Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Balcera komandas biedrs Hertls pirmoreiz kopš 2015. gada spēlēs PČ

Rolands Eliņš

Balcera komandas biedrs Hertls pirmoreiz kopš 2015. gada spēlēs PČ
Tomāšs Hertls un Rūdolfs Balcers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Tomāšs Hertls apsolījis pievienoties Čehijas izlasei šī gada pasaules čempionātā, vēsta Čehijas medijs "Sport", atsaucoties uz izlases ģenerālmenedžeri Petru Nedvedu.

"Hertls man teica, ka vēlas spēlēt izlasē," publikācijā citēts Petrs Nedveds. "Mēs sazvanījāmies un visu norunājām, un esmu priecīgs, ka tas ir nokārtots."

"Sharks", ko pārstāv arī Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers, teorētiski vēl nav zaudējusi izredzes spēlēt Stenlija kausa izcīņā, taču praksē tas izskatās visnotaļ mazticams scenārijs - "Sharks" ieņem 12. vietu Rietumu konferencē.

Hertls Čehijas izlasē nav spēlējis kopš 2015. gada, kad piedalījās pasaules čempionātā. Pēc tam viņam patraucēja traumas un "Sharks" aizspēlēšanās tālu izslēgšanas spēlēs, kā arī viņš kā NHL spēlētājs nevarēja piedalīties divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Čehijas mediji norāda, ka vēl pirms mēneša Hertla atgriešanās izlasē neizskatījās ticama, jo viņa vārds tika piesaukts maiņas darījumu sakarā, taču Hertls palika Sanhosē, turklāt noslēdza jaunu ilgtermiņa līgumu, attiecīgi starpsezonā arī par to viņam nebūs jāsatraucas.

Hertls šosezon NHL 65 spēlēs izcēlies ar 54 punktiem. Savā NHL karjerā 28 gadus vecais uzbrucējs guvis 377 punktus 568 spēlēs un PČ, kur Čehija spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju, būs viens no valstsvienības līderiem.

No NHL Čehijas izlase gaidīs vēl vismaz trīs spēlētājus - savu nosacītu piekrišanu palīdzēt izlasei PČ devuši "Red Wings" spēlētāji Jakubs Vrāna, Filips Zadina un Filips Hroneks, kamēr "Devils" spēlētājs Pavels Zaha atteicis.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/chysta-se-velky-na...

     [+] [-]

, 2022-03-29 22:22, pirms 3 gadiem
Aha, tad kad mums nāves grupa, šis izdomā atbraukt pazoboties?
Nekas iznesīsim čehus 4:0 un atstāsim viņus ārpus 1/4!