Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vai uzzināsim pēdējo ''play off'' dalībnieci?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai uzzināsim pēdējo ''play off'' dalībnieci?
Georgijam Pujacam un Novosibirskas ''Sibir'' Maskavā jāizcīna viens punkts, un dalība ''play off'' būs nodrošināta
Foto: hcsibir.ru

Šodien tiks aizvadīta 55. spēļu kārta Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), un, ļoti iespējams, tiks noskaidrota komanda, kas aizņems pēdējo brīvo ceļazīmi uz ''play off''. Šobrīd atlikušas divas pretendentes - Novosibirskas ''Sibir'' ar Latvijas izlases aizsargu Georgiju Pujacu sastāvā, un Jekaterinburgas ''Avtomobilist''. Krietni labvēlīgākā situācijā atrodas ''Sibir'' - Maskavā jāizcīna viens punkts, un var sākt gatavoties izslēgšanas spēlēm.

Omskas ''Avangard'' - Maskavas ''Dinamo''
15:00 Omskā vietējais ''Avangard'' klubs uzņems rietumu konferences trešo spēcīgāko komandu Maskavas ''Dinamo''. Sezonas kopvērtējumā izdevīgākā situācijā atrodas maskavieši - viņi 54 spēlēs savākuši 99 punktus, turpretim ''Avangard'', kas ieņem ceturto vietu austrumos, ''tikai'' 89 punkti. Šajā spēlē par favorītiem varam uzskatīt mājiniekus, kas iepriekšējā spēlē saņēma pērienu no Rīgas ''Dinamo'', tomēr vairāk jādomā par visai līdzīgu spēli ar neparedzamu gala iznākumu. Par pašreizējās vietas saglabāšanu drošāki var būt viesi, kuriem četru punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem. Omskieši no konkurentiem atrāvušies tikai divu punktu attālumā. Abas komandas aizvadītajā spēļu kārtā zaudēja - ''Avangard'' savā laukumā ar 3:5 Rīgas ''Dinamo'', bet maskavieši viesos ar 0:3 atzina Ufas kluba pārākumu.

Ufas ''Salavat Yulaev'' - Minskas ''Dinamo''
16:00 visas līgas spēcīgākā komanda tiksies ar Minskas ''Dinamo''. Liela daļa Minskas kluba spēlētāju, tāpat kā Rīgas ''Dinamo'', pārtraukumā nevis krāja spēkus, bet gan aizstāvēja nacionālo izlašu godus olimpiskajās spēlēs. Par to liecināja zaudējums 3:5 viesos pret Kazahstānas klubu Astanas ''Barys''. Juhans Andersons guva divus vārtus, taču šodien pret ufiešiem viņam varētu klāties grūtāk. Viesiem arī nākamā spēle nebūs nekāda pastaiga - jāspēlē pret Omskas ''Avangard''. Aleksandram Andrijevskim un viņa komandai nav paveicies - lai gan cerības iekļūt ''play off'' jau zudušas, sezonu gribas pabeigt pēc iespējas augstāk. ''Salavat Yulaev'', arī sagaidījuši hokejistus mājās no olimpiādes, ar 3:0 uzvarēja Maskavas ''Dinamo''. 1+1 Krievijas izlases hokejistam Aleksandram Radulovam un Norvēģijas izlases līderim Patrikam Turesenam. Šodien izcīnot uzvaru, ufieši nodrošinās uzvaru regulārajā čempionātā un iegūs Kontinenta kausu. Tiesa, pagājušajā sezonā scenārijs bija līdzīgs, taču komandai sezona beidzās jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Sanktpēterburgas SKA - Magņitogorskas ''Metallurg''
Divas stundas pēc iepriekšējo maču sākuma sāksies vēl virkne spēļu. Par centrālo uzskatāma Sanktpēterburgas SKA spēkošanās savā laukumā pret Magņitogorskas ''Metallurg''. Mājinieki ir pirmie rietumos, ieņemot otro vietu visas līgas kopvērtējumā. Attiecīgi otrie un treši ir Magņitkas hokejisti, kas aizvadītajā kārtā no tālākas cīņas izslēdza Rīgas ''Dinamo'' konkurentus Čerepovecas ''Severstal'' (Tiesa, mirklī, kad tika fiksēts šī mača iznākums, čerepovecieši rīdziniekus vairs nevarēja noķert). Tikmēr SKA hokeja paraugstundā ar 7:5 apspēlēja Čeļabinskas ''Traktor''. Šodien neiegūstot vismaz vienu punktu, mājinieki zaudēs pat teorētiskas izredzes uz pirmo vietu visas līgas kopvērtējumā. ''Metallurg'' nav iespēju ne pakāpties augstāk, ne nokrist zemāk.

