Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šuplers: "Secinājumus varēsim izdarīt decembrī"

Šuplers: "Secinājumus varēsim izdarīt decembrī"
Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers
Foto: Romualds Vambuts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris slovāks Juliuss Šuplers pēc KHL aizvadītā pirmā mēneša intervijā ar "Latvijas Avīzi" stāsta par komandu un pirmajiem iespaidiem Krievijā.

Uz jautājumu kā komanda ar vienu no mazākajiem budžetiem līgā var atrasties starp līderiem, slovāku hokeja speciālists atbild lakoniski. "Meistarību var aizstāt ar pašatdevi, vēlmi, azartu, individuālo un komandas disciplīnu. Vēl pāragri izdarīt secinājumus, ka esam KHL līderu grupas komanda. Jāskatās pieticīgāk, jo situācija turnīra tabulā ir ļoti blīva: trīs spēles uzvari un esi pirmais; zaudē un esi jau ārpus izslēgšanas spēļu zonas." Taču tāpat Šuplers izsakās, ka pāragri izdarīt pirmos secinājumus par pašu spēku – to varēšot darīt decembra vidū.

Jautāts arī par spēlētāju fizisko kondīciju un nogurumu. Šupleram šajā jautājumā sirds var būt mierīga. "Visu spēlētāju fizisko kondīciju mēs varam noteikt viena treniņa laikā. Spēlētāji izpilda sprintus, es uz datora redzu, kāds viņiem pulss, kā atjaunojas. Lielos vilcienos viss ir kārtībā. Tas ir arī sportiskā režīma jautājums. Es nedzeru un nesmēķēju, tādēļ ģērbtuvē uzreiz jutīšu, ja kāds naktī būs kaut ko tādu darījis."

Runājot par uzdzīvošanu nepatīkama situācija "Dinamo" radās ar pirmo vārtsargu Edgaru Masaļski, par ko gan treneris izsaka savu viedokli: "Ir smags grafiks, un viņi bija pelnījuši atpūtu. Taču es divreiz uzsvēru: lūdzu, palieciet kulturāli! Jūs esat pieauguši cilvēki, pašiem jāsaprot, kur un kā var uzvesties. Jūs esat "Dinamo" spēlētāji, nevis vienkārši cilvēki!"

Tāpat Šuplers atzina, ka turpinās vārtsarga meklējumi, taču labus vārdus veltīja arī pieejamajiem vārtu vīriem. "Ļoti cienām Sergeju Naumovu un Ervīnu Muštukovu, tomēr komandā nepieciešami divi pieredzējuši vārtsargi." Uz jautājumu, vai Muštukovs ir gatavs KHL līmenim Šuplers atbild, ka jādod iespēja arī viņam. "Cilvēkam jādod iespēja, arī man kā trenerim savulaik deva iespēju strādāt, parādīt sevi. Taču ar iespēju došanu arī nav viegli. Visi taču gaida rezultātu, un dzīvē bieži esmu pārliecinājies – komandas vadītāji runā, ka jādod jaunajiem iespēja, bet, tiklīdz nav rezultāta, tā pasniedz baltu lapu un uz redzēšanos. Ervīns var kļūt par labu vārtsargu, bet pagaidām treniņos jāpierāda, ka ir necaursitams."

Izmantotie resursi:
Latvijas Avīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2008-10-04 18:21, pirms 16 gadiem
gudri runaa un gudri vada komandu,man shis treners patik

  +9 [+] [-]

, 2008-10-04 18:21, pirms 16 gadiem
Suplers ir maanaami dusmiigs uz Masaljski un laikam ir par ko

  +4 [+] [-]

, 2008-10-04 18:21, pirms 16 gadiem
patikami, ka pat pie sekmigas notikumu attistibas musu Shuplers izteikumos neklust par Maurinjo, tiesham patikami...
Slēpts komentārs: demons35
Slēpts komentārs: demons35

  +1 [+] [-]

, 2008-10-04 18:29, pirms 16 gadiem
Labs treneris.
Slēpts komentārs: gattiss

     [+] [-]

, 2008-10-04 18:42, pirms 16 gadiem
neliekas, ka grafiks baigi smagais - viena vai divas spēles nedēļā. Jā, sākumā patiešām pāris spēles tika aizvadītas pēc kārtas, bet vienalga.

