Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Sporta tarkšķa" ceturtā izlaiduma dalībnieki uzsver "Dinamo" vīzijas trūkumu

Agris Suveizda

"Sporta tarkšķa" ceturtā izlaiduma dalībnieki uzsver "Dinamo" vīzijas trūkumu
Juris Savickis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Portāla Sportacentrs.com jaunā projekta "Sporta tarkšķis" otrā nedēļa tika noslēgta ar teksta diskusiju par Rīgas "Dinamo" un to, kā Kontinentālās hokeja līgas pastarīti atkal padarīt par izslēgšanas spēļu dalībnieci.

Portāla redakciju pārstāvēja tās galvenais redaktors Jānis Celmiņšun hokeja eksperti Ulvis Brože un Krišjānis Pundurs, kuri kopā ar uzaicināto viesi Edgaru Lūsiņu, kurš pats agrāk pārstāvēja "Dinamo", bet tagad ir televīzijas analītiķis, un citiem diskusijas dalībniekiem šķetināja sastāva jautājumus.

Jānis Celmiņš uzsvēra četrus punktus: 1. “Dinamo” nepieciešams fārmklubs. 2. “Dinamo” nepieciešama vīzija uz vismaz trim gadiem. 3. “Dinamo” nepieciešams zinošs ģenerālmenedžeris. 4. Kluba vadībai jāsaprot prioritātes – “play-off” tagad vai Latvijas hokejs kopumā kaut kad vēlāk. Jāsāk ar šīm četrām lielajām lietām, citādi tu vari komplektēt un darīt, ko tu gribi, bet ar šo ļoti ierobežoto budžetu laikā, kad arī Krievijas komandas naudu tērē krietni vien pārdomātāk nekā KHL pirmssākumos, nav variantu. Vai pie esošās kluba vadības šīs lietas varētu tikt realizētas? Nē, nevarētu…Patiesībā vīzijas trūkums ir tas, kas man sāp visvairāk. Padsmit gadu laikā vīzijai būtu jābūt izstrādātai, bet kā to izdarīsi, ja par naudu un komandas nākotni uzzini vien pāris mēnešus pirms jaunās sezonas sākuma. Pēdējos gados gan nedaudz laicīgāk."

Par fārmkluba nepieciešamību nepiekrita Ulvis Brože, kurš uzskata, ka šos līdzekļus var iztērēt lietderīgāk, bet komplektācijas sakarā viņš aicināja lūkoties uz ziemeļvalstīm: "Ja varas sviras dotu manās rokās, tad sastāva veidošanā galvenokārt ārzemniekus ņemtu no Zviedrijas un Somijas, varbūt arī Norvēģijas. Galvenais iemesls - ģeogrāfiski tuvu. Sezonas laikā iespējams vairākas reizes braukt un skatīties, kā tad šie spēlētāji izskatās dzīvē. Nevis kā ir šobrīd - liela daļa leģionāru ir redzēti tikai video, bet dzīvē - it nemaz. Ja spēlē pasaules otrajā līgā, manuprāt, tā nav normāla situācija."

Diskusijas dalībnieks Guntars Š norāda, ka par komplektācijas stratēģijām diskutēt ir lieki, jo, viņaprāt, stratēģija komandas vadībai tiek iedota kopā ar finanšu līdzekļiem: ".Jums (Rīgas "Dinamo") nav naudas. Kā jūs domājat nokomplektēt komandas sastāvu? Labi, Savicka kungam onkulis no Austrumiem, teiksim, piešķirs "sāpju naudiņu". Nu un? Ja nauda tiek piešķirta, tad līdzi nāk norādījumi. Tas ir tā kā āmen baznīcā. Kādi tie ir, to mēs nezinām un neuzzināsim.

Edgars Lūsiņš uzskata, ka lielāks uzsvars jāliek uz kvalitatīviem latviešu spēlētājiem: "Pēc manām domām, par prioritāti ir jāuzskata vietējo hokejistu piesaiste. Zinu, ka Ro. Bukarts, Ri. Bukarts, O. Cibuļskis, R. Freibergs vēlas atgriezties mājās. "Dinamo", manuprāt, jākomplektē no pamatsastāva Latvijas izlases spēlētajiem (tiem, kuri pagājušo sezonu aizvadīja Eiropas vadošajās līgās) un produktīviem, labiem leģionāriem, kā arī HK "Rīga" perspektīvās jaunatnes (1-3 spēlētāji)." Vietējos kadrus izcēla arī Krišjānis Pundurs: "Manuprāt, komandas būvēšanas ziņā "Dinamo" sastāvā šobrīd jāizceļ divi džeki - Uvis Balinskis un Kristaps Zīle. Vieni no labākajiem, talantīgākajiem jaunajiem latviešu aizsargiem, kas "Dinamo" bijuši. Prātā nāk, ka Cibuļskis savulaik (šķiet, kad vēl bija "Dinamo Juniors") tika pacelts uz augšu, kādu laiku spēlēja vienā pārī ar Ozoliņu, šobrīd ir viens no Latvijas izlases aizsardzības balstiem un, ja nemaldos, arī vienreiz triumfēja J. Matuļa rangā."

