Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Debitants Vasiļonoks

Andrejs Siliņš

Debitants Vasiļonoks
Oļegs Znaroks
Foto: R.Kokšarovs, SA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks par vienu no saviem palīgiem izvēlējies vārtsargu treneri Mihailu Vasiļonoku, kuram šī būs debija valstsvienības treneru štābā.

Debiju Vasiļonoks piedzīvos pārbaudes turnīrā Polijas pilsētā Sanokā, kas risināsies no 7. līdz 9. februārim. 4. februārī valstsvienība Znaroka vadībā aizvadīs pirmo pirms Polijas turnīra paredzēto treniņu. Jāatgādina, ka Znaroka pirmais asistents joprojām būs Harijs Vītoliņš.

"Iemācīt kaut ko pilnīgu jaunu Žabotinskim, Masaļskim un Naumovam es vairs nevaru - kā vārtsargi viņi jau ir izveidojušies," savus darba pienākumus ar ironiju stāsta Vasiļonoks. "Dima un Edžus ir ilgi spēlējuši Liepājā, bet Serjožu pazīstu vēl no Rīgas laikiem. Viens otrs internetā raksta, ka Žabotinskim esot par vēlu klauvēt pie izlases vārtiem, bet 27 gadi vārtsargam ir stabila brieduma sākums. Visi trīs uz Polijas tūri uzaicinātie ir labi vārtsargi, bet – kurš no viņiem būs pirmais vārtsargs pasaules čempionātā Kanādā? Masaļskim un Žabotinskim jābūt gataviem uzņemties atbildību, ka viņiem priekšā vairs nav Artūra Irbes."

"Bet tā Latvijas hokejā jau ir bijis," turpina treneris. "Kad no "Dinamo" prom gāja Anatolijs Micītis, aizstājēja loma tika man, kad beidzu spēlēt es, arī cilvēki uztraucās, ka nebūs kam stāvēt vārtos, bet tukša vieta nekad nepaliek. Nāca Vitālijs Samoilovs, Irbe, pēc tam Naumovs..."

Latvijas izlasei turnīrā Polijā stāsies pretī pasaules rangā turpat blakus esošās Polijas, Austrijas un Itālijas izlases.

Izmantotie resursi:
NRA

1 2 67 komentāri

     [+] [-]

, 2008-01-29 01:41, pirms 17 gadiem
Vasiļonoks tiešām labs savā laikā bija. Ko tagad? Ja jau neko jaunu nespēs iemācīt vecajiem bukiem, varbūt labāk ar U-18 izlasi aizbraukt uz Poliju?

     [+] [-]

, 2008-01-29 01:45, pirms 17 gadiem
Abām izlasēm nebūs vienā pilsētā tie turnīri? U-18 no 8-10.februārim arī būs Polijā, tikai kurā pilsētā?

     [+] [-]

, 2008-01-29 01:47, pirms 17 gadiem
Jā,Miša bija super varočiks! Tā ir nostaļģija!

     [+] [-]

, 2008-01-29 01:48, pirms 17 gadiem
Kā vārtusargi trenneris- super.
Kā izlases trennera palīgs, nu tā grūti pateikt ko viņš tur tā īsti palīdzēs darīt. Bet kā cilvēks ir O.K.

     [+] [-]

, 2008-01-29 02:24, pirms 17 gadiem
pareizi- nav mums tik daudz pashmaaju speciaalistu, lai vareetu ar tiem svaidiities. treneri ir jaaudzina pashiem savi. atbrauks kaads zviedrs, patrenees gadus divus un aizbrauks, peec tam atbrauks kaads krievs- patrenees , aizbrauks, bet tikmeer mums pashiem aug savi treneri. galvenaas izlases(jebkuras- basketbola, futbola, hokeja u.c) treneri aarzemnieku atziistu tkai ilgterminjaa- ne mazaak kaa gadi 4-5, savaadaak nav jeegas nekaadas atbauc, paeksperimentee, salaizh deelii vai iisterminjaa kkaadus panakumus guust, bet ja izaugsmi neredz -aizbrauc, atbildiibu taa iisti neuznjemoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-01-29 07:05, pirms 17 gadiem
akuzatiivs
man liekas, ka Irbe vairs hokeju nespeelee profesionaalaa liimenii!

