Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bisenieks: "Viss balstās uz puišu emocijām"

Bisenieks: "Viss balstās uz puišu emocijām"
Nauris Enkuzens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Ar tādu gatavošanos, kāda notiek mums, tā ir varonība šādi nospēlēt," pēc pirmajām divām Latvijas izlases spēlēm pasaules U-20 hokeja čempionātā pārdomās ar portālu eSports.lv dalījās jaunatnes treneris Gints Bisenieks.

"Spēles nav redzētas, bet, spriežot pēc šo valstu (Krievijas un Slovākijas) jaunatnes hokeja sakārtotību, teikšu, ka mēs laikam darām, ko varam," treneris vērtēja mūsu izlases puišu sniegumu pirmajās divās čempionāta spēlēs. "Jāņem vērā arī tas, kā citas valstis gatavojās šim čempionātam, kad visi spēlētāji, protams, tika atbrīvoti uz nometnēm un tā tālāk. Kādi ir apstākļi, lai gatavotos, tādi ir rezultāti. Varbūt, ka ar slovākiem vajadzēja būt nedaudz labākam rezultātam."

"Vakar runāju ar treneri [Andreju] Maticinu, un viņš teica, ka, ja pirmajā spēlē ar Krieviju Jekimovs būtu iemetis, kad bija teicamas epizodes un rezultāts būtu 1:0 mūsu labā, arī būtu citādāk," Bisenieks turpināja. "Noteikti mūsējiem pietrūkst spēļu prakses tādā līmenī, izlašu līmenī savā vecumā. Ar tādu gatavošanos, kāda notiek mums, tā ir varonība šādi nospēlēt. Viss balstās uz puišu emocijām un trenera oratora dotībām pacelt viņus, savākt uz kādām atsevišķām spēlēm."

"Kā komanda pati būs motivēta, cik daudz būs spēka morāli izturēt, veikt spēles uzdevumu, kurā brīdī iestāsies nogurums," treneris nosauca faktorus, kas varētu ietekmēt nākamās spēles pret Zviedriju un Somiju. "Domāju, ka pret zviedriem būs ļoti grūti, ar somiem varbūt var nospēlēt līdzīgāk. Var jau būt, ka izdodas atņemt kādu punktiņu. Šī ir augstākā divīzija. Jāņem tas, ko varam no tā paņemt - maksimāli daudz jākrāj pieredzi. Katrā ziņā šī laikam nav īsti mūsu vieta."

"Domāju, ka ielaistas septiņas ripas Naurim nebūs nekāds liels trieciens, un viņš varēs saņemties nākamajām spēlēm," sacīja mūsu pirmā vārtsarga pirmais treneris, kuru šajā izlasē pārstāv vēl vairāki audzēkņi. "Mūsu mērogam izceļami ir visi spēlētāji, bet kopumā nezinu... Tādu īpašu talantu kā bija Karsums vai Daugaviņš - tādu šajā sastāvā nav."

"Ar darbu un pareizos apstākļos varbūt no kāda varētu sanākt patiešām labs spēlētājs, bet te atkal jāmin Latvijas hokejistu lielā nelaime - pārāk augstais pašnovērtējums," Latvijas sportam vispār raksturīgo iezīmi minēja treneris saskatīja arī hokejistos. "Ja līdz 18 gadiem par tevi divas reizes uzraksta avīzē, tev, vecai mammai vai tēvam šķiet, ka nu tik būs izcils hokejists vai basketbolists un tā tālāk. Kad sāc sevi just kā izcilu, tad jau arī beidzās..."