Ar savām pārdomām dalījās arī lietotājs zata: "Kas attiecas uz sastāva komplektēšanu, "Dinamo" menedžmentam nav konsekvences. Vienu brīdi lēkāja pie Celmiņa kunga 2. varianta - izauga hokejistu tirgus, saprata, ka nekas vairs nesanāk. Sākot ar 2014./15. g. sezonu, tika mainīta taktika - koncentrēšanās uz Latvijas spēlētājiem. Pirms pagājušās sezonas pateica - nesanāca. Tagad atkal domā, ko darīt. Sastāvam nav kodola, ap kuru būvēt komandu. Velk līdzi nekonkurētspējīgus latviešus (gan spēlētājos, gan vadībā), kā arī piesaista nevajadzīgus leģionārus, kā pagājušās sezonas krievu varoņi. Kopumā "Dinamo" pilda misiju - atskaņot krievijas himnu un eksistēt. Vienīgais labums, ko dod Latvijas hokejam: dažus izcēla saulītē, un tie bija spējīgi izisst sev labākus līgumus un pacelt savu meistarību, spēlējot kā leģionāri."

Kaut arī diskusija par sastāva komplektāciju un spēlētāju vētīšana jau notiek arī "Dinamo" vadības apcirkņos, komandai gan joprojām nav jaunā galvenā trenera, kurš amatā nomainīs Ģirtu Ankipānu. Jānis Celmiņš norāda, ka tik drīz gaidīt uzvārdu vēl nav pamata: "Cik man zināms, tad treneru jautājumā jaunumu nav un tuvākajā laikā arī nebūs. Tas, ko zinu: Skanstes ielā uz galda ir 20+ treneru CV. Cits greznāks, cits mazāk grezns, bet daudz, jā! Starp rindām tiek pieminēts pat Vjačeslavs Fanduļs. Jā, jā...Viņš!"

Pilnu diskusiju par Rīgas "Dinamo" komplektāciju lasi ŠEIT! Pirmdien plkst. 21:00 tiksimies jau nākamajā "Sporta tarkša" epizodē, kuras tēma būs saistīta ar olimpiskajām spēlēm.

  +4 [+] [-]

, 2020-04-24 12:24, pirms 4 gadiem
Kādas vel vīzijas? Sapņu tabletes puikas saēdušies.
Lai būvētu vīzijas ir jābūt gana daudz priekšnosacījumiem, un komandas budžetam, kurš dotu iespējas virzīties uz priekšu, un nevis tikai izvilkt kārtējo sezonu.
Šim krievu projektam ir tikai viena vīzija-vai Mīkstais Juris starpsezonā Maskavā izrāpos no kāda Rusņas labdara kārtējo apgrauzto kaulu, vai arī nē.
Pārējais viss ir lirika, un mazu puiku miklie sapņi.

  +5 [+] [-]

, 2020-04-24 12:29, pirms 4 gadiem
Dinamo ir naudas "apgūšanas" projekts un LV hokejisti iesaistīti, lai LV skatītāji nāktu uz spēlēm... diez vai būtu tik daudz skatītāju, ja komandā būtu 4 no LV, 4 no USA, 4 no SWE un 13 no RUS...

par treneri runājot - treneris būs zinām tikai mēnesi pirms sezonas atsākšanas... lai nebūtu jāmaksā nauda par "neko nedarīšanu", sastāva komplektāciju (tei veiksmigi var izdarīt Savickis + Paste + Ulmanis)...

  +6 [+] [-]

, 2020-04-24 13:09, pirms 4 gadiem
Celmiņš-4. Kluba vadībai jāsaprot prioritātes – “play-off” tagad vai Latvijas hokejs kopumā kaut kad vēlāk
?? Kads sakars naudas devējiem no gazprom ar latvijas hokeju?
Celmiņ, vai nu esi smagi bremzēts vai lien pakaļā zināmākajam latvijas čekistam?
Zinot cik neadekvāti bieži šeit redzama smaidošā čekista seja , var secināt ka esi ielīdis!

  +3 [+] [-]

, 2020-04-24 13:20, pirms 4 gadiem
scores rakstīja: Celmiņš-4. Kluba vadībai jāsaprot prioritātes – “play-off” tagad vai Latvijas hokejs kopumā kaut kad vēlāk
?? Kads sakars naudas devējiem no gazprom ar latvijas hokeju?
Celmiņ, vai nu esi smagi bremzēts vai lien pakaļā zināmākajam latvijas čekistam?
Zinot cik neadekvāti bieži šeit redzama smaidošā čekista seja , var secināt ka esi ielīdis!
Kur ir ielīdis labi parāda fakts, ka tas purkšķis bija nevs par Latvijas hokeju (kā bija par futbolu) bet gan tikai par vienu krievu čempja klubeli.
Es pārlasīju, redzu ka Lieleksperts Abrags bija iepēries pie tiem amatieriem un uzrūca par savickija glaudīšanu, celms saka ka slānot savickiju "starp rindām"

     [+] [-]

, 2020-04-24 14:16, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka dažs labs savu darba un naudas devējus ignorē, nepildot viņu vēlmes un savus darba pienākumus.

