Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Sastāvu Pekinai nosaukusi arī Šveice, Ambīls dosies uz piektajām olimpiskajām spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sastāvu Pekinai nosaukusi arī Šveice, Ambīls dosies uz piektajām olimpiskajām spēlēm
Andress Ambīls. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Līdz Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra sākumam atlikušas trīs nedēļas, un šodien sastāvu nosaukusi arī Šveices izlase. Patriks Fišers izvēlējies iekļaut 12 debitantus, savukārt veterānam Andresam Ambīlam šīs būs jau piektās olimpiskās spēles.

38 gadus vecais Andress Ambīls debiju uz olimpiskās skatuves piedzīvoja 2006. gadā Turīnā, kad laukumā devās tikai vienā mačā. Turpinājumā viņš Šveices izlasi pārstāvējis arī Vankūverā, Sočos un Phjončhanā, kopā aizvadot 14 spēles. Zīmīgi, ka Ambīls olimpiskajās spēlēs nav guvis nevienus vārtus – viņa kontā ir piecas piespēles.

Aizsargs Rafaels Diass dosies uz savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm, bet Janniks Vēbers, Deniss Hollenšteins un Simons Mozers olimpiskajā ciematā dzīvos trešo reizi. Galvenais treneris Patriks Fišers sastāvā iekļāvis 12 olimpiskos debitantus, bet 16 no izvēlētajiem 25 hokejistiem pavasarī piedalījās pasaules čempionātā Rīgā.

"Mums ir labi ieeļļots un saliedēts kolektīvs, kas vēlas vienu un to pašu mērķi. Spēlētāji mūsu filozofiju un sistēmu pārzina perfekti. Esmu pārliecināts, ka mums ir laba komanda un ka esam atraduši pareizo līdzsvaru starp pieredzi un svaigumu," teica Fišers. Viņam un Šveices izlasei izvirzīts uzdevums sasniegt vismaz pusfinālu.

Šveice trenēties sāks 30. janvārī, un drīz pēc tam paredzēta pārbaudes spēle pret Kanādu, kas gatavošanos aizvadīs Davosā. Šveicieši uz Pekinu lidos 2. februārī, bet norises vietā paredzēta vēl viena pārbaude – 7. februārī pret somiem.

Šveice spēlēs vienā grupā ar Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, Čehiju un Dāniju. 2018. gadā savā grupā Šveice palika aiz Čehijas un Kanādas, bet astotdaļfinālā ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Vācijai, kas pēc tam ieguva sudrabu.

Šveices izlases sastāvs

Vārtsargi: Reto Berra (Fribourg-Gotteron), Leonardo Dženoni (Zug), Jorens van Potelberge (Bienne).
Aizsargi: Santeri Alatalo (Lugano), Rafaels Diass (Fribourg-Gotteron), Mihaels For a (Ambri-Piotta), Romēns Lefels (Lugano), Kristians Marti (ZSC Lions), Mirko Millers (Lugano), Ramons Unterzanders (Bern), Janniks Vēbergs (ZSC Lions).
Uzbrucēji: Andress Ambīls (Davos), Svens Andrigeto (ZSC Lions), Kristofs Berčī (Lausanne), Enco Korvi (Davos), Getans Hāss (Bienne), Fabriss Hercogs (Zug), Gregorī Hofmans (Zug), Deniss Hollenšteins (ZSC Lions), Deniss Malgins (ZSC Lions), Simons Mozers (Bern), Kiljans Motē (Fribourg-Gotteron), Svens Sentelers (Zug), Dario Simions (Zug), Joels Vermins (Servette).

OS 2022, vīriešu hokeja turnīra apakšgrupas

A grupaB grupaC grupa
KanādaROC komandaSomija
ASVČehijaZviedrija
VācijaŠveiceSlovākija
ĶīnaDānijaLatvija

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/fr/national-tea...

     [+] [-]

, 2022-01-18 19:49, pirms 2 gadiem
Aizsargi mazāak zināmi, bet vismaz 2 uzbrukuma maiņas viņiem būs jaudīgas..

     [+] [-]

, 2022-01-18 21:25, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Aizsargi mazāak zināmi, bet vismaz 2 uzbrukuma maiņas viņiem būs jaudīgas..
Arī tu Šveices aizsargiem esi mazāk zināms, kaut gan jāatzīst, ka viens no jaudīgākajiem sportacentra pamuļķiem!

     [+] [-]

, 2022-01-18 21:43, pirms 2 gadiem
pernambucan0 trulums saakotneeji briizhiem lika pasmaidiit, bet kaut kaa ar laiku tas leetums tomeer spiid cauri un paliek zheel, ka cilveeks meklee uzmaniibu ar kaarteejo tekstu "molodchiks" un non stop komentaariem ceriibaa, ka kaads vinjam atbildees ... Tur izskataas, ka no mammas vienu dienu atrausies un izdziis aaraa un atnjems kompi.