Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš rezervē, "Jokerit" vārtus negūst un Gagarina kausu sāk ar zaudējumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalniņš rezervē, "Jokerit" vārtus negūst un Gagarina kausu sāk ar zaudējumu
Andešs Lindbeks. Foto: Jokerit Helsinki

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēles ar zaudējumu sāka Helsinku “Jokerit”, kas izbraukumā ar 0:1 atzina Jaroslavļas “Lokomotiv” pārākumu. Jānis Kalniņš maču vēroja no malas.

Jānis Kalniņš regulārajā sezonā bija Helsinku “Jokerit” visvairāk spēles aizvadījušais vārtsargs, taču šovakar treneru korpuss priekšroku deva zviedram Andešam Lindbekam. Viņš kapitulēja tikai vienu reizi, taču uzvarai ar to nebija gana. Jaroslavļas “Lokomotiv” uzvaras vārtus guva 46. minūtē, kad izcēlās aizsargs Maksims Osipovs - 1:0. “Jokerit” pustrou minūti pirms beigām aizstāja Lindbeku ar sesto laukuma spēlētāju un veica lielu spiedienu, visu laiku pavadot pretinieku zonā, bet izglābties neizdevās. Lindbeks atvairīja 25 no 26 metieniem.

Par pirmo komandu, kas šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā uzvarējusi viesos, kļuva Čeļabinskas “Traktor” - 3:1 pret Ufas “Salavat Yulaev”. Uzvaras vārtu moments, izceļoties Vjačeslavam Osnovinam, izsauca jautājumus. Vispirms tiesneši paši vērtēja momentu, noskaidrojot, ka vārti nav gūti ar roku. Sekoja ufiešu trenera izaicinājums par vārtsarga bloķēšanu, taču arī šajā prizmā lēmums bija mājiniekiem nelabvēlīgs.

Gagarina kausa izcīņa, 3. marts

SpēleRez.
Salavat Yulaev - Traktor1:3
Lokomotiv - Jokerit1:0
Ak Bars - Torpedo2:1 P
CSKA - Spartak1:0 P