Čerepovecas ''Severstal'' - Jekaterinburgas ''Avtomobilist''
Identiskā laikā, proti, 18:00, Čerepovecas ''Severstal'' tiksies ar līgas jaunpienācēju ''Avtomobilist'', kas vēljoprojām turpina cīņu par iekļūšanu ''play off''. Šodien zaudējot punktus, viņi šādu iespēju palaidīs garām, kamēr ''Severstal'' no cīņas izstājās jau iepriekšējā kārtā, zaudējot gan paši, gan sagaidot nelabvēlīgu rezultātu Rīgas ''Dinamo'' uzvaras izskatā. Mājiniekiem ir labas iespējas pakāpties uz 9. vietu rietumu konferencē, tomēr īsts stimuls šādam scenārijam nav ieraugāms. Tas gan nenozīmē, ka ''Avtomobilist'' sagaida viegla pastaiga. Čerepovecas klubs pēdējos divos mačos saviem skatītājiem vēlēsies parādīt labāko sniegumu. Viesiem ir piecu punktu deficīts līdz pēdējai vietai visā līgā, kas nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs, taču, ja ''Sibir'' šodien viesos iegūs kaut punktu vai ''Avtomobilist'' zaudēs, cīņa būs beigusies.

Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' - Habarovskas ''Amur''
Divas nelaimīgās komandas, kas 3. martā zaudēja pēdējās cerības iekļūt ''play off''. Tiesa, abas visu paveica pašas - uzvarot cerības būtu saglabājušās, tikai šodien vienai no vienībām saņemot atteikumu. ''Torpedo'' šobrīd ir devītajā vietā rietumos, bet ''Amur'' - 10. austrumos, ar viena punkta deficītu līdz 9. vietai. Īsti nav nojaušams, kāda spēle mūs sagaida - nevienai no komandām vairs neko nevajadzēs, tāpat izredzes zaudētas vien divas dienas iepriekš, pabojājot emocionālo noskaņojumu, taču kurš grib atvadīties ar zaudējumiem? Nav šaubu, ka abas komandas vēlēsies parādīt labāko spēli, taču vai tas izdosies? Cerēsim, vismaz Latvijas izlases centram Aleksejam Širokovam šī būs veiksmīga spēle.

Čehovas ''Vityaz'' - Novokuzņeckas ''Metallurg''
Līgas vājāko komandu duelis, taču nekādā gadījumā nevaram gaidīt garlaicīgu spēli. ''Metallurg'' centīsies noturēt priekšpēdējo vietu visā līgā, bet ''Vityaz'' noteikti nevēlas palikt pēdējie, zinot, ka, iespējams, šī ir pēdējā kluba sezona KHL. Iepriekšējā spēlē pierādījās, ka abām komandām, kas cerības iekļūt ''play off'' zaudējušas, apetīte vēl ir. ''Vityaz'' savā laukumā ar 2:1 ceļu negrieza ''Amur'', bet ''Metallurg'' ar Latvijas aizsargu Aleksandru Jerofejevu sastāvā pieveica Rīgas ''Dinamo'' šobrīd galvenos konkurentus Maskavas CSKA. Jerofejevam rezultativitātes punkts. Jādomā, ka varam sagaidīt īstenu bezkompromisu cīņu, kas solās būt līdzīga cīņai par pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

Jaroslavļas ''Lokomotiv'' - Ņižņekamskas ''Neftekhimik''
18:00 arī abu konferenču piekto spēcīgāko klubu duelis. Jāsaka, ka ''Lokomotiv'' ar šādu punktu daudzumu būtu ceturtie austrumos, ''Neftekhimik'' rietumos - tikai septītie, tādēļ tālejošus secinājumus par konferenču spēku samēriem nevajadzētu izdarīt. Šī vairāk būs principa cīņa, turklāt abiem klubiem ir labas izredzes pakāpties vienu vietu augstāk, bez reālām iespējām nokrist zemāk. Komandas šo spēli sagaidīs dalītām emocijām - ''Neftekhimik'' iepriekšējā mačā viesos ar 2:3 zaudēja Balašihas MVD, savukārt ''Lokomotiv'' savās mājās izrēķinājās ar sīksto Toljati ''Lada'' klubu. Šis bija īpaši nozīmīgs mačs ''Lokomotiv'' galvenajam trenerim Pjotram Vorobjovam, kurš šosezon trenēja ''Lada'', taču saņēma vilinošu piedāvājumu no Krievijas Dzelzceļa sponsorētā kluba. Nepamet sajūta, ka ''Lokomotiv'' Vorobjova vadībā varētu sasniegt iepriekš iespēto, proti, finālu, lai gan sastāvs ir vājāks nekā iepriekš.