  +7 [+] [-]

, 2008-10-04 18:44, pirms 16 gadiem
gattiss rakstīja: gudri runaa un gudri vada komandu,man shis treners patik
Man arii. Manuprat Dinamo pasreizejaa labaa spele ir lielaa meraa vina nopelns. Nav jau mums nekadu superzvaigznu kas spetu izskirt speles likteni tikai uz induvidualas meistaribas pamata. Zetons arii generalmenedzerim par to ka ar nelielu (relativi - 5 miljoni $ algas prieks Latvijas nemaz nav tik maz) budzetu nopirka labus speletajus. Cik daudz nav pieredzets (ipasi basketbolaa) ka izdod baigo naudu un kaut kadi dunduki tikai ir...

 +13 [+] [-]

, 2008-10-04 18:53, pirms 16 gadiem
No sākuma bļaujam - Pret Dinamo notiek diskriminačija, smags kalendārs, utt, tagad redz, ka tā nav.

Par Šupleru arī - labāk kanādiešus un amerikāņus, bet tagad Jūliuss visiem "draugs".

Eh, cik interesanti šeit lasīt atsauksmes!

 +15 [+] [-]

, 2008-10-04 19:00, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No sākuma bļaujam - Pret Dinamo notiek diskriminačija, smags kalendārs, utt, tagad redz, ka tā nav.

Par Šupleru arī - labāk kanādiešus un amerikāņus, bet tagad Jūliuss visiem "draugs".

Eh, cik interesanti šeit lasīt atsauksmes!
Pagaidi kad zaudes 3 speles pec kartas, netikai to vien varesi palasit!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-04 19:15, pirms 16 gadiem
Patiesībā jau Jūlis tieši pret Minskas Dinamo varēja ielikt Ervīnu kastē un iedot Sergejam biški atpūsties! MnD nav tik "briesmīgs" pretinieks, lai nevarētu arī Muštikovam dot iespēju sevi parādīt.... un ja nu šim viss aiziet un džeks "atverās"?! Irbe arī sākumā bija rezervists aiz Samoilova muguras...

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 19:53, pirms 16 gadiem
Lielisks,respektabls un gudrs treneris lieliskai komandai.Visu cieņu!Atbalstīsim savējo komandu gan pēc vinnestiem,gan zaudējumiem!
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2008-10-04 19:59, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No sākuma bļaujam - Pret Dinamo notiek diskriminačija, smags kalendārs, utt, tagad redz, ka tā nav.

Par Šupleru arī - labāk kanādiešus un amerikāņus, bet tagad Jūliuss visiem "draugs".

Eh, cik interesanti šeit lasīt atsauksmes!
Jā es ar neesmu manījis runas par kalendāru, tiesnešiem kuri mūs notiesās un nemitīgām sagrāvēm, jo komandu tak vada treneris kura vadībā Slovakija cīnijās par palikšanu Augstākajā divīzijā. Toties tagad jau jaunie argumenti - citi ieskriesies, Hosu tulīt pārpirks, līdz šim esam spēlējuši ar varen švakām komandām u.t.t.

     [+] [-]

, 2008-10-04 20:13, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Patiesībā jau Jūlis tieši pret Minskas Dinamo varēja ielikt Ervīnu kastē un iedot Sergejam biški atpūsties! MnD nav tik "briesmīgs" pretinieks, lai nevarētu arī Muštikovam dot iespēju sevi parādīt.... un ja nu šim viss aiziet un džeks "atverās"?! Irbe arī sākumā bija rezervists aiz Samoilova muguras...
Varēja vai varēs??? Ar Minskas "Dinamo" vēl nav spēlēts... Ja tu domā spēli ar Maskavas "Dinamo", tad... bez viņiem KHL ir vēl daudzi jo daudzi krietni vien spēcīgāki klubi.

