Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" trešajā trešdaļā izlaiž minimālu pārsvaru un zaudē Minskai

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Rīgas "Dinamo" trešajā trešdaļā izlaiž minimālu pārsvaru un zaudē Minskai
Jānis Voris vārtos. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Piekto zaudējumu šosezon aizvadītajos dueļos ar Minskas ''Dinamo'' komandu piedzīvojusi Rīgas ''Dinamo'' vienība, kas savā laukumā atzina viesu pārākumu ar 1:2. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Deniss Paršins, kuram tas bija desmitais vārtu guvums sezonā.

Līdz pat trešās trešdaļas sākumam rīdzinieki atradās vadībā, kontrolējot cīņas gaitu un demonstrējot ciešu aizsardzību, tai skaitā izturot arī četru minūšu mazākumu. Tomēr noslēdzošajā periodā viesi kāpināja tempu un pārņēma iniciatīvu, īsā laikā gūstot divus vārtus un izcīnot uzvaru.

Spēles teksta tiešraide - šeit!

Abas komandas savu vārtu drošību uzticēja gados jauniem hokejistiem - rīdzinieku rindās pēc viena mača izlaišanas atgriezās 21 gadu vecais Jānis Voris, savukārt Minskiešu vārtus sargāja 19 gadus vecais Baltkrievijas U20 izlases vārtsargs Aleksejs Kolosovs. Tieši abi vārtsargi bija centrālās personas uz ledus pirmajā trešdaļā, kas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, laukuma spēlētājiem neizmantojot savas izdevības.

Vairāk ar ripu bija Rīgas ''Dinamo'' komanda, kuras rindās labākās iespējas bija pirmā trijnieka uzbrucējiem. Miks Indrašis izrāvās izgājienā viens pret vienu, bet Kolosovu apspēlēt nespēja, savukārt pēc Denisa Paršina metiena no tuvas distances skaitliskajā vairākumā viesu vārtsargs skaisti ķēra ripu ķērājcimdā. Vairākkārt savu komandu glāba arī Voris, atvairot Aleksandra Kogaļeva un Kirila Voroņina metienus no vārtu priekšas.

Rīdzinieki turpināja kontrolēt spēles gaitu arī otrajā periodā, kad spēja izvirzīties vadībā. Mača 26. minūtē to paveica Deniss Paršins, gūstot savus desmitos vārtus sezonā. Gunārs Skvorcovs ar teicamu piespēli vārtu tuvumā atrada brīvo Miku Indraši, kurš ripu tālāk nogādāja pie otra vārtu staba esošajam Paršinam, un uzbrucējs veikli to apstrādāja, ieraidot ripu vārtu tuvajā stūrī (1:0). Neilgi pēc tam gan rīdzinieki tika pie četru minūšu mazākuma, taču to izdevās izturēt, ''Dinamo'' hokejistiem bloķējot vairākus pretinieku metienus. Otrajā trešdaļā mājiniekiem bija vēl vairāki momenti, bet Kolosova sargāto vārtu rāmī tās ietvaros tika fiksēti tikai četri metieni. Savukārt Voris, savai komandai spēlējot vairākumā, apturēja Roba Kilnkhammera izgājienu viens pret vienu.

Trešās trešdaļas sākumā viesi manāmi aktivizējās uzbrukumā. Voris skaisti glāba savu komandu pēc viesu komandas kapteiņa Klinkhammera metiena, bet neilgi pēc tam savas komandas rēķinu atklāja Iļja Solovjovs. Minskiešu aizsarga mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu un pēc tam nonāca aiz vārtu līnijas (1:1). Viesu spiediens turpinājās un četras minūtes vēlāk Klinkhammers izvirzīja viesus vadībā, mainot ripas lidojuma virzienu pēc partnera metiena no zilās līnijas (1:2). Turpinājumā rīdziniekiem spēles gaitu mainīt vairs neizdevās, piedzīvojot neveiksmi.

Rīgas ''Dinamo'' - Minskas ''Dinamo'' 1:2 (0:0;1:0;0:2)

Vārti: 25:28 Paršins (Indrašis, Skvorcovs) 1:0, 44:30 Solovjovs (Gorbunovs) 1:1, 48:59 Klinkhammers (Falkovskis, Kozuns) 1:2.
Soda minūtes: 6:6
Vārtsargi: Jānis Voris - Aleksejs Kolosovs

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jānis Voris (Bruno Brūveris); Kristaps Zīle - Rīss Skārlets, Roberts Mamčics - Tonijs Sunds, Ernests Ošenieks - Miks Tumanovs, Gunārs Skvorcovs; Deniss Paršins - Jevgeņijs Gračovs - Miks Indrašis, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Genādijs Stoļarovs, Lauris Dārziņš - Jānis Švanenbergs - Mārtiņš Dzierkals, Nikolajs Jeļisejevs - Daniels Bērziņš - Gļebs Zirjanovs, Rihards Bukarts.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-25 21:54, pirms 3 gadiem
Nekas, gan jau kaut kad.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 22:00, pirms 3 gadiem
Voris līmenī. Labas 2 trešdaļas un tad atkal... Lai gan tik daudz kļūdu, cik pieļauj RD aizsargi, spēlējot ar ripu, nekādu cits rezultāts nebūtu godīgs. Nākošajā sezonā, protams, ir jābūt latviešu aizsargiem, bet nepieciešami kādi vairāki, kuri ir spējīgi spēlēt ar ripu, atdot pirmo piespēli un noslēgt zonu pretinieku zonā. Šis, protams, ir vilcies visas sezonas garumā.

     [+] [-]

, 2021-02-25 22:28, pirms 3 gadiem
voris velk, atsūtiet beidzott nopelnīto 4X 0,5 UŽAVNIEKU

  -1 [+] [-]

, 2021-02-25 22:39, pirms 3 gadiem
mazliet skumji, ar to arī šis pēdējo gadu anālais projekts ir noslēdzies

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 22:41, pirms 3 gadiem
Chelubejs rakstīja: mazliet skumji, ar to arī šis pēdējo gadu anālais projekts ir noslēdzies
Nav apnicis? Jau 7 gadus klausamies šo 😂

     [+] [-]

, 2021-02-25 22:44, pirms 3 gadiem
Chelubejs rakstīja: mazliet skumji, ar to arī šis pēdējo gadu anālais projekts ir noslēdzies
Nevajag noslēgt,par ko tad tauta varēs ņirgt?

  -4 [+] [-]

, 2021-02-25 22:57, pirms 3 gadiem
C vitamīns rakstīja: Nevajag noslēgt,par ko tad tauta varēs ņirgt?
Pērtiķbols ir krietni lielāks ņirgšanas objekts
DR vismaz ir attaisnojums, nepiķo pietiekami, pērtiķbolu piķo pārlieku daudz, turklāt bez jebkāda pamata un to stutē un propagandē no augšas ar visām varēm, taču tik un tā čiks vien sanāk

  +2 [+] [-]

, 2021-02-26 04:47, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pērtiķbols ir krietni lielāks ņirgšanas objekts
DR vismaz ir attaisnojums, nepiķo pietiekami, pērtiķbolu piķo pārlieku daudz, turklāt bez jebkāda pamata un to stutē un propagandē no augšas ar visām varēm, taču tik un tā čiks vien sanāk
tupais čurbans