Mitišču ''Atlant'' - Čeļabinskas ''Traktor''
Spēle, kurā nevienai no komandām neko daudz nevajag, vien jāpietaupa spēki sezonas turpinājumam izslēgšanas spēlēs. ''Traktor'' pirmajā kārtā tiksies ar vienu no grandiem - Ufas ''Salavat Yulaev'' vai Magņitogorskas ''Metallurg'', tāpēc viņiem pēdējos divos mačos jāpapūlas garām nepalaist Novosibirskas ''Sibir''. Savukārt ''Atlant'' jādomā par mājas spēļu priekšrocību vismaz pirmajā kārtā - palaižot garām ''Lokomotiv'', viņi zaudēs šādu iespēju. Te nu nonākam pretrunās ar iepriekš sacīto, tomēr maz ticams, ka abas komandas sitīsies uz ''dzīvību vai nāvi''. Nebūs nekāda slidināšanās, jo vienmēr gribas uzvarēt, taču šis ir tas gadījums, kad varētu būt diezgan pasīvs hokejs.

Maskavas CSKA - Novosibirskas ''Sibir''
Pulksten 18:30 šodienas svarīgākā spēle. Ja CSKA domās, kā iegūt 7. vietu rietumu konferencē, ''Sbir'' vēl jānodrošina 8. austrumos. To var paveikt, Maskavā izcīnot vismaz vienu punktu. Šāds atrisinājums būtu labvēlīgs Rīgas ''Dinamo'', kas turpina cīņu ar maskaviešiem par septīto vietu un nedaudz izdevīgāku pretinieku pirmajā ''play off'' kārtā. CSKA un Rīgas ''Dinamo'' šobrīd ir vienāds punktu skaits, tādēļ maskaviešiem būs jānopūlas, lai gan pretinieki ir daudz izdevīgāki, tāpat jāspēlē savā laukumā. Šo maču varam gaidīt ar īpašu interesi, jo gaidām bezkompromisu hokejs abu vienību izpildījumā. Neticu, ka ''Sibir'' visu gribēs atstāt uz pēdējo spēli, lai gan pastāv variants, ka šodien zaudējot viņi vienalga iekļūs ''play off''. Cerēsim uz izdevīgāko variantu ''Dinamo'' un Latvijai - CSKA zaudē pamatlaikā, ''Dinamo'' nodrošina 7. pozīciju, ''Sibir'' un mūsu valstsvienības aizsargs Georgijs Pujacs iekļūst izslēgšanas spēlēs.

Balašihas MVD - Kazaņas ''AK Bars
Arī 18:30 MVD tiksies ar pašreizējiem Gagarina kausa glabātājiem Kazaņas ''AK Bars''. Sezonas sākumā rādījuši negaidīti vāju sniegumu, kazaņieši atgriezušies sacīkstēs, lai aizstāvētu iegūto titulu. Savukārt MVD visas sezonas garumā bijuši patīkamais pārsteigums. Pozitīvi, ka šo komandu vada Latvijas izlases treneru duets Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tāpat MVD spēlē divi bijušie Rīgas ''dinamieši'' Mets Elisons un Filips Novāks. Šodien izcīnot vismaz divus punktus, MVD nodrošinās otro vietu rietumu konferencē, tāpat arī ''AK Bars'' nepieciešami divi punkti, lai garantētu trešo vietu austrumos. Prognozējams augstas klases hokejs, par noteicošo komponentu varētu kļūt komandu disciplīna, tostarp veiksme mazākumā un vairākumā. Iespējams, šajā spēlē piedalīsies nākamie Rīgas ''Dinamo'' pretinieki ''play off''. Tiesa, jāsakrīt vairākiem nosacījumiem - MVD jāizcīna vismaz divi punkti, ''Dinamo'' pamatlaikā jāuzvar Astanas ''Barys'', bet Maskavas CSKA pamatlaikā jāzaudē Novosibirskas ''Sibir''. Zinot pēdējo spēļu iznākumus, tas nav nereāli.