     [+] [-]

, 2008-01-29 08:01, pirms 17 gadiem
pilniigi piekriitu hamleta teeva reegam
uzskatu, ka arii Zanrokam buutu jaastraadaA Iilgterminjaa....kaa minimums 4-5 gadi, li paspeej taa normalai ar izlasi pastraadaat

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 08:05, pirms 17 gadiem
kastasir,
Abām izlasēm nebūs vienā pilsētā tie turnīri? U-18 no 8-10.februārim arī būs Polijā, tikai kurā pilsētā?
Nu, loģiski, ka nē!!!! Izaicinājuma kauss notiek Sanokā, U-18 turnīrs - Sosnovecā. Attālums starp pilsētām - drusku virs 300 km. Kā gan Tu iedomājies, ka vienā hallē varētu būt 2 turnīri vienlaikus? sāktu jau no paša rīta spēlēt vai?

     [+] [-]

, 2008-01-29 08:11, pirms 17 gadiem
essia,

ilgtermiņā trenerim būtu jāstrādā, taču TRENERIM, nevis "experimentam" - nu, nav tas normāli, ka iemet Elites grupas izlasē treneri bez pieredzes un cer, ka no viņa treneris izaugs! Nu, ne nokā izlases treneris neizaugs - neceriet, brīnumi nenotiek. Tūlīt man atkal bruks virsū, ka Znaroks PČ pieredzi uzkrās (un ir jau uzkrājis pagājušogad) un tad tik būs pieredzējis treneris - mīlīši, pieredze ir jāgūst sezonas laikā un Elites grupas līmeņa pieredzi NEVAR iegūt Samsunglīgā!!

     [+] [-]

, 2008-01-29 08:34, pirms 17 gadiem
Lai ļepuram veicas, sen bija pelnījis!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 09:46, pirms 17 gadiem
>Abrags
Labi nebraukšu virsū, bet tad man ir pretjautājums... ta sanāk, ka Latvijā vispār tagad mums pašiem sava izlases trenera nav un vienīgais variants ir ārzemnieks?! Ok, Kurre domāju pat biš pa labu bija priekš mums, bet tādu "puskoka lēcēju" kā Vorobjovu es šaubos vai mums vairs vajadzētu... atbrauca "patirinājās" saprata, ka kalnus ar šitiem kadriem nenogāzīs un tik pat fiksi aizbrauca... Šuplers ir tagad Slovākijas izlases treneris (kaut neapstrīdu, ka arī mūsu hokeju šis biš ir iepazinis un iespējams no ārzemju koučiem būtu pagaidām labākais variants, bet tas tagad ir no tēmas "kā butu ja būtu"...)! A par citiem ārzemju treneriem.... viņiem tāpat kā Kurrem gads vai pat divi būtu vajadzīgi, lai iebrauktu kas un kā te notiek... kas te vispār par kadriem ir pieejami, ko aizcināt, ko no kā prasīt... u.t.t. un iespējams šis pirmajā gadā sū... (aiz reālās situācijas nezināšanas) sataisītu vēl lielākus nekā Značoks pagājušogad Maskavā.... ta ko?! Mēs katru gadu koučus mainīsim...?!!!
A Značoks... ok, moš arī pēc pieredzes un zināšanām (vēl) nav glūži Elites grupas treneris, bet toties viņam ir visas iespējas par tādu kļūt.... ok, tas tagad savā ziņā (kā Tu saki) ir eksperiments, bet kaut kad un ar kaut ko jau ir jāsāk, jo savāk mēs izlasei pašmāju trenerus vispār NEKAD neizaudzināsim, jo Samusung līgas līmenis NEKAD nebūs tāds kāds ir Eiropas Top līgās(gan cilvēku resursu, gan naudiņas mums ir tā pamazāk...)!!! Un pēc maniem ieskatiem Znaroks ir labākais jaunais kadrs (kā treneris) kāds ir vispār mūsu tagadējo jauno treneru korpusā pieejams (Maksim, Sējējam vēl līdz Znarokam ir jāizaug)... un ja nu ar ko būtu jāsāk strādāt (un jāļāuj viņam strādāt un augt pašam kā trenerim) tad tas ir Znaroks...

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 09:48, pirms 17 gadiem
itaalji jaapaarmaaca taa pamatiigi...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 09:54, pirms 17 gadiem
als,
tikai ir viena problēma, kas tagad ir labi parādījusies - velk uz izlasi savus čomus, nevis tos, kas uz to brīdi ir labākie.

