Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Čehijas hokejistes pirmoreiz iekļūst PČ pusfinālā, Somija pirmoreiz ārpus Top 4

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čehijas hokejistes pirmoreiz iekļūst PČ pusfinālā, Somija pirmoreiz ārpus Top 4
Čehijas izlases hokejistes svin vārtu guvumu. Foto: Andrea Cardin/HHOF-IIHF Images

Dānijas pilsētās Frederikshavnā un Herningā šovakar tika aizvadītas IIHF pasaules meistarsacīkšu hokejā sievietēm ceturtdaļfināla cīņas, panākumus gūstot Šveices, ASV, Čehijas un Kanādas valstsvienībām.

• Grupu turnīru nevainojami aizvadījušās čehietes ceturtdaļfinālu uzsāka kā komanda, kas pasaules meistarsacīkstēs nekad nebija tikusi augstāk par sesto vietu (2016. un 2019. gadā). Turpretim pasaules ranga trešajā vietā esošās somietes, kuras pēdējās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā izcīnīja bronzas godalgas, lūkoja 21. reizi pēc kārtas sasniegt sacensību pusfinālu.

• Līdzvērtīgā hokejā pirmajos divos periodos neliels pārsvars pat piederēja Čehijas hokejistēm, kuras pēc 20 gadu vecās aizsardzes Danielas Pejšovas metiena 37. minūtē izvirzījās priekšgalā (1:0).

• Trešās trešdaļas vidū Nora Tulusa somiešu labā rezultātu izlīdzināja (1:1), tomēr spēles pēdējais vārds piederēja čehietēm, jau pagarinājuma 41. sekundē aizsardzei Anetai Tejralovai ļaujot Čehijas valstsvienībai izplūst līksmībā.

• 36 no 37 pretinieču metieniem šovakar neitralizēja Čehijas izlases vārtsardze Klāra Peslarova.

Čehietes 3. septembrī savā pirmajā pasaules meistarsacīkšu pusfinālā lūkos pārsteigt pašreizējo olimpisko un pasaules vicečempioni ASV, kas ceturtdaļfinālā sagrāva (12:1) Ungārijas hokejistes. Amerikānietes otrajā periodā guva deviņus (!) vārtus pēc kārtas.

• Šovakar par 59 metieniem vairāk (69-10) izdarījušo amerikāniešu labā pa hat-trick sakrāja 21 gadu vecā Hanna Bilka un par gadu vecākā Teilora Haize.

Spraiga cīņa bija vērojama Šveices un Japānas komandu spēlē, šveicietēm trešā perioda septītajā minūtē pēc 20 gadus vecās Zinjas Lēmanes precīzā metiena skaitliskajā mazākumā atspēlējoties un pēcāk bullīšos salaužot Japānas valstsvienības pretestību (2:1). Bullīšus realizēja Lēmane un 18 gadus vecā Alīna Marti. Japāniešu labā vienīgos vārtus guva Marti vienaudze Makoto Ito.

• Pasaules meistarsacīkšu labāko četriniekā ceturto reizi iekļuvušajai Šveicei priekšā smags pārbaudījums - pasaules un olimpiskā čempione Kanāda, kas ceturtdaļfināla kaujā katrā trešdaļā bija rezultatīva pa vienai reizei, sakaujot (3:0) Zviedriju. Vārti un rezultatīva piespēle Sāras Potomakas kontā.

• Kanādiešu faktiskais pārākums gan bija apjomīgāks nekā to parāda skaitļi uz rezultāta tablo - kanādietes izdarīja par 46 metieniem pa vārtiem vairāk (57-9).

• Ceturtdaļfinālos zaudējušās komandas savā starpā noskaidros atlikušo vietu sadalījumu, Ungārijai un Somijai, kā arī Japānai un Zviedrijai savā starpā spēkojoties pusfinālos par 5. - 8. vietu.

Pasaules meistarsacīkstes hokejā sievietēm, ceturtdafināli

SpēleRezultāts
ASV - Ungārija12:1 (1:0; 9:0; 2:1)
Somija - Čehija1:2 P (0:0; 0:1; 1:0; 0:1)
Šveice - Japāna2:1 PM (0:0; 0:1; 1:0; 0:0; 1:0)
Kanāda - Zviedrija3:0 (1:0; 1:0; 1:0)

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022/ww

     [+] [-]

, 2022-09-02 08:30, pirms 2 gadiem
Ieliku komentāru pie iepriekšējā raksta: " Drošvien izskaidrojumu nedabūšu, bet kādā fakin sakarā ceturtdaļfināla spēle visas 5 komandas no A grupas un 3 no B grupas? un kāpēc divas A grupas pēdējo vietu ieguvējas spēlē viena pret otru ceturtdaļfinālā.. Tik bezsakarīga turnīra izspēle vēl nav redzēta. Sieviešu hokejs b#@! "

Bet nu jau nākošais jautājums: kāda sakarā A grupas uzvarētāja ASV nespēlē pret vājāko palikušo komandu kas sanāk Šveice bet spēle pret Čehiju?
Pilnīgi viss šajā turnīra izspēlē ir nesakarīgs.

     [+] [-]

, 2022-09-02 09:10, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Ieliku komentāru pie iepriekšējā raksta: " Drošvien izskaidrojumu nedabūšu, bet kādā fakin sakarā ceturtdaļfināla spēle visas 5 komandas no A grupas un 3 no B grupas? un kāpēc divas A grupas pēdējo vietu ieguvējas spēlē viena pret otru ceturtdaļfinālā.. Tik bezsakarīga turnīra izspēle vēl nav redzēta. Sieviešu hokejs b#@! "
tāpēc, ka sieviešu Elitē - stiprākās 5 komandas spēlē A apakšgrupā, savukārt, vājākās B apakšgrupā - līdz ar to visas no A apakšgrupas tiek PO, savkārt, vājākā no B apakšgrupas lido ārā uz 1. divīziju

     [+] [-]

, 2022-09-02 09:17, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Bet nu jau nākošais jautājums: kāda sakarā A grupas uzvarētāja ASV nespēlē pret vājāko palikušo komandu kas sanāk Šveice bet spēle pret Čehiju?
Pilnīgi viss šajā turnīra izspēlē ir nesakarīgs.
Tāpēc, ka pēc grupu turnīra tiek izveidots siets, kur spēlē 1. pret 8., 2. pret 7., u.t.t.
1/2 finālā ASV (1.v. pēc grupu turnīra) spēlēs pret vājāko komandu no grupu turnīra - Čehiju (1.v. B apakšgrupā - kopā 6. vieta grupu turnīrā), savukārt, Kanāda (2.v.) spēlēs pret Šveici (4.v.).

Nesakarīgs šeit esi vien Tu