, 2008-12-28 13:20, pirms 15 gadiem
Klubiem Latvijas un Baltkrievijas chempionaataa paveeleet uz katru speeli pieteikt vismaz vienu mainju no junioriem! Ja negribees laist shos laukumaa, pashi vainiigi - naaksies maukt ar trijaam mainjaam.
, 2008-12-28 13:20, pirms 15 gadiem
Slovākijas un Krievijas hokeja jaunatnes pārākums izpaužas ne tik daudz sistēmas, bet gan kvantitātes dēļ!
, 2008-12-28 13:24, pirms 15 gadiem
mhartinsh rakstīja: Slovākijas un Krievijas hokeja jaunatnes pārākums izpaužas ne tik daudz sistēmas, bet gan kvantitātes dēļ!
domā, ka mums sistēma ir kaut uz pusi tik laba kā slovākiem?
, 2008-12-28 13:28, pirms 15 gadiem
mhartinsh rakstīja: Vot kurā vietā no mana komentāra tu to saskati, pasaki man lūdzu!
Piemēram tajā, kur Tu raksti, ka pārākums nav ne tik daudz sistēmas, bet kvantitātes dēļ.
, 2008-12-28 13:35, pirms 15 gadiem
Vispār jau Biseniekam taisnība basketa treneri par to pašu raud ka kamēr leitis kā šcerbatihs ceļās un guļās zālē tikmēr mūsu jaunās zvaigznes ar mietu var dabūt uz zāli. Atceros kā Bisenieks mocījās ar saviem 82. gadiem Liepājā trenažieros neviens negrib neko darīt (nu ok ar pāris izņēmumiem) ... un arī izdarīt nevar, mēs svētdienas sportisti varējām pacelt un uzspiest vairāk nekā lielākā daļa no tiem kam par to maksāja...
, 2008-12-28 13:36, pirms 15 gadiem
Ķencis rakstīja: Klubiem Latvijas un Baltkrievijas chempionaataa paveeleet uz katru speeli pieteikt vismaz vienu mainju no junioriem! Ja negribees laist shos laukumaa, pashi vainiigi - naaksies maukt ar trijaam mainjaam.
Baltkrievijā bija labāks nosacījums, ka katrā spēlē tiem junioriem ir vismaz 10 minūtes jānospēlē .
, 2008-12-28 13:38, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: domā, ka mums sistēma ir kaut uz pusi tik laba kā slovākiem?
Tu domā, ka viņiem tur viss ir bumbās? Gan jau paši čīkst, ka nav naudas, nav sponsoru un jaunatnes sistēma sūdīga.
, 2008-12-28 13:39, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Baltkrievijā bija labāks nosacījums, ka katrā spēlē tiem junioriem ir vismaz 10 minūtes jānospēlē .
Man liekas, ka viņiem tas nosacījums joprojām ir, bet Latvijas klubiem tas nav saistošs.
, 2008-12-28 13:47, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Man liekas, ka viņiem tas nosacījums joprojām ir, bet Latvijas klubiem tas nav saistošs.
Pēc Bobruiskas izveides manuprāt ka šie atcēla. Pirms tam vienu sezonu tas bija saistošs arī LV klubiem zini kas tajā sezonā notika?
LV U-20 vinnēja Narvā

Nesaku ka tas bija tikai tāpēc bet nu Māris Jass iekš LM Brancis iekš Rīga 2000 un vēl daži tika pie labas spēļu prakses tikai šī nosacījuma dēļ.
, 2008-12-28 13:48, pirms 15 gadiem
nu taa es speeeli redeeju! Nu ja puishiem pietiktu izturiiba buutu labi tieshaam puishi nevelk liidzi! nu pirmais period bija vienk. lielisks netipiska speele latvijas izlase bortu baigi daudz! BET KOPUMAAA MALACI!
, 2008-12-28 13:51, pirms 15 gadiem
Fluks rakstīja: nu taa es speeeli redeeju! Nu ja puishiem pietiktu izturiiba buutu labi tieshaam puishi nevelk liidzi! nu pirmais period bija vienk. lielisks netipiska speele latvijas izlase bortu baigi daudz! BET KOPUMAAA MALACI!
Spēka nepietika jo mums bija 2 spēles pēc kārtas savukārt slovāki bija svaigi, kārtējo reizi kāšam stulba kalendāra dēļ.
, 2008-12-28 14:01, pirms 15 gadiem
"Spēles nav redzētas, bet..."

Standarta Latvijas sporta vērtētāju atbilde - neko neredzēju, bet viss ir baigi labi/slikti!
, 2008-12-28 14:14, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Spēka nepietika jo mums bija 2 spēles pēc kārtas savukārt slovāki bija svaigi, kārtējo reizi kāšam stulba kalendāra dēļ.
tas gan
Slēpts komentārs: striker
, 2008-12-28 14:36, pirms 15 gadiem
Visu cieņu Biseniekam,bet ja mēs kā hokeja līdzjūtēji atrodam iespēju,kur noskatīties kā spēlē mūsu jaunā maiņa,bet treneri nē tas arī par kaut ko liecina....