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:09, pirms 17 gadiem
lnigi piekritu abragam ka nevar ta tiko karjeru beigusu speletaju parcelt par treneri
bet ari alama ir sava taisniba bet tomer mums ir savi pieredzejusie treneri, Vasiljevs, beresnevs

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:15, pirms 17 gadiem
Vasiļjevs ir pieredzējis bērnu un jauniešu treneris, bet Ļoņa savas iespējas izlasē sen jau ir izsmēlis. Kas mums vēl ir par treneriem? Beļavskis? Arī šķiet vēl zaļš kā treneris. Pavlovs pēc karjeras beigām laikam arī nopietni pie trenēšanas ķēries, bet šķiet, ka ir vēl zaļāks pat par Beļavski un arī diez vai kādreiz viņa vārdu saistībā ar Latviju vēl dzirdēsim.

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:19, pirms 17 gadiem
cik esmu dzirdējis Enkuzens esot pats bez vārtsargu treneriem uzaudzis līdz u-20 līmenim. Būtu labi ja Vasiļonoks ar viņu pastrādātu, jo čalim līdz lielās izlases līmenim diezgan tālu, kaut gan ir spēles, pēc kurām liekas, ka tuvojas izlasei.
Būtu interesanti pavērot, kāda būtu Enkuzēna statistika, ja spēlētu viņš piemēram Metalurgā, vai Ogrē (ar normālu aizsardzību).
Man žēl, ka jaunie vārtsargi netiek tuvāk izlasei - ne Stiģis, ne Avotiņš, ne Enkuzens - un diemžēl, kamēr nebūs mums spēcīgas Samsunglīgas, neviens no viņiem neprogresēs - vārstargus neviens netrenē un uzmanību īpaši nepievērš, spēles vājas. Tāpēc Vasiļonoka piesaiste ir laba lieta, taču diemžēl vecajiem bukiem viņš neko jau nepateiks. Cita lieta, ja kāds jaunais būtu sastāvā (vismaz uz treniņīem) uzaicināts
Starp citu, NHL ir viedoklis, ka vārtsargs ir kļuvis par GALVENO spēlētaju laukumā.

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:22, pirms 17 gadiem
jā, links uz rakstu par vārtsargu nozīmi hokejā

iihf.com: No goalie, no playoffs

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:56, pirms 17 gadiem
als,

nu, ja runā par treneriem, tad par Znaroku no Latvijas treneriem augstāka līmeņa tomēr ir Vasiļjevs (un kasagrandem ir taisnība par to jauniešu/bērnu treneri), Beļavskis (kaut arī tikai Allsvenskan pieredze), Pavlovs ( arī tikai DEL 2 pueredze), arī Beresņevs (tomēr Krievijas Superlīgas pieredze - cita lieta, ka izlasē viņš sevi neattaisnoja). Kā redzam - nu NAV mums patreiz neviena tiešām Elites līmeņa trenera. Nav un tuvākajā laikā arī laikam nebūs... Novadot izlasi 6 spēles PČ (un vēl kādas 10-12 sezonas laikā pārbaudes spēles) - par pieredzējušu treneri tik ātri neviens nekļūs. Diemžēl....

Šinī sakarā labs piemērs ir Šveices treneris Krīgers, kas trenē Šveices izlasi jau 10.(!) sezonu - tieši pateicoties viņam, Šveice atgriežoties Elitē jau pirmajā sezonā ieguva 4. vietu un kopš tā laika nu jau stabili ieņem 8. vietu Pasaules rangā (pirms tam vēl austriešu klubs VEU Feldkirch viņa vadībā 1998.g. vinnēja Eiropas Hokeja līgā(!!)). Starp citu, Krīgers nav šveicietis, bet Kanādā dzimis vācietis. Krīgera biogrāfija: en.wikipedia.org: Ralph Krueger - Wikipedia, the free encyclopedia

