Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Slovākija triumfē pārbaudes turnīrā, Latvijas sāncenši briti sausā pret Dāniju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Slovākija triumfē pārbaudes turnīrā, Latvijas sāncenši briti sausā pret Dāniju
Slovākijas izlases uzbrucējs Samuels Takāčs ar ripu cīņā pret Franciju. Foto: Veronika Mihaliková/hockeyslovakia.sk

Slovākijas pilsētā Žilinā notikušajā trīs izlašu "Kaufland Cup" pārbaudes turnīrā triumfējuši laukuma saimnieki slovāki, kuri pēdējā spēlē droši pārspēja (2:0) Francijas hokejistus.

Slovākijas valstsvienība abus vārtus guva pirmo deviņu minūšu laikā, kad mājinieku labā rezultatīvi meta Ādams Liška un Jakubs Minarīks. Slovāki izdarīja par 19 metieniem pa vārtiem vairāk (36-17) nekā francūži, sauso spēli Slovākijas cietoksnī nopelnot Matejam Tomekam.

• "Kaufland Cup" turnīra iepriekšējās cīņās Slovākija bullīšos zaudēja (4:5) Norvēģijai, savukārt Francija norvēģus spēja pieveikt (2:1) pagarinājumā. Jāmin, ka Francija un Slovākija 13. maija pēcpusdienā Helsinkos aizvadīs pasaules meistarsacīkšu pirmo spēli.

Pārbaudes spēļu ciklu neizteiksmīgi turpina Lielbritānija, kas pēc ceturtdien piedzīvotās neveiksmes (1:3) pret Itāliju šovakar zaudēja (0:2) Dānijai. Dāņu rindās otrajā trešdaļā vārtus guva veterāns Peters Regīns un Sanhosē "Sharks" organizāciju pārstāvošais Joahims Blihfelds.

• Pasaules meistarsacīkstēs Lielbritānijas izlase pret Latvijas valstsvienību spēkosies 22. maijā.

Izlašu pārbaudes spēles, 7. maijs

SpēleRezultāts
Slovākija - Francija2:0
Lielbritānija - Dānija0:2

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/st...

     [+] [-]

, 2022-05-07 23:52, pirms 2 gadiem
Lai, gan LV ir smaga apakšgrupa, bet negribētos spēlēt atkal pret Slovākiem šorīd, jo labi zinām ka tas tiešām nav pateicīgs LV pretinieks, kur gandrīz vienmēr gaidāma zaude. Jāuzteica arī Slovāku pateicīgā paaudžu maiņa, kas tiešām izrāda šīs komandas potenciālu. Domāju Slovāki arī PČ būs liels pretinieks visiem.

     [+] [-]

, 2022-05-08 01:36, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Lai, gan LV ir smaga apakšgrupa, bet negribētos spēlēt atkal pret Slovākiem šorīd, jo labi zinām ka tas tiešām nav pateicīgs LV pretinieks, kur gandrīz vienmēr gaidāma zaude. Jāuzteica arī Slovāku pateicīgā paaudžu maiņa, kas tiešām izrāda šīs komandas potenciālu. Domāju Slovāki arī PČ būs liels pretinieks visiem.
Lielajos turnīros (OS, WC) pēdējā laikā reti sanāk spēlēt ar slovākiem, taču noteikti nav tā, ka "gandrīz vienmēr zaude". Skatoties vēsturiski - pč biežāk uzvaram, kā zaudējam, OS gan klājies krietni plānāk. Protams, ja ņem vērā pārbaudes spēles, tad statistika ir krietni bēdīgāka - taču par pārbaudes mačiem neviens nedod ne ranga punktus, ne punktus PČ/OS tā kā nebur drāmu. Tieši tāpat kā "veiksmīgā paaudžu maiņa" var izrādīties nekas vairāk kā analogs vācu sudrabam Korejā - izšāva. Izlases monstrs Slavkovskis Somijā brīnumus nerāda, arī u20 nospēlētajās 2 spēlēs bija gaužām kluss. ArīNHL drafts neliek domāt par nez kādu jaudīgo paaudzi - pēdējos 3 gados kopā draftēti 4 slovāki un neviens nav augstāk par 3. kārtu. Laikā no 2006. gadam līdz 2018. katru gadu vidēji draftēja 3-4 slovākus. Pirms tam - deviņdesmito beigas/ divitūkstošo sākumā nereti draftēja 10+ slovākus katru gadu. Šogad drafta prognozēs ir 7-8 slovāki - kas liek domāt par "veiksmīgāku gadu", taču ilgtermiņā nekas neliecina, ka slovāki pēkšņi kļūs ievērojami jaudīgāki vai paaudžu maiņa būs garantēti veiksmīga.