Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Liepājas Metalurga" vadība apsver iespēju atteikties no "Dinamo" fārmkluba statusa

Jānis Celmiņš

"Liepājas Metalurga" vadība apsver iespēju atteikties no "Dinamo" fārmkluba statusa
Aigars Kalvītis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Mūsu sadarbība izvēršas par mīnusiem. Rīdziniekiem teicu, ka esam gatavi rakstīt vēstuli KHL, ka nevēlamies būt "Dinamo" fārmklubs, lai līga to izskata," Liepājas kluba pozīciju skaidro tā izpilddirektors Ilgvars Šēns.

Neskaidrība bija radusies par uzbrucēju Vitāliju Pavlovu un aizsargu Mārtiņu Jakovļevu. Sākotnēji izskanēja informācija par to, ka "Dinamo" ir parakstījis līgumu ar Pavlovu, un "Metalurgs" bija neizpratnē par to, kāpēc hokejists ir nosūtīts nevis uz "Dinamo" fārmklubu Liepājā, bet gan uz Somijas otrās divīzijas komandu. Rīdzinieku valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis skaidro, ka šie divi spēlētāji nav izturējuši konkurenci, tādēļ palūdza iekārtot viņus kādā komandā. Taču tas nenozīmējot, ka "Jokipojat" kļūs par "Dinamo" fārmklubu, jo Joensū vienība jau ir Pori vienības "Assat" fārmklubs, un divu komandu fārms šis klubs nevar būt. Abiem hokejistiem ar "Dinamo" neesot līgumattiecību, un dalībai KHL hokejistus nepieteiks. Visinteresantākā šķiet situācija ar kādreizējo "Liepājas metalurga" spēlētāju Pavlovu, ar kuru "Dinamo" sākotnēji noslēdza līgumu, bet tad to lauza.

Rīgas vienība apgalvo, ka "Metalurgs" saglabā "Dinamo" fārmkluba statusu un drīz vien trīs vai četri spēlētāji varētu nonākt Liepājā. Tas Liepājai ir vienīgais ieguvums no fārmkluba statusa, taču vēl neilgi pirms jaunās sezonas nav zināms, cik un kādi spēlētāji nokļūs "Metalurgā" un vai vispār nonāks. "Mūsu sadarbība izvēršas par mīnusiem. Rīdziniekiem teicu, ka tādā gadījumā esam gatavi rakstīt vēstuli KHL, ka nevēlamies būt "Dinamo" fārmklubs, lai līga to izskata," kluba pozīcijas skaidro Ilgvars Šēns. Uz to Aigars Kalvītis atbildējis, lai liepājnieki nepieņem pārsteidzīgus lēmumus.

Abu klubu savstarpējās attiecībās nav atrisināts arī jautājums par Gunāra Skvorcova pievienošanos "Dinamo" sastāvam. Spēlētājam bija beidzies līgums ar "Metalurgu", tādējādi viņš rīdziniekiem pievienojās bez jebkādas kompensācijas iepriekšējai vienībai. SK "Liepājas metalurgs" izpilddirektors Ilgvars Šēns skaidro, ka juridiski viss ir pareizi, tomēr Gunārs Liepājā pavadīja deviņus gadus, šeit viņš ir izaudzināts par hokejistu. Futbolā jautājums par jauno spēlētāju pārcelšanos uz jaunu darbavietu ir sakārtots – iepriekšējais klubs saņem kompensāciju par futbolista izaudzināšanu. Hokejā atliek cerēt uz džentlmenisku rīcību. "Īsti pareizi tas nav, ka "Liepājas metalurgs" par velti gatavo spēlētājus Rīgas komandai," uzskata Šēns.

Izmantotie resursi:
"Kurzemes Vārds"

1 2 3 103 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-08-22 10:51, pirms 12 gadiem
mjā, RD uzpūtība un nerēķināšanās spiežas cauri visām vīlēm, ļoti augstprātīga sapratne par sadarbību un biznesa attiecībām

 +17 [+] [-]

, 2012-08-22 10:54, pirms 12 gadiem
LM gan jau tiks pie labākiem "saimniekiem" ne velti CSKA un vel daži klubi gribēja LM par savu farmu pirmajā reizē kad RD sūdus sāka vārīt.Ka tik RD ar saviem izgājieniem nenozāģē zaru uz kuru sēž.

  +7 [+] [-]

, 2012-08-22 10:56, pirms 12 gadiem
resnais putns rakstīja: Ar laiku atteiksies ne tikai fārmklubi, bet paši Latvju tautas bāleliņi arī.
laikā negribētos piekrist,sava daļa taisnības tur ir,daudzi jau tgd ateiksies dēļ viasatsuda,gan jau notiks velkkas un diemžēl pec gadiem 5,kas zin vrb atrak tāds dinamo vares iet pa skuju taku...