     [+] [-]

, 2008-10-04 20:19, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Varēja vai varēs??? Ar Minskas "Dinamo" vēl nav spēlēts... Ja tu domā spēli ar Maskavas "Dinamo", tad... bez viņiem KHL ir vēl daudzi jo daudzi krietni vien spēcīgāki klubi.
Tak par Minsku tas domāts, tur tāda pagātne nākotnē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-04 20:42, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Varēja vai varēs??? Ar Minskas "Dinamo" vēl nav spēlēts... Ja tu domā spēli ar Maskavas "Dinamo", tad... bez viņiem KHL ir vēl daudzi jo daudzi krietni vien spēcīgāki klubi.
Nu laikam vēl pareizāk būtu "varētu"(nākotnes vēlamā forma/ iespējāmība)! Bet to "varēja" domāju kā notikumu kas vēl nav noticis (un iespējāms arī ka nenotiks), bet varēja notikt....

  +1 [+] [-]

, 2008-10-04 20:42, pirms 16 gadiem
Nu ja vispar grib risket un dot Mustukovam iespeju uzspelet tad savaas majas ar Minsku butu istais bridis. Ja vinam parlieku sudigi iet tad jau vienmer var nomainiit...

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 20:44, pirms 16 gadiem
Nu jā, spēlētāji arī ārpus laukuma ir "Rīgas Dinamo" sastāvdaļa. Un ja viņi to apzināsies, tad varbūt kādreiz arī fani ar krekliem mugurā domās, kā uzvedas.

Interesanti, ka Maskavas Dinamo fanu klubs RD (un LV hokeja fanus) bija novertejusi un teica, ka tadi neesot nevienam viniem zinaamajam hokeja klubam.

Īsāk sakot, spēlētājiem jādara darbs laukumā, mums tribīnēs

     [+] [-]

, 2008-10-04 20:54, pirms 16 gadiem
gan jau ari ervins vel lidz gada beigaam izies uz ledus! speles vel ir daudz un taa vaartsarga mekleesana arvien vairaak saak izklausiities peec tuksuma, arvien klusaaks kautkaa tas temats paliek...turklat kaa julius, aabols un skiet ari koziols teica - naumovs savu liimeni tur un principaa patreiz pec dazaam speeleem izskataas arvien paarliecinosaak.

     [+] [-]

, 2008-10-04 21:19, pirms 16 gadiem
Lai atrastu vārtu vīru , vajaga arī bišķi piķi kabatā. Sezona ir sākusies un tie, kuri ir tā vērti , ķer ripučus ...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-04 21:22, pirms 16 gadiem
helmenfrole 2008-10-04 21:12
Iespējams, tā arī ir domāts un viss ir izsvērts un pārdomāts, tomēr vēlētos pavaicāt, kāpēc biļešuserviss mājas lapā un biļešu pārdošanas vietās (Statoil) nav iespējams izmantot tādu opciju kā izvēlēties konkrētas skatītāju vietas? Esmu sašutis, ka nevaru izvēlēties un iegādāties biļetes uz spēli tajās vietās, kurās esmu pieradis hokeja spēli vērot. Japiebilsts, ka tādu "sviestu" neesmu pamanījis kur citur, kaut gan neesmu arī cītīgi meklējis. Jāsaka, ka iepriekšējais biļešu izplatītājs, šadu opciju nodrošināja. Vēlētos uzklausīt Dinamo Rīgas oficiālo personu viedokli, par minēto ! Varbūt tas nav svarīgi, bet biļeti sev un saviem draugiem (4 personas kopā) , ceturtdien domāju neiegādāties, sākumā kā protesta akcija. Ja nekas nemainīsies, šāda rīcība būs , kā atbildes reakcija pret attieksmi pret, iespējams, prasīga paterētāja vai varbūt vienkārša Rīgas Dinamo atbalstītāja.
Ar cieņu !

