Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs pēc astoņiem mēnešiem saņem kompensāciju no "Neftekhimik"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pujacs pēc astoņiem mēnešiem saņem kompensāciju no "Neftekhimik"
Georgijs Pujacs
Foto: metallurg.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ņižņekamskas "Neftekhimik" līgumu ar deviņos pasaules čempionātos Latvijas izlasi pārstāvējušo aizsargu Georgiju Pujacu lauza oktobrī, taču kompensācija samaksāta tikai tagad.

Pagājušajā sezonā Georgijs Pujacs bija Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis, taču, komandai nerādot cerēto sniegumu, pirms Ziemassvētkiem notika atbrīvošanās no aizsarga. Viņš ātri nonāca Ņižņekamskas "Neftekhimik" rindās un izkaroja treneru uzticību, 17 regulārā čempionāta spēlēs izceļoties ar četriem punktiem un pozitīvu lietderības koeficientu +5, kamēr mājās 32 spēlēs bija tikai divi punkti un negatīva lietderība -15.

34 gadus vecais Pujacs palika Ņižņekamskas "Neftekhimik" arī jaunās sezonas ievadā, tomēr komandai bija ārzemnieku pārprodukcija. 12. oktobrī notika šķiršanās no piecās spēlēs vienu rezultatīvu piespēli izdarījušā aizsarga, kurš pārcēlās uz Slovākiju un kopā ar "Banska Bystrica" izcīnīja sudraba medaļas.

"Ņižņekamskas "Neftekhimik" beidzot izmaksāja noteikto kompensāciju - runa ir par aizsargu Pujacu. Cerēsim, ka drīzumā kompensāciju saņems arī iepriekšējā sezonā atlaistais galvenais treneris Kari Heikile," sacīja Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko, kurš iepazīstināja ar situāciju arī citos klubos. "Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pierādīja, ka ir viens no līgas disciplinētākajiem klubiem, aizvakar likvidējot visus parādus. Atzīmēsim Zagrebas "Medveščak" - parādus, tajā skaitā par iepriekšējo sezonu, horvāti cenšas dzēst saskaņā ar ceļvedi. Aktīvi parādus dzēš Habarovskas "Amur"."

Kontinentālajā hokeja līgā situācija ir civilizēta, lai gan līdz ideālam ir tālu. Piemērs. Minskas "Dinamo" atlaida galveno treneri Aleksandru Andrijevski, un 2014. gada septembrī Disciplinārā komiteja pieņēma lēmumu, ka viņam pienākas kompensācija. Ar to viss beidzās - viņš joprojām neko nav saņēmis," sašutis bija Kovaļenko.

Tikmēr Kontinentālā hokeja līga izplatījusi paziņojumu, kurā liek klubiem norēķināties par pagājušo sezonu līdz 15. jūlijam. "Vairāki klubi pārkāpuši reglamentu, nesamaksājot līdz 31. maijam. Esam nosūtījuši oficiālas vēstules ar jauno termiņu. Tāpat esam saņēmuši ziņu no Spēlētāju arodbiedrības ar lūgumu parādniekiem aizliegt pieteikt jaunus spēlētājus un piedalīties nākamajā sezonā."

Viena no parādniecēm ir Maskavas "Dynamo", kuras ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs pauda cerību, ka līdz 15. jūlijam parādus izdosies dzēst. Kad viņam tika uzdots jautājums par aizliegumu pieteikt jaunus spēlētājus, viņš paziņoja, ka tas komandu neuztraucot: "Mums neviens vairs nav vajadzīgs. Visi nepieciešamie spēlētāji jau ir parakstījuši līgumus."

Izmantotie resursi:
RHR | russia-hockey.ru
Р-Спорт. Все главные новости спорта.
ТАСС - Новости в России и мире

  +6 [+] [-]

, 2016-06-04 13:12, pirms 8 gadiem
Labāk vēlāk , nekā nekad !!!
Slēpts komentārs: pernambucano

  +5 [+] [-]

, 2016-06-04 14:02, pirms 8 gadiem
Kolhozs!

