Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Šveice ieņem diskvalificētās Krievijas vietu Eirotūrē

Rolands Eliņš

Šveice ieņem diskvalificētās Krievijas vietu Eirotūrē
Foto: EPA/Scanpix

Šveices hokeja izlase panākusi vienošanos, ka tradicionālajā Eirotūres izspēlē piedalīsies arī divās nākamajās sezonās.

Eirotūre tiek izspēlēta kopš 1996. gada, un šī turnīra mērķis ir piedāvāt Eiropas vadošajām izlasēm stabilu pārbaudes spēļu grafiku visas sezonas garumā. Turnīrā piedalās četras galvenās komandas – Zviedrija, Somija, Čehija un Krievija. Taču atsevišķos gadījumos tikušas piesaistītas arī citas izlases.

Krievijas izlase šobrīd ir izmesta no pasaules čempionāta dalībvalstīm Krievijas sākta kara Ukrainā dēļ, un IIHF noteiktās sankcijas attiecas arī uz dalību starptautiskos turnīros, ieskaitot arī Eirotūri, attiecīgi Krievija tajā nevar piedalīties.

Pēc Krievijas sāktā kara šosezon vēl tika aizvadīti divi Eirotūres posmi. Vispirms aprīļa beigās kā ceturta komanda tika ielūgta Austrija, bet pēc tam maija sākumā turnīrā piedalījās Šveice.

Šveicē šodien tiek ziņots, ka šīs valsts izlase turpinās spēlēt Eirotūrē arī nākamajās divās sezonās. Par to panākta vienošanās ar pārējām dalībniecēm.

Katra Eirotūres dalībniece katrā sezonā uzņems vienu turnīru, attiecīgi gadā tāpat būs četri miniturnīri, un Šveice savu turnīru rīkos decembra vidū.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...

     [+] [-]

, 2022-05-09 20:17, pirms 2 gadiem
varēja Letiņus paņemt arī spēkus izmēģināt. Sakarīgs turnīrs.

     [+] [-]

, 2022-05-09 22:10, pirms 2 gadiem
marcco rakstīja: varēja Letiņus paņemt arī spēkus izmēģināt. Sakarīgs turnīrs.
Esi reāls
Tās novembra/ decembra Latvijas izlases….

     [+] [-]

, 2022-05-09 22:22, pirms 2 gadiem
marcco rakstīja: varēja Letiņus paņemt arī spēkus izmēģināt. Sakarīgs turnīrs.
kādā sakarā??? Šveice ir stabila TOP 8 komanda. Ja ne Šveice, nākamā rindā būtu Vācija.