Un mani vairāk interesē nevis fanošana līdzi komandai,bet tas kā mūsu jaunā maiņa izskatās uz pārējo izlašu fona...
, 2008-12-28 15:04, pirms 15 gadiem
nebus nauda,nebus limens.
, 2008-12-28 15:12, pirms 15 gadiem
ljus rakstīja: nebus nauda,nebus limens.
visi par to raud... bet jāmāk izmantot to naudu,kas tev ir un tā pie mums ir pati sāpīgākā lieta manā skatījumā,jo nav cilvēku kas no minimumu prot izspiest maksimumu...

ar kuru vietu cilvēks domā,ja viņš reiķinās ar naudu,kas vēl nav piešķirta
un ja nākošsezon nebūs ASK tad tā ir vaina kluba vadībā.
, 2008-12-28 15:32, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Spēka nepietika jo mums bija 2 spēles pēc kārtas savukārt slovāki bija svaigi, kārtējo reizi kāšam stulba kalendāra dēļ.
nu, nav jau tā ka tikai LV izlasei vienīgajai ir 2 spēles pēc kārtas. Citās dienās tas arī citām izlasēm. Piemēram, vācieši pēc smagas spēles pret jeņķiem, rau, šonakt ar 9:0 sasita "svaigos" kazahus... tiem pašiem slovākiem un kazahiem arī šovakar ir nākamās spēles, kamēr LV izlase atpūtīsies.
, 2008-12-28 15:57, pirms 15 gadiem
Kaut kāds murgs,ne intervija.Gribējās uzzināt ,kāpēc pirmā perioda vidū tika mainīta taktika spēlē ar slovākiem.Ne vārds.Jebkuram skaidrs ,ka nekādas īpašas sagatavošanās pirms čempionāta neko neglābs.Un pareizi Kirovs dara ,ka netērē lieki naudu.U-20 izlasei ir jāspēlē augstā līmenī ,lai izaugtu meistarībā.Un šeit izeja ir viena ,Krievijas čempionāts.Šogad krievi norausies
pasaules čempionātā un nākošsezon junioriem būs Krievijā savs čempis.Es vismaz tā ceru.Ja mēs tur tiekam,tad būs progress,ja nē,tad selavī.
, 2008-12-28 16:26, pirms 15 gadiem
Pēdējā rindkopa par Kasparu (tas, kurš Daugaviņš).
, 2008-12-28 17:37, pirms 15 gadiem
Ja var piekrist B par to , ka viss balstās uz puišu emocijām, tad par Maticina oratora talantu man ir savs viedoklis. Ja pret Krieviju bija sakārtota aizsardzība, pret Slovākiem tā pagaisa. Kāda jēga sadalīt visus spēkus vienmērīgi pa 4 maiņām , ja ir vajadzīgas 2, kas iemet un viena, kura velk laiku ? Pret Krieviju nebija nekādas vajadzības dzīt puikas uzbrukumā , ja gala rez tāoat bija zināms.Spēku pietrūka pret slovākiem.
Tagad priekšā Zviedrija, to atkal Maksis centīsies uzvarēt , kā rezultātā pret Somiju būsim noguruši un zaudētāju lomā . Vai tad tiešām tam (maksim) nav neviena, kaut vai Baldonieks, kurš var pateikt kuras komandas ir "ŅEMAMAS "?
Un Bisenieks , kurš ir stipri viduvējs latviešu treneris, lai neteiktu-vājš treneris, ir saodis "maitas smaku " - Maticina iespējamo nomaiņu, tamdēļ jau ielikts šis slavinājuma raksts, jo nākamgad Bisenieks varētu pretendēt uz izlases vadītāja vietu pēc principa-tur ir mani audzēkņi un varbūt kāds samaksā trenerim 1000 lvl par iespēju tikt uz U-20 čempi.
, 2008-12-28 17:43, pirms 15 gadiem
