Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1312, Did:0, useCase: 3

Krievijas hokeja speciālisti sašutuši par izlasi, grib mainīt Bikovu

Andris Liepa
Andris Liepa

Krievijas hokeja speciālisti sašutuši par izlasi, grib mainīt Bikovu
Vjačeslavs Bikovs
Foto: "Reuters/Scanpix"

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionātā ieņēma 4. vietu, deviņās spēlēs piedzīvojot piecus zaudējumus. Pēc tik nesekmīga turnīra mūsu lielā kaimiņa hokeja speciālisti neskopojas ar kritiku, īpaši samazgas lejot virsū treneru korpusam ar Vjačeslavu Bikovu priekšgalā.

Viktors Tihonovs: „Tādu nejēdzību nekad nebiju redzējis. Kā mūsu izlase var ielaist septiņas ripas spēlē?! Nesaprotu. Jau agrāk teicu, tai skaitā Putinam, ka ar šiem treneriem mēs tikai zaudēsim laiku. Jau divus čempionātus esam zaudējuši. Daudzi vēl nav aizmirsuši izgāšanos Vankūverā, bet te jauna izgāšanās. No kā vēl prasīt atbildību, ja ne no treneriem? Kādas bija kļūdas? Daudz. Bet galvenā – nebija komandas. Tā bija nevadāma, nebija komandas spēles. Uzvara pār Kanādu? Vai tad tā bija tā pati Kanāda, kas uzvarēja olimpiādi? Mēs gan spēlējām spēcīgākajā sastāvā, kamēr abas Ziemeļamerikas izlases atveda viduvējus spēlētājus. Kanādieši un zviedri uz čempionātiem ved daudz jaunus spēlētājus – lūk, tas ir darbs perspektīvā.”

Vjačeslavs Fetisovs: „Maigi izsakoties, bija kauns skatīties. Nezinu iemeslus. Kādi secinājumi tiks izdarīti treneru sakarā? Ir cilvēki, kuri pieņem lēmumus.”

Vladimirs Krutovs: „Kas notika uz treneru komandtiltiņa? Nekas. Bikovs stāvēja kā nolemts. Visi citi treneri vadīja procesu, kaut ko darīja, uzmundrināja, deva norādes. Bikovs ar Zaharkinu tikai savā starpā runāja. Stāvēja, rokas sabāzuši kabatās. Tikpat labi viņu vietā varēja būt arī onkulis Vasja [дядя Вася – krievu val.]. Redz, hokejisti esot profesionāļi un paši visu zinot! Neatceros, Zaharkins vispār ir spēlējis hokeju? Atceros tikai, ka manā laikā viņš ņēma mums asinis, bet tagad kļuvis par hokeja superspeciālistu. Kad Bikovs ar Zaharkinu devās uz „Salavat Yulaev”, runāja, ka tā kļūs par izlases bāzes komandu. Skaidrs, ka viņi uz turieni brauca tikai naudas dēļ. Vai daudz Ufas spēlētāju redzējām izlasē?”

Attiecībā uz iespējamo Bikova aizvietotāju Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks ir kritisks: „Kur ņemt treneri? Ja ne Bikovs, tad kurš? Nosauciet! Šobrīd mēs KHL par komandu treneriem norīkojam jaunus somus un zviedrus. Man izlasē arī ārzemnieku piedāvāja – vēl pirms Bikova... Atbildēju, ka ārzemnieks Krievijas izlasi nevadīs. Vismaz līdz tam brīdim, kamēr esmu federācijas vadītājs. Savukārt starp krievu speciālistiem izvēle ir maza. Nesaprotu, kāpēc KHL klubi ir orientēti uz Rietumiem. Mums taču ir jaunie kadri – Koreškovs, Bucajevs. Ir treneris, kurš uzvarēja jauniešu čempionātu – Valērijs Bragins. Viņš uzvarēja ar sastāvu, kuram neviens neticēja. Un viņam nav piedāvājumu! Nesaprotu...”

