Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 hokejisti pārspēj Igaunijas pieaugušo izlasi, U18 valstsvienība zaudē Austrijas U20

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas U20 hokejisti pārspēj Igaunijas pieaugušo izlasi, U18 valstsvienība zaudē Austrijas U20
Mirklis no Latvijas U20 un Igaunijas lielās valstsvienības cīņas. Foto: Polski Hokej

LETA. Latvijas U20 vīriešu hokeja izlase sestdien Polijas pilsētā Sosnovecā pārbaudes turnīra spēlē ar 2:1 pārspēja Igaunijas pieaugušo izlasi, bet Latvijas U18 izlase Vojensas pilsētā Dānijā ar 5:6 papildlaikā piekāpās Austrijas U20 valstsvienībai.

52. minūtē vairākumā pēc Ernesta Krūma piespēles 1:0 panāca aizsargs Darels Uljanskis, bet 55. minūtē paritāti atguva Kristjans Kombe.

Uzvaras vārtus 58. minūtē guva Rinalds Vutkevičs.

Pēc divām spēlēm Polijas valstsvienībai ir seši punkti, Latvijas U20 izlase sešus punktus nopelnījusi trijās spēlēs, Igaunijai ir trīs punkti trijās spēlēs, bet Lietuva ir zaudējusi abās spēlēs.

Jau ziņots, ka pirmajās spēlēs Latvija ar 6:4 uzveica Lietuvas pieaugušo valstsvienību un ar 1:5 piekāpās Polijai.

Šis Arta Ābola vadītajai Latvijas izlasei ir pēdējais turnīrs pirms pasaules čempionāta, kas no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki pasaules čempionāta A apakšgrupā būs Kanādas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas hokejisti. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda spēlēs par palikšanu elitē.

Četru nāciju turnīrs Dānijā

Latvijas U18 un Austrijas U20 izlašu cīņā komandas neieguva lielāku pārsvaru par vieniem vārtiem.

Latvijas izlasē vārtus guva Dmitrijs Diļevka, aizsargi Rauls Ladusāns un Ričards Pētersons, Pāvels Ņikitins vairākumā un Antons Macijevskis, kurš reizi arī rezultatīvi piespēlēja. Divas rezultatīvas piespēles sakrāja Bruno Osmanis.

Austriešiem pa diviem vārtiem, vienus gūstot vairākumā, sakrāja Jans Šercers un Johanness Neimanis, pa vieniem guva Lencs Mosbrugers un Davids Černiks, kurš uzvaras vārtus iemeta pēc papildlaikā spēlētām trim minūtēm un 15 sekundēm.

Turnīrā ar deviņiem punktiem uzvarēja Norvēģijas U20 izlase, sešus punktus sakrāja Dānijas juniori, divus - Austrijas U20 valstsvienība un vienu punktu - Latvijas U18 hokejisti.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvijas jaunieši ar 0:4 piekāpās Dānijas U20 valstsvienībai, bet otrajā ar 2:7 piekāpās Norvēģijas U20 izlasei.