Un par sportu , 1 % talanta + 99 % darbs . Un , ja Tu , biseniek, esi šo hokejistu pirmais treneris, tad kuram no viņiem tu esi iemācījis aiziet uz to svaru zāli un skriet krosus , vai braukt ar veltni ? Tevis ieliktais -pareizāk sakot -neieliktais darbs divās spēlēs jau bija redzams un būs redzams tuvākajās dienās . Tāpat kā citu , tev līdzīgo, kuriem vairāk rūp paša kabata un sabiedriskais imidžs, nakā Latvijas sporta nākotne.
Slēpts komentārs: jan,maien
, 2008-12-28 18:39, pirms 15 gadiem
Iesakiet tak tam biseniekam, lai vismaz no torentiem novelk kādu spēli, pirms virināt varišku... Ak, Dievs, speciālisti. Redzēju abas spēles. Pirmajā krievi ļāva spēlēt, bet variantu nebija pašu neprasmes dēļ. Savukārt, ar slovākiem - nesaprotu, kā var spēlēt trīs tik dažādus periodus.K urš lika mainīt taktiku, citiem vārdiem sakot, kāpēc kaut nost vistiņu, kas dēj zelta olas? Varbūt tiešām pietrūka "fizikas".
, 2008-12-28 18:43, pirms 15 gadiem
vai tad 18 g pawiem nau savas galvas,lai trenetos svaru zalee un skriet krosu.treneris jau nevar visiem but maates vietaa ,varbut vel nomainit autinus.citiem nakts klubi jau nomainiti pret sporta zaali
, 2008-12-28 18:51, pirms 15 gadiem
savs6- tad jau tie treneri vispār nav vajadzīgi, nafig uz algām tērēties. Spēlēt ar bez viņa var, jo nafig "tos autiņus "mainīt ??
, 2008-12-28 18:55, pirms 15 gadiem
Kādēļ tādu priekšā kā hokejā Andris Siliņš , cilvēki noņem cepures ? Rode ... u.c. Tamdēļ , ka viņi dod hokejam , da jebkam , kam pieķeras. Un ir cilvēki , kuri arī ir personības, bet ir ņēmēji, kā Znaroks . Tāds Rode vai Siliņš nepamestu LSPA , lai saņemtu lielāku algu un lai ieņemtu redzamāku posteni MVD klubā.
, 2008-12-28 18:56, pirms 15 gadiem
Kāds Latvijas bobslejā bija Upatnieks ...
, 2008-12-28 19:15, pirms 15 gadiem
Aha , mīnusu nevarīgie licēji klāt. Šķiet , ka no jums neviens pat nezina, kas Latvijas hokejam bija Andris Siliņš, kas Rode.
Jūsu vieta ir tur kur maticinam un znarokam .
, 2008-12-28 19:16, pirms 15 gadiem
un kamēr mums būs pārsvarā tādi kā jūs, maticini un mīnusu licēji, mūsu sportam būs pakaļā .
, 2008-12-28 19:28, pirms 15 gadiem
jan,maien : mīnusus likt jau nevienam nav aizliegts. Raksti -mūsu fani superstāri !!! Latvija labākā , uzvara mūsu ! Dinamo, Dinamo - 1:0 uzvara !! un daudz plusu tev garantēti . Bat ar savām patiesajām un , diemžēl vietām arī stipri pareizajām domām šeit tu nevienam neesi vajadzīgs
, 2008-12-28 19:29, pirms 15 gadiem
Es domāju ,ka KHL liks juniorus ņemt paspārnē un tas jau būtu tas ideālais variants.Galvenais lai šogad krievu U_20 tā smagāk nograbētu PČ ,tad viņi noteikti sāks kustēties,jo tādu domu jau krrievu masu mēdiji izteica pirms šīs sezonas.
, 2008-12-28 19:29, pirms 15 gadiem
RODe,kurw bij Aizkraukle?
, 2008-12-28 19:36, pirms 15 gadiem
Mūža beigās Rode bija Aizkrauklē ...
, 2008-12-28 19:40, pirms 15 gadiem
Rode un Siliņš jau ir zem zemes. Rode pedējos gadus trenēja puikas Aizkrauklē .
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
10

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
9

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
6

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.