Jāpiebilst, ka Krievijas izlase šajā čempionātā uzstādīja savu antirekordu, deviņās spēlēs piedzīvojot piecus(!) zaudējumus. Vērts arī piebilst, ka trīs no četrām uzvarētajām spēlēm pretinieks tika uzveikts tikai ar vienu vārtu starpību, bet vienīgā „pārliecinošā” uzvara bija pret izkritušo Slovēniju – 6:4 (metieni 25:35(!), 56. minūtē vēl bija 4:4). Kopējā vārtu starpība visā čempionātā Krievijas izlasei bija 24:29. Zaudētas visas četras cīņas pret somiem un čehiem, un vienīgi veiksmīgs panākums pret Kanādu (2:1) ļāva turnīrā ieņemt cienījamo 4. vietu.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

1 2 48 komentāri
Slēpts komentārs: marks73

 +13 [+] [-]

, 2011-05-17 10:45, pirms 13 gadiem
Nu, nu ... Kad Bikovs divus zeltus pēc ka'rtas atvdeda - visi slavēja! Tagad???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-17 10:50, pirms 13 gadiem
moska Zna4oku ieliks par treneri! kaut gan negribetos to...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 11:03, pirms 13 gadiem
Būtu labāk pateikušies Bikovam .kurš ar civilizētiem uzskatiem ieveda kārtību izlasē un panāca to,ka izlasei beidza atteikt NHL spēlētāji. Un kaut man krievija nepatīk ,bet jāatzīst ,ka beidzamajos piecos gados viņi ir vieni no galvenajiem PČ favorītiem.Bet šajā PČ ne jau Bikovs vainīgs ,ka krievijai ir labu aizsargu deficīts un daļa KHL uzbrukuma zvaigžņu nevelk tos ātrumus ,ko piedāvāja pretinieki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:04, pirms 13 gadiem
Bet kādu golu iemeta Kaigorodovs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-17 11:11, pirms 13 gadiem
Vislielākā kļūda par ko ir jāatlaiž treneris, ir kad pret Somiem pēdējās minūtēs netika ņemts nost vārtusargs pret 6 laukuma spēlētāju. To pat nevar nodēvēt par kļūdu, bet gan par kaitniecību jeb apzinātu rīcību.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-17 11:12, pirms 13 gadiem
tieši tā, Bikovs ir lielisks treneris, kurš izveidoja to Krievijas izlasi, kura pēdējos piecus gadus vāca medaļas. bet nu ir laiks pārmaiņām, jo viņš sevi ir izsmēlis. krievu mentalitāte ir tāda, ka tie nespēj pieņemt izgāšanos, ja iepriekš ir piedzīvots triumfs. un es to nesaku, kā rusofobs, kuri tagad par šito varētu plusus bāzt, bet tā tiešām ir.
Bikovs radīja lielisku komandu, bet šogad viņš to arī izgāza. kamon, savākt komandu un vispār sākt ar to strādāt uz PČ PIECAS DIENAS PIRMS PČ??! tas nav nopietni. mēs to varētu - komanda, kurai tik un tā izredžu nav, bet ne jau izlase, kas cer uz zeltu! te varētu runāt arī par treneriem, kuri vienlaikus trenē klubu un izlasi. tomēr tik nopietnu izlasi, kā Krievija, nevar trenēt treneris, kuram darbs klubā beidzās piecas minūtes līdz darba sākumam izlasē.
Slēpts komentārs: M

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 11:16, pirms 13 gadiem
tas pats Bragins nebūtu slikts kaujā saucējs krieviem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-05-17 11:23, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Bet kaaadu golu iemeta Granlunds!!!
Tādu pašu, kādu vienugad redzēju Latvijas U-18 čempī un arī kādā CHL video.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:45, pirms 13 gadiem
Nu nav tā, ka vispār nav treneru, tie paši Nazarovs, Bragins un vēl citi ne sliktāki speciālisti, kuri šobrīd klubos nav pieprasīti. Ne tikai tāpēc, ka viņi būtu sliktāki par ārzemju treneriem, no krievu treneriem prasa tūlītēju rezultātu, ko garantēt neviens nevar.
Ja krievu treneris zaudē n daudzumu spēļu pēc kārtas - "galva nost", zaudē ārzemju - tas nekas, laiks vēl ir izlabot situāciju. Lūk arī atšķirība!