P.S. uz šo sezonu jau ko mainīt ir daudz par vēlu - to vaidzēja jau 8 mēnešus agrāk.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:01, pirms 17 gadiem
to kasagrande
Man šķiet, ka playthgame bija domājis par Haraldu Vasiļjevu nevis Edmundu, kurš bērnus trenē.
to abrag , nebrūc virsū. Es tikai pajautāju. Tikpat labi vienā pilsētā var būt divas halles. Ne tā?
Bet , ja dažādās pilsētās, tad paldies par info, un varēji bez replikām iztikt.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:12, pirms 17 gadiem
>Abrags
Nu es jau par jaunajiem treneriem arī runāju... Tā jau moš vēl kāds E. Grabovski arī atcerēsies... Vasiļjevs?! A ko šis bez jauniešiem/junioriem Vācijā vēl ir nopietni trenējis...?! Bišķi Latvijas izlasi... ok, šim tur sū... sanāca par cik ar vecajiem kadriem nevarēja lāga saprasties, bet saprasties (nejaukt ar "čomoties") ar jebkuru spēlētāju, kas ir tavā rīcībā, izspiest no viņa maksimumu ir tieši laba kouča pazīme... laikam jau Vasiljevs tāds tomēr nebija... Krugers laikam vispār ir fenomens... pie fakta ka nav arī vēl nekāds baigais vecis.... tik tādus pajaunus brīnumtrenerus laikam uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt un cik zinu, tad šis joprojām Šveices izlasi trennēs... tb mums nespīd!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:23, pirms 17 gadiem
Interesanti komentāri!
Katrs treneris veidojot komandu, izvēlās tos spēlētājus, kuri pēc iespējas labāk atbilst Viņa spēles plānam. Vai ne tā?

Un vienmēr būs tā, ka ārpus izlases paliks spēlētāji, kuri būtu pelnijuši vietu izlasē.

Piem. Ja mums ir 10 ļoti labi aizsargi, tad izlasē Mēs varam paņemt tikai 8.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:27, pirms 17 gadiem
als,

es jau nedomāju, ka mums tieši Krīgeru vajag, bet mineju kā piemēru, ka trenera pilsonībai nav nozīmes.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:29, pirms 17 gadiem
bet nevar nepieminet ka H.Vasiljevs un Beresnevs ir atnesusi ja ne lielakas tad skaistakas uzvaras
vasiljevs par krieviju 2000g. un beresnevs par Baltkrieviem 2005 gada

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:32, pirms 17 gadiem
bet znarokam ir viens pluss
vinu respekte tadi ka tamba pankiks u.c. veerani bet domaju ka tadam daugavinam vins ir pie vienas vietas ka ir bijis lielisks hokejists un ta vina respektesana driz ar paaudzes mainu ari var nozust

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:35, pirms 17 gadiem
starp citu, avīzei "Čas" intervijā Lipmans esot teicis, ka Kanādā Latvijas izlasi konsultēs Krikunovs un vārtsargus trenēs Artūrs Irbe...

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:35, pirms 17 gadiem
Arī H.Vasiļjevs Vācijā pārsvarā sīčus ir trenējis, galvenais treneris laikam ir bijis īsu brīd, pēdējā laikā vispār par viņu nekas nav dzirdēts, tā ka neticās, ka būs baigi kaut kas mainījies.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:36, pirms 17 gadiem
kasagrande,

...un neticu, ka Haralds Vasiļjevs vēlreiz gribēs ar Lipmanu saistīties.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:41, pirms 17 gadiem
...vai Lipmans ar H.Vasiļjevu?

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:44, pirms 17 gadiem
Krikunovs, tipa , ar jaunām atziņām nācis klajā. Ka mūsdienu hokejā 80% darbojas 3 aizsargi un 2 uzbrucēji. Varbūt tā arī ir. Atkarībā pret ko spēlē.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:47, pirms 17 gadiem
Pavasaris nak spriedze pieaug

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:51, pirms 17 gadiem
to sysadmin02.
Par to jau es uzrakstīju pirmajā komentārā, ka labāk būtu junioriem piesaistīt vārtsargu treneri, savādāk sanāk, ka D.Vasiļjevam ir "personīgais treneris" Samoilovs, bet pārējie ir palaisti pašplūsmā. Ir taču pieejami tādi kadri kā Irbe, Vasiļonoks, Bistrovs, Polkovņikovs. Izmanto , jauniešu komandās viņu zināšanas vai nē es īsti nezinu, bet to taču var darīt.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:58, pirms 17 gadiem
playthegame,

Var redzēt, ka esi tālu no hokēja!
Tieši pret Znaroku Daugaviņam un pārējiem jaunajiem hokējistiem ir vislielākais respekts.

     [+] [-]

, 2008-01-29 12:26, pirms 17 gadiem
Tieši tā, jaunie ļoti ciena un respektē, gan Znaroku, gan arī Maticinu. Un ne jau tikai tāpēc, ka abi kādreiz bija labi spēlētāji. Pajautājiet par šo tēmu kādam no šī gada U20
1 2 67 komentāri