  +9 [+] [-]

, 2012-08-22 11:01, pirms 12 gadiem
Nu par Skvorcovu tiešām pārmetumi nevietā ... ja viņš noslēgtu līgumu ar kādu skandināvu klubu, tad tāpat nekāda kompensācija nebūtu ...

  +4 [+] [-]

, 2012-08-22 11:06, pirms 12 gadiem
Man patik speletaji un cienu vinus,bet ko tur vadiba dara,ka neko nevar ietekmet ar to mtg,un tagad RD sak iet pa deli LM sakara,Kalvitis vel pasaka,ka LM nozelos to...ka Sejejs aizgaja,ta ta hokeja saimniecibas piramida sak grimt!LM izaudzinajis daudz labu speletaju,bet te atnak RD un visu sacakare!

  +8 [+] [-]

, 2012-08-22 11:10, pirms 12 gadiem
mediju grupa MTG ar savu Viasat gremdē RD hokeja translācijas un Kalvītis no sevis tēlo muļķīti...
Slēpts komentārs: RobertsR

  +6 [+] [-]

, 2012-08-22 11:17, pirms 12 gadiem
Arsenich rakstīja: Man patik speletaji un cienu vinus,bet ko tur vadiba dara,ka neko nevar ietekmet ar to mtg,un tagad RD sak iet pa deli LM sakara,Kalvitis vel pasaka,ka LM nozelos to...ka Sejejs aizgaja,ta ta hokeja saimniecibas piramida sak grimt!LM izaudzinajis daudz labu speletaju,bet te atnak RD un visu sacakare!
Kādus brīnumus Tu raksti?
Visā pasaulē brīvie aģenti spēlē kur viņiem ienāk prātā un par to nekas nav jāmaksā, tāpat par raidīšanas tiesībām lemj sacensību organizētājs nevis dalībnieks.

  -2 [+] [-]

, 2012-08-22 11:21, pirms 12 gadiem
vajadzetu ari padomat par kluba parcelsanu tavak jaunajam somu farmam, vismaz uz igauniju, runa tur vairak hokeju nakost skatities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-08-22 11:44, pirms 12 gadiem
Liekās kad Dināmo sākas kautkāds bardaks,liekās tas ir tā iemesla dēļ,ka Sējējs ir prom...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:09, pirms 12 gadiem
Nez, ja tas nebūtu RD, bet, piemēram, kāds Itālijas vai Dānijas klubs, tad arī LM žēlotos, ka viņiem neko neatmet par Skvorcovu? Kāpēc uzsvars tieši uz to, ka "par velti gatavo spēlētājus Rīgas komandai"? Kāda atšķirība, kura pilsēta un kura līga? Ja spēlētājam nav līgumattiecību, tad viņš var spēlēt, kur grib. Tāda čīkstēšana ir nožēlojama.

  +8 [+] [-]

, 2012-08-22 12:11, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Manuprat aktuals jautajums jo ne par vienu spēlētāju Dinamo nav samaksājis kompensāciju. Visi(neleģionari) Dinamo spēlētaji ir izaugusi Latvijā un ne par vienu treneris,klubs vai federācija nav neko saņemusi. Akmens Lipmana(M.G.) kunga dārziņā.
Tas gan vairāk velk uz IIHF kompetences pusi. Futbolā, šķiet, to regulē UEFA un/vai FIFA noteikumi.

P.S. ja Tu pieņem darbā elektriķi vai šoferi, vai tad Tu pārskaiti naudu profenei, kurā viņi mācījušies? vai vismaz agrākajai darba vietai? Domāju, ka diez vai

  +7 [+] [-]

, 2012-08-22 12:13, pirms 12 gadiem
Ja šādas lietas nav atrunātas un rodas šādi konflikti, tad par kādu Rīgas Dinamo fārmklubu un hokeja piramīdu vispār mēs varam runāt. Bagāts klubs RD vienkārši uz papīra ir pierakstījis LM kā savu fārmklubu un tas arī viss. Tīri ķeksīša pēc. Jo pēc visām izdarībām tas neizskatās kā normālas lielās komandas un fārmkluba attiecības.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-22 12:15, pirms 12 gadiem
Nu LM gadījumā prasīt kompensāciju par Skvorcovu nav nekāda pamatojuma. Viņš bija brīvais aģents un varēja iet uz jebkuru līgu pasaulē. Pieņemu, ka ja nebūtu aizgājis uz RD, tad būtu pārgājis uz kādu DEL līmeņa līgu. Tur nekādu kompensāciju tev neviens nemaksās.
Kas attiecas uz situāciju, tad jau uzreiz teicu, ka parakstīt līgumu ar RD ir liela kļūda. Varbūt šogad uz leju nosūtīs labus spēlētājus - pieņēmu, ka varētu būt Skvorcovs, Džeriņš, Bukarts, Upītis, Meija, spēlētāji, kas ceļotu starp LM un RD. Bet tā attieksme no RD puses, ka ja gribēsim, tad pametīsim kādu kauliņu, ja negribēsim, tad neko nedosim ir briesmīga. LM ir Latvijas tradīcijām bagātākais klubs un savu pašcieņu tomēr ir jāsargā. Daudz prātīgāk būtu bijis parakstīt līgumu ar CSKA. tie vismaz uzvestos kā cilvēki.

     [+] [-]

, 2012-08-22 12:20, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Manuprat aktuals jautajums jo ne par vienu spēlētāju Dinamo nav samaksājis kompensāciju. Visi(neleģionari) Dinamo spēlētaji ir izaugusi Latvijā un ne par vienu treneris,klubs vai federācija nav neko saņemusi. Akmens Lipmana(M.G.) kunga dārziņā.
Vai LAČ komandas cita citai pārskaita naudu, kad 9 gadus vienā komandā spēlējis uzbrucējs - brīvais aģents - pāriet uz citu komandu?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:21, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Kas attiecas uz situāciju, tad jau uzreiz teicu, ka parakstīt līgumu ar RD ir liela kļūda. Varbūt šogad uz leju nosūtīs labus spēlētājus - pieņēmu, ka varētu būt Skvorcovs, Džeriņš, Bukarts, Upītis, Meija, spēlētāji, kas ceļotu starp LM un RD. Bet tā attieksme no RD puses, ka ja gribēsim, tad pametīsim kādu kauliņu, ja negribēsim, tad neko nedosim ir briesmīga. LM ir Latvijas tradīcijām bagātākais klubs un savu pašcieņu tomēr ir jāsargā. Daudz prātīgāk būtu bijis parakstīt līgumu ar CSKA. tie vismaz uzvestos kā cilvēki.
Gribas taču par velti jēdzīgus spēlētājus, tāpēc arī parakstīja. Tevis pieminētie spēlētāji, lai kādi viņi arī būtu RD sastāvā, Liepājā visi kopā nebūtu finansiāli paceļami, bet šādi vismaz kādu laiku būs izmantojami. Izdevīgi.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-22 12:25, pirms 12 gadiem
davix rakstīja: Ja šādas lietas nav atrunātas un rodas šādi konflikti, tad par kādu Rīgas Dinamo fārmklubu un hokeja piramīdu vispār mēs varam runāt. Bagāts klubs RD vienkārši uz papīra ir pierakstījis LM kā savu fārmklubu un tas arī viss. Tīri ķeksīša pēc. Jo pēc visām izdarībām tas neizskatās kā normālas lielās komandas un fārmkluba attiecības.
Tas jau bija redzams pērn, kad RD no LM aizrāva upīti un Indraši jo bija jāglābj HKR no pazemojuma MHL. LM beigu beigās palika pie sasistas siles. Zem līguma parakstījušies, bet spēlētāji nav.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:28, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tas jau bija redzams pērn, kad RD no LM aizrāva upīti un Indraši jo bija jāglābj HKR no pazemojuma MHL. LM beigu beigās palika pie sasistas siles. Zem līguma parakstījušies, bet spēlētāji nav.
Bet tāpēc jau tas ir fārmklubs, lai no tā varētu ņemt savus spēlētājus, kad ievajagas. Ar to taču ir jārēķinās jau no paša sākuma, ka šie spēlētāji var nebūt uz visu sezonu. Kas tur tik neparasts?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-22 12:33, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Gribas taču par velti jēdzīgus spēlētājus, tāpēc arī parakstīja. Tevis pieminētie spēlētāji, lai kādi viņi arī būtu RD sastāvā, Liepājā visi kopā nebūtu finansiāli paceļami, bet šādi vismaz kādu laiku būs izmantojami. Izdevīgi.
jā, taisnība, bet pašcieņai tomēr arī ir jābūt. Nevar būt kā kāju pamesls uzpūtīgam bagātniekam, kurš par tevi ņirgājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:39, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: jā, taisnība, bet pašcieņai tomēr arī ir jābūt. Nevar būt kā kāju pamesls uzpūtīgam bagātniekam, kurš par tevi ņirgājas.
Nedomāju, ka kāds tur baigi apzināti ņirgājas. Vienkārši ņem savus spēlētājus, kad ir tāda vajadzība. Tas ir fārmklubu liktenis.

P.S. nav diez ko dzirdēts, ka NHL klubi īpaši sūtītu palīgus uz kādiem AHL svarīgiem mačiem.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-22 12:39, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Bet tāpēc jau tas ir fārmklubs, lai no tā varētu ņemt savus spēlētājus, kad ievajagas. Ar to taču ir jārēķinās jau no paša sākuma, ka šie spēlētāji var nebūt uz visu sezonu. Kas tur tik neparasts?
ja šie spēlētāji nonāk RD, tad jā. Taču cik atceros, tad sezonas sākumā bija viennošanās, ka šie divi spēlētāji pērno sezonu galvenokārt pavadīs LM, un nebūs pieejami tad ja RD viņi būs vajadzīgi. taču beigu beigās Tambelmausim sāka pakaļa svilt un RD atņēma spēlētājus LM lai atdotu tos HKR.
Tas arī parāda kāda ir RD attieksme pret LM.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:42, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Ārprats , blablablabla
Man ir pilnīgi pie kājas, ko kurš savā valstī cenšas ieviest vai kā risina savus jautājumus. Tā ir viņu problēma. Piemēru ar futbolu pieminēja pats čīkstētājs raksta beigās, nevis es izdomāju.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-22 12:44, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Nedomāju, ka kāds tur baigi apzināti ņirgājas. Vienkārši ņem savus spēlētājus, kad ir tāda vajadzība. Tas ir fārmklubu liktenis.

P.S. nav diez ko dzirdēts, ka NHL klubi īpaši sūtītu palīgus uz kādiem AHL svarīgiem mačiem.
kā jau minēju, nav smuki pārkāpt vienošanos, ka spēlētāji klubam būs pieejami visu sezonu ar izņēmumiem, ka nebūs tad ja lielajam klubam vaajadzēs. Turklāt pārkāpt to spēlētājus no veču hokeja nosūtot uz junioriem, jo lielajai komandai juniori rūp vairāk kā fārms.

     [+] [-]

, 2012-08-22 12:44, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: ja šie spēlētāji nonāk RD, tad jā. Taču cik atceros, tad sezonas sākumā bija viennošanās, ka šie divi spēlētāji pērno sezonu galvenokārt pavadīs LM, un nebūs pieejami tad ja RD viņi būs vajadzīgi. taču beigu beigās Tambelmausim sāka pakaļa svilt un RD atņēma spēlētājus LM lai atdotu tos HKR.
Tas arī parāda kāda ir RD attieksme pret LM.
Tā ir lirika. Spēlētājiem bija līgumi ar RD, un tas visu izsaka.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-22 12:49, pirms 12 gadiem
Un vispār - nebija vienkāršāk "Junioru" LAČ pieteikt kā "Dinamo-2"? Formāli fārms būtu, nebūtu nekādas kasīšanās ar Liepāju, bet rezervistus īzīrētu somiem vai vienalga kam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:52, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Tā ir lirika. Spēlētājiem bija līgumi ar RD, un tas visu izsaka.
Taču tā ir džentelmeņu vienošanās Biznesa pasaulē to vērtē ļoti augstu.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-22 12:53, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Neko par futbolu netiku minejis. Apskaidroju kāda veida šāda veida problemas risina. Ja viņas nerisina , tad notiek tas kas notiek DEL , kad tāda liela valsts ar simtiem klubu nespej saražot konkuretspējīgus prospektus un viss turas uz leģionāriem. NHL/CHL ir pozitīvais piemērs no kā visi cenšas mācīties. Tavuprat nevajag to darīt?
Nu tad varbūt ierosini to sakārtot IIHF līmenī, tad visiem uzreiz būs labi un iestāsies laime, gan DEL, gan mums, gan pārējiem

  +3 [+] [-]

, 2012-08-22 12:55, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: kā jau minēju, nav smuki pārkāpt vienošanos, ka spēlētāji klubam būs pieejami visu sezonu ar izņēmumiem, ka nebūs tad ja lielajam klubam vaajadzēs. Turklāt pārkāpt to spēlētājus no veču hokeja nosūtot uz junioriem, jo lielajai komandai juniori rūp vairāk kā fārms.
Kāda jēga tādā gadījumā no fārmkluba??? Ja tev visu sezonu nav pieejami spēlētāji, ar kuriem tev ir līgums un kuriem tu maksā algu??
1 2 3 103 komentāri