Maskavas ''Spartak'' - Toljati ''Lada''
Visbeidzot Maskavas ''Spartak'' spēlēs pret Toljati ''Lada''. Maskavieši nodrošinājuši vismaz 6. vietu rietumos, taču viņi var būt vietu augstāk. Lai šāds scenārijs piepildītos, ''Spartak'' jāuzvar atlikušajās divās spēlēs, bet Jaroslavļas ''Lokomotiv'' nedrīkst iegūt vairāk par diviem punktiem. Finansiālu problēmu nomocītā ''Lada'' ir 11. vietā austrumu konferencē, taču līdz 9. vietai ir tikai četri punkti, kas divos mačos nav neatspēlējams deficīts. Tiesa, astotā vieta bija neaizsniedzama jau pirms pārtraukuma. Jāgaida rezultatīvais ''Spartak'' hokejs un piesardzīgā, disciplinētā ''Lada'' spēle aizsardzībā - tieši ar šiem spēles komponentiem izslavētas abas vienības. Uzvarēs tas, kurš labāk pratīs pielāgoties pretiniekiem, tomēr ''Lada'', kas šajā izbraukumā devusies par spēlētāju līdzekļiem, diezin vai spēs izrādīt pretestību maskaviešiem. Tiesa, hokeju uz papīra nespēlē.

Izmantotie resursi:
khl.ru

Kura komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs?

  • 564

  • 45


  +5 [+] [-]

, 2010-03-05 09:31, pirms 14 gadiem
Bez variantiem - Sibir

 +10 [+] [-]

, 2010-03-05 09:37, pirms 14 gadiem
Principā, ja RD šodien paši uzvar un CSKA zaudē, tad RD nodrošina 7.pozīciju neskatoties uz rezultātiem pēdējā spēlē.

Runājot par motivāciju, interesanti būs apskatīties kā Šupleram un co būs izdevies motivēt mūsējos. Jo skaties kā gribi, pēc OS, lielajiem pārlidojumiem utt, vienīgais un galvenais dzinulis bija play-off burkāns, bet tagad noteikti, spēlētājiem ir iestājies psiholoģisks atslābums, jo play-off jau ir rokās... šādā situācijā treneriem ir ko pastrādāt, lai motivētu komandu ne tikai vārdos, bet arī darbaos, no visas sirds pacīnīties par to 7.pozīciju. Bet nu, ko tur minēt, drīz jau redzēsim, kas un kā.

  +9 [+] [-]

, 2010-03-05 09:38, pirms 14 gadiem
turam īkšķus par Sibir...... Sibir šodien uzvar CSKA un mēs uzvaram Barys un 7 vieta ir mūsējā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-03-05 09:47, pirms 14 gadiem
Nu super scenārijs ir CSKA zaudē, Dinamo vinnē, Pujacs play offā un Dinamo spēlē ar Značoku!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-05 09:47, pirms 14 gadiem
Intars Āboms rakstīja: Principā, ja RD šodien paši uzvar un CSKA zaudē, tad RD nodrošina 7.pozīciju neskatoties uz rezultātiem pēdējā spēlē.

Runājot par motivāciju, interesanti būs apskatīties kā Šupleram un co būs izdevies motivēt mūsējos. Jo skaties kā gribi, pēc OS, lielajiem pārlidojumiem utt, vienīgais un galvenais dzinulis bija play-off burkāns, bet tagad noteikti, spēlētājiem ir iestājies psiholoģisks atslābums, jo play-off jau ir rokās... šādā situācijā treneriem ir ko pastrādāt, lai motivētu komandu ne tikai vārdos, bet arī darbaos, no visas sirds pacīnīties par to 7.pozīciju. Bet nu, ko tur minēt, drīz jau redzēsim, kas un kā.
Tagad ir cits dzinulis - Znaroks, tas ir, iespēja spēlēt pret viņu...vismaz kādas cerības uz pozitīvu rezultātu play-off
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-05 10:05, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: "Sibirj" ir dubultā motivācija- vispirms iekļūšana pleijofos, pēc tam 7. vietas izcīnīšana, jo "Traktor" ir tikai 1 punkts vairāk. Ceru, ka sibīrieši parādīs savu īsto raksturu, ignorējot autoritātes.
Da kādas tur autoritātes, domāju, ka CSKA nav viņiem autoritātes, bet pretinieki, kuri jāuzvar!!!!!

     [+] [-]

, 2010-03-05 10:07, pirms 14 gadiem
Mjaaa, Znaroks varētu būt laba motivācija mūsējiem špīleriem!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-05 11:06, pirms 14 gadiem
dinamosuns rakstīja: nav jau tur nekādas autoritātes tajā CSKA!
Hartigans

  -1 [+] [-]

, 2010-03-05 13:30, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Bus taa Dinamo uzvares Baris 3:1, CSKA zaudes 2:4 Sibir
rezultāti būtu super, bet es gan 1nieka vietā liktu nulli, lai Masaļskim vēlviena sausā spēle

     [+] [-]

, 2010-03-05 17:52, pirms 14 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: rezultāti būtu super, bet es gan 1nieka vietā liktu nulli, lai Masaļskim vēlviena sausā spēle
Pru-sex bij vartos =]