamo pret Torpedo.Mūsu puikas, lai atpūšās un apārstē traumas,pēc tam būs noderīgi Nolanam Latvijas izlasē.Ceru ,ka tā notiks.
, 2012-03-05 21:35, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Torpedo divas spēles panem tik pat kā uz vienas slidas,mēs divas spēlēs izrāvām ar zobiem.Vai esam spējīgi četras spēles tādā veidā izraut ,stipri šaubos.Tādēļ izskatās ,ka rietumos būs bez pārsteigumiem un ASK pret (Atlant-Severstaļ uzvarētāju),bet Maskavas Dinamo pret Torpedo.Mūsu puikas, lai atpūšās un apārstē traumas,pēc tam būs noderīgi Nolanam Latvijas izlasē.Ceru ,ka tā notiks.
no rīta šito tekstu neaizmirsti uzrakstīt vēl trešo reizi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 22:55, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: ne pie kādas, pat teorētiskas apstākļu sakritības nākamajā kārtā OHK Dinamo (3. vieta) nevar sanākt spēlēt pret Dinamo (Rīga; 7. vieta).

- ja uzvar SKA (1. vieta), SKA spēlē pret zemāku vietu ieņēmušo komandu - vai nu Rīgu, vai nu Atlant-Severstaļ dueta uzvarētāju (attiecīgi Znaroka komandai paliek Atlant-Severstaļ vai Torpedo).
- ja uzvar CSKA (8. vieta), CSKA spēlē pret augstāko vietu ieņēmušo komandu - t.i. Torpedo (2. vieta) vai OHK Dinamo
- ja uzvar Torpedo (2. vieta), Torpedo var trāpīt tikai uz CSKA (8.vieta, jo SKA izkrituši) vai OHK Dinamo (3. vieta)
- ja uzvar Rīgas Dinamo (7. vieta), tad rīdziniekiem pretī var trāpīt tikai SKA (1. vieta) vai Sverstaļ-Atlant pāra uzvarētājs (attiecīgi, ja SKA izkrīt pirmajā kārtā un DR tiek 2. kārtā, OHK Dinamo saņem zemākās vietas (8.) komandu - CSKA.

P.S. no Atlant-Severstaļ pāra uzvarētāja play off 2. kārtas izspēles kārtība nemainās, jo abas komandas ieņem viena otrai sekojošu vietu (4., 5.).
ak Dievs, cilvēks pateica, ka vienkārši nevēlās spēlēt ar Dinamo un tas arī viss. ko var piesietes? un,varbūt, viņš domāja visas līgas pusfinālu, tur jau mēs toč varam tikties
, 2012-03-06 08:37, pirms 12 gadiem
JTerry rakstīja: ak Dievs, cilvēks pateica, ka vienkārši nevēlās spēlēt ar Dinamo un tas arī viss. ko var piesietes? un,varbūt, viņš domāja visas līgas pusfinālu, tur jau mēs toč varam tikties
vai atceries kāds bija jautājums raksta beigās pirms šī komentāra?
, 2012-03-06 16:09, pirms 12 gadiem
hush rakstīja: Ja CSKA uzvar SKA (kas ir brinums) tad Pretī nāks Maskavas dinamo jo ir augstaka komanda no esoshajam rietiumu konference ! Bet zinot ka SKA ar 1 kāju ir tālāk tad paliek ka tikai finālā!
Ja cska uzvar ska, bet mees torpedo, tad znacoki speelee ar cska, bet mees ar atlantu vai severstal.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.