Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pēkšņi pārceltais pasaules čempionāts sievietēm tiks izspēlēts augustā

Rolands Eliņš

Pēkšņi pārceltais pasaules čempionāts sievietēm tiks izspēlēts augustā
Hilarija Naita. Foto: AP/Scanpix

IIHF paziņojusi, ka nozīmēts jauns norises laiks pasaules čempionātam hokejā sievietēm. Tas paredzēts no 20. līdz 31. augustam, tiesa, vēl nav izziņota čempionāta konkrēta norises vieta Kanādā.

Sieviešu hokeja čempionāts elites divīzijā bija paredzēts laika posmā no sestā maija līdz 16. maijam, taču pavisam nesen tika paziņots par turnīra pārcelšanu uz nenoteiktu laiku. Šāds lēmums tika pieņemts salīdzinoši īsu laiku pirms čempionāta sākuma. Šādu lēmumu pieņēma Jaunskotijas provinces valdība, pamatojoties ar Covid-19 pandēmijas apstākļiem, un attiecīgi atsauca savu atļauju IIHF rīkot čempionātu norādītajā laikā.

Vairākas vadošās sieviešu hokeja spēlētājas bija izteikušas savu kritiku par šo pieņemto lēmumu, norādot, ka IIHF nebija sagatavojusi nekādu rezerves plānu. "Sieviešu hokeja čempionāta atcelšana pēdējā brīdī ir vēl viens atgādinājums, ka šis turnīrs tiek uzskatīts par otršķirīgu," sociālajos tīklos rakstīja ASV izlases zvaigzne Hilarija Naita.

Naita uzsvēra, ka cilvēku veselībai noteikti jābūt prioritātei, taču viņa neizprot, kā pasākuma atcelšanas lēmums varēja tikt pieņemts tieši pirms turnīra sākuma, kad dažas komandas jau bija devušās uz tā norises vietu, lai sāktu obligāto karantīnu.

IIHF publiski pauda, ka nepiekrīt Jaunskotijas provinces lēmumam, un solīja, ka drīzumā tiks atrasts jauns laiks PČ aizvadīšanai. Šodien Starptautiskā hokeja federācija par to paziņojusi, norādot, ka PČ tiks izspēlēts augusta otrajā pusē (20.-31. augusts). Par arēnām, kurās spēles tiks aizvadītas, vēl tiks informēts.

"Spēlētājas, izlases un IIHF tika nostādīta sarežģītā situācijā," citēts IIHF prezidents Renē Fāzels. "Taču tas nebija attaisnojums, lai šo turnīru aizvadītu nepilnvērtīgi. Mums bija nepieciešams noteikt jaunus datumus, lai komandas varētu ņemt to vērā savā darba plānā." Fāzels atzina, ka bijis grūti saskaņot visu izlašu vēlmes, ņemot vērā vietējo līgu dažādos sākumlaikus nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...