Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bikovs: "Hārtlija pieredzi varētu izmantot arī Krievijas izlasē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bikovs: "Hārtlija pieredzi varētu izmantot arī Krievijas izlasē"
Bobs Hārtlijs. Foto: HC Avangard

Bijušais Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs uzskata, ka kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs būtu noderīgs krievu valstsvienībā, kas februārī startēs Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Atgādinām, ka sākotnēji par Krievijas izlases jauno galveno treneri tika pasludināts Oļegs Znaroks, tomēr drīz vien atklājās, ka šo posteni negaidīti ieguvis Aleksejs Žamnovs. Krievu izlasē ir daudz dažādu amatu, kuru nosaukumi mēdz mainīties - piemēram, Iļja Kovaļčuks sākotnēji tika pozicionēts kā jaunais ģenerālmenedžeris, taču pēc neilga laika tika precizēts, ka viņš būs menedžeris darbā ar NHL spēlētājiem. Sekojot līdzi šīm peripetijām, publiskajā telpā tika aicināts piesaistīt arī menedžeri darbā ar KHL spēlētājiem, bet bijušais hokejists un kādreizējais kluba prezidents Maksims Sušinskis prašņāja, vai izlasē kāds amats atrastos arī viņam.

Vjačeslavs Bikovs tagad rosina uzaicināt Bobu Hārtliju, kuram ir sapnis piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Izlasei piesaistīt pieredzējušu ārzemnieku mums neļauj nacionālais lepnums, kautrējamies?
- Ko tur kautrēties? Acu priekšā ir dzīvs piemērs - Bobs Hārtlijs. Cilvēks izcīnījis Stenlija kausu, guvis panākumus Eiropā un "Avangard" komandu aizvedis līdz čempionu titulam. Viņš taču klubā gatavo spēlētājus, kuri pārstāvēs Krievijas izlasi. Domājat, ka ziemas olimpiskajās spēlēs viņš nepiekristu iesaistīties mūsu treneru korpusa darbā? Kaut vai konsultanta lomā? Arī viņam tas būtu jauns izaicinājums.

Hārtlijs varbūt pieņemtu tādu piedāvājumu, bet viņu neaicina.
- Tātad par to ir jārunā federācijas līmenī un vispār presē. Personīgi neko sliktu nesaskatu. Var atcerēties nīderlandieti Gūsu Hidinku futbola izlasē. Viņš sasniedza reālu rezultātu, deva jaunas idejas un iespējas. Daudz kas ir atkarīgs no pieejas. Var vienkārši nolīgt treneri, izspiest no viņa visu saskaņā ar līgumu, atvadīties un aizmirst. Un varat izpētīt viņa metodes un izmantot tās turpmāk. Tātad pašiem jābūt elastīgākiem un gudrākiem. Nevajag gaidīt brīnumdari no ārzemēm, bet cilvēku, no kura var iemācīties reālas lietas. Hārtlijs taču neatveda četrus kanādiešus - "Avangard" klubā viņš strādā kopā ar mūsu jaunajiem speciālistiem. Tad kāpēc gan neizmantot viņa pieredzi arī izlasē?

---

Kā jau vēstīts, KHL čempionvienība Omskas "Avangard" augusta beigās Hārtliju promoutēja krieviskās noskaņās. Latvijas izlases nu jau bijušais galvenais treneris savu uzstāšanos noslēdza ar skaļu paziņojumu: "Vairs neesmu ārzemju speciālists, esmu kļuvis par krievu" [VIDEO].

---

Izmantotie resursi:
matchtv.ru

  -3 [+] [-]

, 2021-11-01 16:54, pirms 3 gadiem
Neapšaubāmi! Vismaz būtu viens, kurš prasmīgi danco balalaikas uzraudzībā!

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:06, pirms 3 gadiem
Hārtlijs malodčiks

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:29, pirms 3 gadiem
Koževņikovam būtu ko teikt par šādu piedāvājumu

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:30, pirms 3 gadiem
Īsti nav saprotams, kā Arkaģičam tādas muļķības varēja ienākt prātā! Priekš kam Krievijas izlasei Bobis, kura kontā nav absolūti nekādu starptautisko panākumu?

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:31, pirms 3 gadiem
Laikam veids, kā par sevi atgādināt!

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:45, pirms 3 gadiem
KHL .avno rakstīja: Hārtlijs malodčiks
Nekā tamlīdzīga! Molodčika tituls nepienākas tā pat vien! Tas ir jānopelna un Bobis to nekādi nav pelnījis! Izgāza pašmāju čempinun zaudēja visiem, kam nav slinkums!