Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Somijas izlases asistents Selins kļūst par "Barys" galveno treneri

Agris Suveizda

Somijas izlases asistents Selins kļūst par "Barys" galveno treneri
Ari Peka Selins
Foto: iltasanomat.fi

Kontinentālās hokeja līgas klubs Astanas "Barys" šodien savā mājaslapā paziņoja par divu gadu līguma parakstīšanu ar jauno galveno treneri Ari Peku Selinu. Somu hokeja speciālists iepriekšējā sezonā vadīja Somijas klubu HPK un bija Jukas Jalonena asistents pasaules čempionātā.

"Hokeja klubs "Barys" un Ari Peka Selins parakstīja divu gadu līgumu. 50 gadus vecais somu speciālists ieņems komandas galvenā trenera vietu. Pēdējā laikā Ari Peka Selins vadīja somu komandu HPK. Tāpat viņš bija Somijas izlases galvenā trenera Jukas Jalonena palīgs," teikts "Barys" kluba paziņojumā. "Tāpat "Barys" treneru štābu papildina Andrejs Šajanovs, Raimo Helminens, Erlans Sagimbajevs un Aleksandrs Ahcigers."

Pagājušajā sezonā "Barys" 52 regulārās sezonas spēlēs izcīnīja 85 punktus un Austrumu konferencē ieņēma sesto vietu. Aiz sevis "Barys" atstāja Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibir" (84 punkti) un Ņižņekamskas "Neftekhimik" (77). Gagarina kausa izcīņu "Barys" sāka ar divām uzvarām izbraukumā, taču tomēr septiņās spēlēs atzina topošās finālistes Čeļabinskas "Traktor" pārākumu.

Ari Peka Selins 2007./08.g. sezonas vidū kļuva par "SaiPa" galveno treneri un šajā klubā strādāja līdz pat 2012.gadam. Pagājušajā sezonā viņš stājās pie HPK stūres, ar ko Somijas čempionāta regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu un izslēgšanas spēlēs izstājās ceturtdaļfinālā. Pasaules čempionātā Selins bija viens no Jukas Jalonena asistentiem un palīdzēja Somijas izlasei čempionātā ierindoties ceturtajā vietā.

Kopš Kontinentālās hokeja līgas izveides, Astanas "Barys" galvenā trenera amatā neviens speciālists nav palicis ilgāk par vienu gadu. Pirmajā sezonā "Barys" vadīja Aleksandrs Visockis, bet nākamajā sezonā pie stūres stājās jau pieminētais Šajanovs. Pēc tam viņu amatā nomainīja Andrejs Homutovs, bet 2011./12.g. sezonā Šajanovs atgriezās galvenā trenera krēslā. Aizvadītajā sezonā uz "Barys" komandtiltiņa bija Vladimirs Krikunovs, kurš tagad strādās ar "Neftekhimik".

Izmantotie resursi:
Хоккейный клуб «Барыс»
Elite Prospects

     [+] [-]

, 2013-06-04 13:22, pirms 11 gadiem
līdz Z-svētkiem mošk izvilks .

     [+] [-]

, 2013-06-04 14:12, pirms 11 gadiem
Kazahstana tik traki nemaina trenerus, ja nu vienigi galigi neizdodas sezona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja