Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Opuļskis: "Komandas gars sabruka, bet ir arī labas lietas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Opuļskis: "Komandas gars sabruka, bet ir arī labas lietas"
Juris Opuļskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis laikrakstā "Latvijas Avīze" vērtē komandas leģionārus, saskata pozitīvo pašmāju jaunajos spēlētājos, atzinīgi izsakās par galveno treneri, kā arī atklāj komandas gara sabrukuma shēmu.

Par to, kā sabruka komandas gars… "Paņemam pirmās 12 spēles, kurās bieži zaudējām ar vieniem vārtiem. Iemetuši astoņus vairāk un savākuši papildus desmit punktus, mēs būtu tuvu izslēgšanas spēlēm. Ar zaudējumiem sākās panīkums, pats tam esmu gājis cauri un visu saprotu. Nevarējām no tā izvairīties. Sezonas sākumā komandā bija lieliska atmosfēra, visi ticēja, ka tūlīt, tūlīt ripas sāks birt. Momentu bija tik daudz, ka pietiktu visai sezonai. Un vienā brīdī komandas gars sabruka," atzīst Opuļskis.

Grūti aizstāt tādu autoritāti kā Sandis Ozoliņš… "Mēs devām iespēju saviem spēlētājiem uzņemties līdera lomu, taču redzam, ka vēl ne visi ir gatavi šādu atbildības nastu uzņemties. Es nevaru pateikt, kas komandā būs līderis. Skaidrs, ka tādam ir jābūt. Mārtiņš Karsums ir lielisks hokejists, bet ne katram spēlētājam ir tādas īpašības, kādas kapteinim nepieciešamas ģērbtuvē," saka ģenerālmenedžeris Opuļskis. "Tagad šo to savās rokās paņēmis Raitis Ivanāns. Viņš dara savu darbu par 200 procentiem, un es nerunāju par kaušanos - laukumā atdod sevi visu, cepuri nost. Kam tik viņš izgājis cauri NHL, tas ir neapskaužami. Raitis arī nav no runīgākajiem, bet kādam ģērbtuvē vajadzēja parādīties."

Par mūsu kluba leģionāriem… "Šobrīd ar Telkvistu esam apmierināti. Uz viņa pleciem nevar novelt vainu par zaudējumiem, jo ar tikai diviem gūtiem vārtiem ir sarežģīti uzvarēt, īpaši, kad lokauta laikā pretī nāca daudzi pasaulē slaveni hokejisti. Telkvists ir mūsu redzeslokā attiecībā uz nākamo sezonu," uzsver Rīgas kluba ģenerālmenedžeris. "Savukārt tikmēr Karlam kā jau kanādietim pagāja diezgan ilgs laiks, lai pilnvērtīgi adaptētos KHL hokejā, pēc tam viņš iedzīvojās traumā. Matjē Karls savu potenciālu neparādīja simtprocentīgi, bet tā nav tikai paša vaina, jo daudz atkarīgs no komandas taktiskā zīmējuma. Vairāk no viņa tika gaidīts skaitliskajā vairākumā gan saspēlē, gan arī metienu ziņā, jo tieši tam viņš bija pieņemts. Katrā ziņā tas, ka par Karlu šomēnes visai daudz interesējās dažādi Eiropas klubi, apliecina, ka viņš nav slikts hokejists. Aleksandrs Žirū ir tāda tipa spēlētājs, kurš spēj izmantot momentus. Tādu hokejistu nav daudz. Ko nozīmē saputrojis? Mēs zinājām, ka nevar visu mūžu gūt vārtus un pēkšņi Rīgā - vairs ne. Tā nenotiek. Laikam nevarējām viņam atrast īsto vietu, lai gan mēģinājām daudzās maiņās. Gribētos, lai centra uzbrucēji Džeimijs Džonsons un Pols Šekura būtu jaudīgāki. NHL lokauta laikā KHL sabrauca tādi aizsargi, ka tīri fiziski bija grūti konkurēt. Lai gan nevar teikt, ka abi maz būtu izdarījuši, katram pa 13 rezultatīvām piespēlēm, un centra uzbrucējs jau ir tas, kurš sasien visu maiņu kopā."

Šajā sezonā ir arī pozitīvas lietas, runājot par jaunajiem vietējiem spēlētājiem… "Vai labā sezonā mēs KHL redzētu Mārtiņu Poreju? Kā var salīdzināt Māri Bičevski pērn un šogad? Tāpat Elviju Biezo, Gunāru Skvorcovu, Miku Indraši," pozitīvo saskata Opuļskis. "Zinu, ka Indrašis bez fiziskās sagatavotības nevar nospēlēt desmit mačus pēc kārtas, bet viņam ir dotības. Biezais bija labs apmēram pirmās 20 spēles, kamēr turēja fiziski. Protams, trūkst gūto vārtu, tāpat Bičevskim un Skvorcovam. Liepājā Gunārs šķūrēja visus, bet KHL tā nevar, vajadzīgs laiks, lai gan ir fiziski spēcīgs puisis. Domāju, kāds no viņiem nākotnē ne tikai nesīs klavieres, bet arī tās spēlēs, lai gan uzvārdus negribu saukt, lai nesākas zvaigžņu slimība. Indraši zinu piecus gadus, viņš jātur eža cimdos. Četru mēnešu laikā uzlēca četrus pakāpienus augstāk, un likās, ka tā arī turpināsies. Lai gan nemitīgi skandinājām, ka trūkst daudzu īpašību. Nācās aizsūtīt uz Liepāju, lai viņš to sadzirdētu. Mikam ir tikai 22 gadi, bet domāju, ka viņš ir izturējis un nākamajā sezonā būs vēl labāks."

Par komandas jauno galveno treneri… "Ābols un Viktors Ignatjevs ir malači, strādā labi. Jāsaprot, ka viņiem ir divtik grūti, īpaši Ābolam, jo viņš četrarpus gadus bija otrais treneris, un komandai izveidojās psiholoģija: ai, viņš taču asistents! Simts procenti tā bija. Tāpēc Artis ļoti labi ticis galā. Ar Ņiživiju ilgi runājāmies piektdien, un viņš pateica labus vārdus par Arti. Saša nav no tiem, kas kabinetā saka vienu, aiz durvīm - ko citu. Artis spēlējis kopā ar Laviņu, Ankipānu, Ņiživiju. Ļoti grūti, kad situācija mainās un viņiem vajag arī uzkliegt. Domā, man viegli lamāt Arti, Vitjku, Ļoņu Tambijevu? Ar viņiem visiem esmu izgājis daudz kam cauri, bet - krēsls to piespiež. Tas ir darbs, un viņi to saprot," norāda kluba ģenerālmenedžeris.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 15:02, pirms 11 gadiem
Opuļskis sevi vēl pierādīs, teica Paste

 +13 [+] [-]

, 2013-01-18 15:04, pirms 11 gadiem
Kad sezona jau izčakarēta un jēgas no vārdiem nav, Rīgas Dinamo pēkšņi parādās ģenerālmenedžeris.

Labās lietas? Protams, ka ir. Neko nedarīji, un saņēmi par to algu.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 15:04, pirms 11 gadiem
Galvenais jau ir kaadu nokakaat..ak nabaga skaugju armija..

 +23 [+] [-]

, 2013-01-18 15:08, pirms 11 gadiem
Pa lielam, viņa spējas mēs varēsim novērtēt tikai nākamajā sezonā, jo šīs sezonas sastāvu izveidoja Sējējs+Rausītis.
Cita lieta, cik daudz vadība GM-im uzticas un ļauj pieņemt lēmumus. Cik daudz ietekmē trenera izvēles. Nav jēga Opulski tagad celt vai nolikt, viņam tikai tagad sezona sākas!

  -4 [+] [-]

, 2013-01-18 15:13, pirms 11 gadiem
Džonsonu noteikti nākamsezon nevajag, labāk paņemt Trotteru, bet Šekuru gan vajag paturēt, jo viņš pēdējās spēles ir labs. Trotters būtu ideāls kopā ar Žirū.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 15:14, pirms 11 gadiem
Heilijs rakstīja: Pa lielam, viņa spējas mēs varēsim novērtēt tikai nākamajā sezonā, jo šīs sezonas sastāvu izveidoja Sējējs+Rausītis.
Cita lieta, cik daudz vadība GM-im uzticas un ļauj pieņemt lēmumus. Cik daudz ietekmē trenera izvēles. Nav jēga Opulski tagad celt vai nolikt, viņam tikai tagad sezona sākas!
++
Daudzi laikam jau aizmirsuši, ka 90% sastāvu sakomplektēja jau pagājušajā pavasarī, vasaras sākumā, kad Opuļskis vēl bija tālu no GM krēsla.
Protams, varētu teikt, kāpēc sezonas gaitā neatradi kādu labu papildinājumu? Bet zinot DR vadību, nejau Opuļskim tur galvenā teikšana...

  +7 [+] [-]

, 2013-01-18 15:18, pirms 11 gadiem
Visa probleema dinamo jau ir taa, kad treneris neizveleejas speeleetajus, bet gan Kalviitis un co, nopirka i vsjo - straadaajiet... Opulskis vispaar liekas taads neadekvaats, katraa zinjaa chalim tik naudu vajag nopelniit, neko vairaak... p.s ja visiem buutu attiesme taada kaa Daugavinjam, lidotaaja kauss jau sen buutu pacelts

     [+] [-]

, 2013-01-18 15:21, pirms 11 gadiem
ej tirgo zivis centrāltirgū - cilvēkam tādā amatā ir jādomā ko runā, vai jāklusē ja esi muļķis

     [+] [-]

, 2013-01-18 15:26, pirms 11 gadiem
Daugaviņš visu ļoti labi pateica,delfos vel bija raksts.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 15:27, pirms 11 gadiem
R101 rakstīja: Džonsonu noteikti nākamsezon nevajag, labāk paņemt Trotteru, bet Šekuru gan vajag paturēt, jo viņš pēdējās spēles ir labs. Trotters būtu ideāls kopā ar Žirū.
Trotteram Krievija nepatīk.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 15:33, pirms 11 gadiem
marselka10 rakstīja: Labas lietas ir tadas ka sezona jau beidzas un Opulskis vares mierigi kaut kur atpusties.
vins visu sezonu kkur atpusas, nesniedz intervijas, ja atminos pa visu sezonu 2-3 intervijas sniedzis. laikam loti liela slodze, nav laika intervijām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 15:36, pirms 11 gadiem
Bet nu jā,komanda šogad bija ļoti laba,bet nu redz kā viss aizgāja pa pieskari... Peku manuprāt nevajadzēja atlaist,nebija jau viņš vainīgs,ka spēlētāji nevar trāpīt vārtos. Piekrītu Opuļskim par Raiti! Uz nākošo sezonu fizisko vajag uzdzīt,lai puiši normāli bortā var ielikt un vairākumu sakārtot arī derētu.

     [+] [-]

, 2013-01-18 15:38, pirms 11 gadiem
unplayable rakstīja: Visa probleema dinamo jau ir taa, kad treneris neizveleejas speeleetajus, bet gan Kalviitis un co, nopirka i vsjo - straadaajiet... Opulskis vispaar liekas taads neadekvaats, katraa zinjaa chalim tik naudu vajag nopelniit, neko vairaak... p.s ja visiem buutu attiesme taada kaa Daugavinjam, lidotaaja kauss jau sen buutu pacelts
Nu, ja man piedāvātu iespēju strādāt par menedžeri, kur Tu vari spēles pa velti noskatīties, būt ar komandu, 2x gadā interviju nodot plus vēl labu piķi dabūt - neatteiktos!
Bet par to selekciju gan 100% taisnība. Paskat kā VEF tam pieiet, Ramunas meklē pastiprinājumi, bet pieiet tam ļoti rūpīgi!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 15:47, pirms 11 gadiem
Ļoti precīzi pateikts. Kāpēc mums šosezom tā sanāca-manas domas bija precīzi tādas kā to pateica Opuļskis. Kopumā pirmās spēles bija labas-, bet neveiksme, meistarības trūkums-regulāri zaudēt ar 1-2 vārtiem, pie tam lielākajā daļā spēļu dominējam , ļoti daudz labi momenti. tad Peka sāk jaukt maiņas, jo nebija rezultāts, bet spēle bija laba-nevajadzēja neko jaukt-ja tā kā spēlējām pirmās 12-15 spēles spēlētu visu sezonu drīzāk tiktu PO , bet psiholoģiski nomāca ka momentu vairāk bet zaudējam-tā var būt 1,5, nu 10 spēles, bet ja vairāk tad ja nevar iemest arī ir meistarības trūkums. Momentus labus pratām izveidot , iemest ne(spēka spēle prasīja daudz spēka, noslēguma metiens neprecīzs vai ne tik stiprs).
Man personīgi bija jocīga sajūta pēc zaudējuma Doņeckā (2-4) tik spēcīgi dominējam-bieži kā vairākumā spēlējām 5 uz 5 bet nevar iemest. Bija liels prieks arī pēc zaudējuma ka varam tik spēcīgi nospiest Donbass, ka viņiem pat momentu un metieni bija maz. Bet tad iedomājos kā jūtas spēlētāji ,kuri tā spēlē un tomēr zaudē-laikam tas psiholoģiski ļoti dod pa smadzenēm.
Sniegums uzlabojās leģionāriem (žirū, Telkvists) pēc Pekas atlaišanas. Viņa robotpolitika ka cilvēki nevar būt draugi,kolēģi, bet tikai spēles plāna pildītāji - tā neveido komandu. Tā nevar saliedēt komandu.
Īsts stingra prasīga trenera piemērs ir Butauts, kurš reizē ir arī ļoti patīkami cilvēcisks un var arī būt draudzīgs spēlētājiem, parunāties kā ar līdzīgu, bet Peka...
Ļoti vajadzētu saglabāt Žirū (līgums jau ir un vēl vienu gadu)-spēlētājs kurš var iemest.

  +9 [+] [-]

, 2013-01-18 15:47, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: Trotters teica, ka viņam Rīga un Latvija nepatīk
Nē tieši Krievijas izbraukuma tūres un Rīgu viņš daļēji pieskaitīja Krievijai .Lai gan arī es aizbraucot uz Rīgu jūtos kā Krievijā.

     [+] [-]

, 2013-01-18 15:50, pirms 11 gadiem
PrinC1t rakstīja: Kad sezona jau izčakarēta un jēgas no vārdiem nav, Rīgas Dinamo pēkšņi parādās ģenerālmenedžeris.
Paldies Opuļskim par ziņām. Tā vajadzēja visu sezonu. Taču labāk vēlu nekā nekad. Būtu labi, ja tiktu ieskicēta nākošā sezona nedaudz. Par Miku sapratu - būs. Telly arī patīk. Kas tālāk, vai komercnoslēpums? Žiru paliek, vai pārdodam un meklējam jaunu talantu (savulaik futbolā tā darīja Ajax un pelnīja labas naudas).

  +5 [+] [-]

, 2013-01-18 15:53, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Trotteram Krievija nepatīk.
Izskatās, ka Troteram vispār nekur nepatīk, šosezon tā arī nav spēlējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 16:10, pirms 11 gadiem
Šīs sezonas RD vadības lielākais un uzskatāmākais stulbuma paraugs ir Jura Opuļska iecelšana par GM! "Padļiza" viņš bija kā hokejists , tagad ir tāds pats!Vienīgais pozitīvais šī personāža biogrāfijā,laikam ir tikai 2 goli pret Baltkrieviju Pēterburgas PČ!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 16:16, pirms 11 gadiem
Par Opuļska darbu varēsim spriest tikai nākamgad kad viņš salasīs sastāvu nevis sējējs. Bet kas attiecas par sezonu tad palaižot prom tik daudz zvaigznes, jo arī labam krievu klubam būtu grūti samaksāt viņiem pienācīgu attalgojunu visiem vienā gadā. Pārbūves gads bija vnk neizbēgama lieta. Tikai ceru ka žirū un teliju redzēsim arī nākamgad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 16:25, pirms 11 gadiem
Riktīgi līdzīgs aktierim no Two And A Half Men ';

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 16:27, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Trotteram Krievija nepatīk.
tev to troters teica vai tu pats izmurgoji? neatceros ka viņš kaut ko tādu būtu teicis

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 16:34, pirms 11 gadiem
unplayable rakstīja: Visa probleema dinamo jau ir taa, kad treneris neizveleejas speeleetajus, bet gan Kalviitis un co, nopirka i vsjo - straadaajiet... Opulskis vispaar liekas taads neadekvaats, katraa zinjaa chalim tik naudu vajag nopelniit, neko vairaak... p.s ja visiem buutu attiesme taada kaa Daugavinjam, lidotaaja kauss jau sen buutu pacelts
kas tik labs Daugaviņa attieksmē??? kaut kā neko neredzēju, tikai gaiļa deju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 16:41, pirms 11 gadiem
Agrāk Juris deva krutākas intervijas. Piemēram, par to, ka uzbrucēja kvalitāti nosaka izsisto zobu un šuvju skaits

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 16:53, pirms 11 gadiem
Man interesē, kur viņš bija pats, kad visi ņēma un rausa NHL spēlētājus?!

     [+] [-]

, 2013-01-18 16:58, pirms 11 gadiem
Opulskis jau nav slikts ... kada sistema tada komanda ... japamaina nevis speletaji bet gan vadiba! Opulskis ir tikai rotallieta ar ko spelejas Juris un parejie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 17:23, pirms 11 gadiem
Melissa rakstīja: Tevi tik ļoti interesē, ko viņš par Krieviju teicis vai neteicis?!
mani tas neinteresē, bet nevajag rakstīt bulšetu jo viņš nekad nav teicis ka viņam nepatik krievija, tas ir tikai kofijas fantazējums. tik pat labi var fantazēt ka viņam nepatika dinamo jo tieši no dinamo viņš aizbēga. no dinamo visi bēg

     [+] [-]

, 2013-01-18 17:46, pirms 11 gadiem
Sadaļā, kur Opuļskis apgalvo, ka runās par jaunajiem spēlētājiem, tā arī nevienu jauno nepiemin.
1 2 44 komentāri