  +9 [+] [-]

, 2016-06-04 14:06, pirms 8 gadiem
Prieks redzēt, kā amerikāņi krievus kārtīgi nolikuši uz ceļiem. Sankcijām jāturpinās!

  +3 [+] [-]

, 2016-06-04 14:07, pirms 8 gadiem
Lasot sekojošo info,šķiet, ka Pujacam vispār jāpriecājas, ka kaut ko ir saņēmis.:

Astoņi KHL klubi parādu dēļ pretendē uz...

     [+] [-]

, 2016-06-04 14:09, pirms 8 gadiem
"...Cerēsim, ka drīzumā kompensāciju saņems arī iepriekšējā sezonā atlaistais galvenais treneris Kari Heikile," sacīja Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko

Sanāk ka Dinamo nav norēķinājušies Heikili?

  +4 [+] [-]

, 2016-06-04 14:10, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Prieks redzēt, kā amerikāņi krievus kārtīgi nolikuši uz ceļiem. Sankcijām jāturpinās!
Jā, sankcijas labi strādā, un tas Parašā ir jūtams visās nozarēs.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-04 14:10, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Prieks redzēt, kā amerikāņi krievus kārtīgi nolikuši uz ceļiem. Sankcijām jāturpinās!
Varētu domāt ka pirms sankcijām KHL klubiem finansiālas problēmas nebija!
Slēpts komentārs: zippo22

  +2 [+] [-]

, 2016-06-04 14:33, pirms 8 gadiem
zippo22 rakstīja: Nemaksā, visi te pi..zd..jī, sāk kam maksāt, atkal letiņu komentētāji pi..z..djī, Nepatīk-neskatās, nelasa, nekomentē, kur vēl vienkāršāk, savu jau tāpat neko labāku par amatieru līgu neesam spējīgi izveidot, latviešu skopums, i teikt laikam vairs i nebūs ko tādu prātīgu, tik mīnusus ielikt
Tu nepieļauj domu, ka mūsu pašu pašmāju čempionātam nemaz nevajag/nevar daudz augstākā līmenī būt, ja ņem vērā mūsu cilvēku un finanšu resursus?

Bet tas ka cilvēki ņirdz par Parašu ir gluži saprotami, jo tā tauta ir vienkārši unikāla, jo tās ambīcijas stipri pārspēj viņu iespējas un prāta spējas.

  +7 [+] [-]

, 2016-06-04 15:06, pirms 8 gadiem
izsmiekls ne liiga! 1/3 no klubiem ir naudas problemas! Un redz, bet 2 stipraka liga pasaule

  -4 [+] [-]

, 2016-06-04 15:18, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu nepieļauj domu, ka mūsu pašu pašmāju čempionātam nemaz nevajag/nevar daudz augstākā līmenī būt, ja ņem vērā mūsu cilvēku un finanšu resursus?

Bet tas ka cilvēki ņirdz par Parašu ir gluži saprotami, jo tā tauta ir vienkārši unikāla, jo tās ambīcijas stipri pārspēj viņu iespējas un prāta spējas.
Palasot mūsu pašu Letiņu komentus, man tieši prāta spējas arī ienāk prātā.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-04 17:04, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: "...Cerēsim, ka drīzumā kompensāciju saņems arī iepriekšējā sezonā atlaistais galvenais treneris Kari Heikile," sacīja Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko

Sanāk ka Dinamo nav norēķinājušies Heikili?
Runa ir par laiku, kad viņš bij Ņeftehimik treneris.
Par atlaišanu no Dinamo viņš sen visu ir saņēmis. RD na nekādu parādu.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-04 20:09, pirms 8 gadiem
Atzīmēsim Zagrebas "Medveščak" - parādus, tajā skaitā par iepriekšējo sezonu, horvāti cenšas dzēst saskaņā ar ceļvedi.Bāc,kā var tā tulkot....ar kādu ceļvedi?