  -2 [+] [-]

, 2011-05-17 11:48, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: You Tube līdzīgus var redzēt daudz, arī paša Granlunda veikumā Somijas līgās, bet šis ir ļoti īpašs ar to, ka tika izpildīts lielā ātrumā slidojot, turklāt nevis kādā jauniešu spēlē, bet PČ pusfinālā.
Tāpat, kā ar Kaigorodova golu... .
Man patika viņa gols labāk - skaistāks, lielāks ātrums, laba nūjas tehnika, divi aizsargi apvadīti.
Bet Granlunda gols vizuāli nebija tik baudāms, jaunieši zemākajās līgās tādus samācījušies tagad met tādus iekšā - nekas jauns.

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:49, pirms 13 gadiem
aizstavet Bikovu var tikai tie, kas velas turpmaku Krievijas izlases izgashanos. pec diviem fiasko (sogad un Vankuvera) ari psihologiski sis treneris vairs nevar but komandas iedvesmotajs - krievu NHL zvaigznes tapat vinju "nenem pieree" un tagad nems vel mazak. smiekligs izteiciens (varbut izrauts no konteksta) ir Tretjakam - kaa tad, Krievijaa nevar atrast labu treneri... mulkibas. Cita lieta, ka varbut tas nav jaatrod burtiski sodien - lai notiek normala izvertesana, konkurss un - lai jaunajam "galvenajam" ir pilnvaras (nevis cilveki caur Tretjaku saka prieksha, kuram jabut izlasee) - jo jauno izlases modeli vajadzetu balstit tikai uz tiem, kas velas spelet "grauzot ledu". ne tikai ar treneru, bet ari ar speletaju izveles plashumu krieviem viss ir kartibaa

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:57, pirms 13 gadiem
Galvas ripos tāpat kā pēc olimpiādes

  -3 [+] [-]

, 2011-05-17 11:59, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Krievijā netīrās veļas mazgāšana iet pilnā sparā!
Taču paši vien ir vainīgi, ka izvēlās par katru cenu savākt superzvaigznes uz katru turnīru, lai vienmēr būtu pirmie, bet izgāžas kā sapuvusi sēta.
Arī Sočos visticamākais Krievijai būs superzvaigžņu zbornaja, nevis KOMANDA, un atkal ierīs no Rietumu izlasēm, kuras gatavojas olimpiādei, metodiski iespēlējot jaunos.
Katra hokeja lielvalsts vēlas būt pirmā un vāc zvaigznes.. tā pati kanāda neko nedabūja, ASV..

  +6 [+] [-]

, 2011-05-17 12:02, pirms 13 gadiem
dzivis rakstīja: Katra hokeja lielvalsts vēlas būt pirmā un vāc zvaigznes.. tā pati kanāda neko nedabūja, ASV..
Kanādai un ASV bija jaunie savākti, lielākoties! Jau sen zināms ka Ziemeļamerikai salīdzinājumā ar Eiropu nospļauties par čempionātu! Viņi gatavo izlasi Sočiem!