     [+] [-]

, 2008-10-04 21:36, pirms 16 gadiem
Es pirku biļeti bērnu pasaules biļešu servisa kasē un bakstīu ar pirkstu monitorā, kur gribu sēdēt. tātad - iespēja izvēlēties konkrētu skatītāju vietu ir. cita lieta, ja pats pārdevējs nevēlas čakarēties un iedod pirmo vietu, ko sistēma izmet

     [+] [-]

, 2008-10-04 22:19, pirms 16 gadiem
matos rakstīja: Es pirku biļeti bērnu pasaules biļešu servisa kasē un bakstīu ar pirkstu monitorā, kur gribu sēdēt. tātad - iespēja izvēlēties konkrētu skatītāju vietu ir. cita lieta, ja pats pārdevējs nevēlas čakarēties un iedod pirmo vietu, ko sistēma izmet
Cik palasīju komentus RD lapā, Statoilos un netā nevar izvēlēties, bet piemēram Reklammārketos un BS galvenajā mītnē kongresu namā varot...

     [+] [-]

, 2008-10-04 22:44, pirms 16 gadiem
henrijz rakstīja: gan jau ari ervins vel lidz gada beigaam izies uz ledus! speles vel ir daudz un taa vaartsarga mekleesana arvien vairaak saak izklausiities peec tuksuma, arvien klusaaks kautkaa tas temats paliek...turklat kaa julius, aabols un skiet ari koziols teica - naumovs savu liimeni tur un principaa patreiz pec dazaam speeleem izskataas arvien paarliecinosaak.
Nu pagaidam ir OK, bet ja nu peksni Naumovam kada trauma? Tomer jau 39 gadi vinam... Ko tad??? Cita lieta ka labu vartsargu atrast sezonas viduu ir gruti un tas daudz maksaa...

     [+] [-]

, 2008-10-05 01:42, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Patiesībā jau Jūlis tieši pret Minskas Dinamo varēja ielikt Ervīnu kastē un iedot Sergejam biški atpūsties! MnD nav tik "briesmīgs" pretinieks, lai nevarētu arī Muštikovam dot iespēju sevi parādīt.... un ja nu šim viss aiziet un džeks "atverās"?! Irbe arī sākumā bija rezervists aiz Samoilova muguras...
Pirmkārt, Sibirj arī nebija nekāds "briesmīgais" retinieks.
Otrkārt, uzbrucēji var uzbrukt tikai tad uz visiem 100%, kad zina, ka ir kaut cik normāla aizsardzība un sevišķi vārtsargs.
Domāju Naumovam jāstāv vārtos līdz rezultāts būs par labu "Dinamo" un, ja būs liels ārsvars, tad sevi pierādīt varēs arī Muštukovs.

     [+] [-]

, 2008-10-06 15:15, pirms 16 gadiem
helmenfrole rakstīja: helmenfrole 2008-10-04 21:12
Iespējams, tā arī ir domāts un viss ir izsvērts un pārdomāts, tomēr vēlētos pavaicāt, kāpēc biļešuserviss mājas lapā un biļešu pārdošanas vietās (Statoil) nav iespējams izmantot tādu opciju kā izvēlēties konkrētas skatītāju vietas? Esmu sašutis, ka nevaru izvēlēties un iegādāties biļetes uz spēli tajās vietās, kurās esmu pieradis hokeja spēli vērot. Japiebilsts, ka tādu "sviestu" neesmu pamanījis kur citur, kaut gan neesmu arī cītīgi meklējis. Jāsaka, ka iepriekšējais biļešu izplatītājs, šadu opciju nodrošināja. Vēlētos uzklausīt Dinamo Rīgas oficiālo personu viedokli, par minēto ! Varbūt tas nav svarīgi, bet biļeti sev un saviem draugiem (4 personas kopā) , ceturtdien domāju neiegādāties, sākumā kā protesta akcija. Ja nekas nemainīsies, šāda rīcība būs , kā atbildes reakcija pret attieksmi pret, iespējams, prasīga paterētāja vai varbūt vienkārša Rīgas Dinamo atbalstītāja.
Ar cieņu !
starp citu, pasta nodalaas, hansa bankaas un lielveikalos, kur ir reklamarket var izveeleeties. neizpuut no musas ziloni, un neesi tik slinks - izkaap no masiinas un aizstaigaa liidz kaadai taalaakai vietai, kur VAR izveeleeties. baigaa jau protesta akcija. iists fans ietu uz speeli, kut vinjam iedaliitu peedeejo vietu areenaa.