     [+] [-]

, 2020-04-24 14:22, pirms 4 gadiem
Kāds no ekspertiem varbūt var beidzot atbildēt, kāda vēl ir ietekme Ankipānam Dinamo sistēmā? Cik saprotu viņš lobē Skudru? Bet Paste ir pretējā nometnē?

     [+] [-]

, 2020-04-24 14:26, pirms 4 gadiem
Vēl jautājums Celmiņa kungam, kas notiek ar Vienos vārtos? Matuļa atbilžu sadaļa ir sataisīta, ir jēga abonēt VV? Un kāpēc?

     [+] [-]

, 2020-04-24 14:35, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Vēl jautājums Celmiņa kungam, kas notiek ar Vienos vārtos? Matuļa atbilžu sadaļa ir sataisīta, ir jēga abonēt VV? Un kāpēc?
Jānis tak šeit raksta...
Es nezinu, bet pa 99,99% dodu garantiju ka nekas tur nav sataisīts

     [+] [-]

, 2020-04-24 15:23, pirms 4 gadiem
Jura sv. 3vienība pasteskudrakuļibabarullezvhl

     [+] [-]

, 2020-04-24 15:34, pirms 4 gadiem
Runā jau to, ka Tambijevs būs galv. treneris! Šis puika māk labi strādāt.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 16:07, pirms 4 gadiem
Kāds vīzijas trūkums? Par Vīziju pie mums rūpējas Partija, mūsu uzdevums ir maukt galvā kepku un skaļi bļaut augstā balsī!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 16:31, pirms 4 gadiem
Komanda ir jātaisa nevis jāsapņo ka vis pats izveidosies

     [+] [-]

, 2020-04-24 16:40, pirms 4 gadiem
Precīzi. scores !
Izskatās,ka tagad,kad covid dēļ hokejs apstājies, kādiem puikiem aiz neko darīt ir oficiāli japaceļ arī šī problēma. Pēc Šuplera aiziešanas naudiņa nāca tāpat, treneri mainijās,labākie spēlētāji aizmainīti un tā katru sezonu,kaut čekists vienbrīd solīja cīņu par Gagarinu,par izlases bāzes kluba koncepciju utt. Ģirts,savukārt,domāja standarta otmazkas(dažreiz par orģinālas).A kāpēc kapāties hokejistiem,ja augstāk par pēcpusi neuzlēksi un savu garantēto piķi saņems tāpat.Fanu čakarēšana. Nu,redzējām tak visi,kā dažreiz spēlē-to ar dusmām par mīkstumu atzina arī Dinamo tuvu esošas personas. Tihona laikā kaut kas tamlīdzīgs nebūtu iespējams,pat ne tuvu tam.Kāpēc gan nesalīdzināt, senu vēsturi,ja tā ir pozitīva.
Skudra būtu labs.Un tikai tad,ja būs adekvāts budžets. Dzīvosim,redzēsim

     [+] [-]

, 2020-04-25 14:56, pirms 4 gadiem
Naivie cilvēki! Rīgas Dinamo no sporta projekts, bet gan biznesa un propogandas, un šajā ziņā tam ir gan vīzija, gan tas arī pilda savus uzdevumus.

     [+] [-]

, 2020-04-25 15:12, pirms 4 gadiem
Viena lieta ir vīzija, bet tad vēl a rī tāda lieta ā kluba tēls kā tāds, ar vīziju vai bez. Ja atminamies pirmsākumus, tad tolaik spēles translēja LTV7 un bez spēļu translācijām, tur vēl nāca līdz visādas citas lietas, kas ņirbēja gar acīm un uzturēja interesi par klubu, neatkarīgi no spēļu rezultātiem. Nav ne jausmas, vai tas bija LTV sporta žurnālistu entuziasms vai kluba vadības iziciatīva (tolaik Koziols vēl nebijapastumts nost), bet kaut kā tas izskatījās pavisam citādāk. OK, es saprotu, ka Viasat maksā vairāk, bet vai bez tiem grašiem klubs vēl kaut ko iegūst? Turklāt, ja uztranslācijas tiesību naudas rēķina zaudē kluba tēls, aiziet skatītāji, vai tas pēc tam neatspēlējas mēģinot sarunāt citus kluba atbalstītājus?

     [+] [-]

, 2020-04-25 15:21, pirms 4 gadiem
Laba ideja par to ''tarkšķi'', bet tomer lai normāli izteiktos, tur nevar visu uzrakstīt, un ja uzrakstīs, vai kadam bus velme visu izlasiit, A4 lapu, par vienu topiku.
Kaut ka vajadzēja šo visu uz ''runas'' bāzes veidot.