     [+] [-]

, 2011-05-17 12:03, pirms 13 gadiem
kalcium rakstīja: Kanādai un ASV bija jaunie savākti, lielākoties! Jau sen zināms ka Ziemeļamerikai salīdzinājumā ar Eiropu nospļauties par čempionātu! Viņi gatavo izlasi Sočiem!
kanādai gluži nav nospļauties bet asv gan,prikiņ,ka asv varētu visus speleajus nomainit ar klasi augstakiem speletajiem,bet neviens,jau nevelas braukt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-17 12:09, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: kanādai gluži nav nospļauties bet asv gan.
Nu labi, par skaļu pateicu. Bet Kanādai tas čempiona tituls nav tik būtisks, kā piemēram krieviem, čehiem utt... Savādāk, viņi savāktu visus NHL grandus ko viņi nedara... ok, tas pats daļējii attiecināms arī uz Zviedriem un Somiem, tik tur jauno spēlētāju attiecība pret pieredzējušajiem bija stipri mazāka kā tai pašai Kanādai..

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 12:52, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Viņi nezin kur ņemt treneri, tak Znaroks ir.
Un krievi savā stilā reiz dabūja zeltu un tagad domā mūžam būs zelts un viss cits ir izgāzšanās, nē nu protams sakāpis tur visiem ir galvā
Es domāju un arī gan jau citi man piekritīs, ka Znaroks ir mūsējais. Vismaz es viņu par tādu uzskatu un negribu, ka viņš trenē citu valstu izlasi, vēl jo vairāk Krievijas.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-17 12:52, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Par kādām zvaigznēm Kanādas sastāvā Tu runā? Nebija tur nevienas Ovečkina, Kovaļčuka vai Radulova līmeņa superzvaigznes. Rezultatīvākie kanādieši bija jaunieši, kādu tajā izlasē bija vairums (13 kanādieši dzimuši 87.g. un vēlāk).
Nu vismaz Nešs jau nu ir NHL zvaigzne un arī Speca ir ļoti augstas klases hokejists,bet kopumā tāpat kā iepriekšējā PČ tiešām ļoti jauna izlase ,bet pie nedaudz lielākas veiksmes varēja ne tikai uzvarēt krievus ,bet nebūtu brīnums ,ja uzvarētu PČ.

     [+] [-]

, 2011-05-17 12:54, pirms 13 gadiem
Es nesaprotu Tretjakovs pats šajā rakstā pasaka, ka Krieviem ir labi jaunās paaudzes treneri, bet tajā pasā laikā saka, ka neeso neviens Bikova vietā! Takš ieliek uz vienu čempi to jauno treneri, tad redzēs kā viņam ies, takš Krievi tāpat kvai treneru nebūtu neizkristu uz zemāku līgu un Bikovs savu ir izsmēlis un ja negrib likt ārzemnieku, tad lai sāk likt jaunos par treneriem un gan jau kāds atkal uzvarēs čempī un noturēsies uz laiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 13:28, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Tāpat, kā ar Kaigorodova golu... .
Man patika viņa gols labāk - skaistāks, lielāks ātrums, laba nūjas tehnika, divi aizsargi apvadīti.
Bet Granlunda gols vizuāli nebija tik baudāms, jaunieši zemākajās līgās tādus samācījušies tagad met tādus iekšā - nekas jauns.
taa kaa taadi vaarti kaa kaigorodovam NHL met sezonaa dahujaa, bet PČ uztaisiit ko taadu kaa Granlunds, to es saprotu... tas ka zemaakaas liigaas to var izdariit, tas nenoziime ka pasaules chempii ar kas taads shiem jaunajiem sanaaks, bet Granlunds to paraadiija, vecis

  +2 [+] [-]

, 2011-05-17 14:10, pirms 13 gadiem
Vēl jau ir Ak Bars treneris Biljalidinovs. Manuprāt piemērota kandidatūra Krievijas izlasei.

     [+] [-]

, 2011-05-17 14:20, pirms 13 gadiem
kniebeejs rakstīja: Vēl jau ir Ak Bars treneris Biljalidinovs. Manuprāt piemērota kandidatūra Krievijas izlasei.
vinsh bija trenera paligs tad, kad mes krievus 3:2 uzvarejam

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 14:36, pirms 13 gadiem
shady123 rakstīja: vinsh bija trenera paligs tad, kad mes krievus 3:2 uzvarejam
Tagad būs galvenais, kur problēma?
1 2 48 komentāri