Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Klāt Latvijas kausa pusfināli: "Kurbads" uzņems Liepāju, "Mogo" - "Zemgali/LLU"

Andrejs Siliņš

Klāt Latvijas kausa pusfināli: "Kurbads" uzņems Liepāju, "Mogo" - "Zemgali/LLU"
Foto: Ģirts Gertsons, f64

Šovakar norisināsies abas Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēles hokejā - "Kurbads" savā laukumā uzņems Latvijas čempionāta līderi "Liepāju/Optibet", savukārt "Mogo" savā ledus hallē tiksies ar "Zemgali/LLU". Abas spēles sāksies 19:15, tiešraidēs tās rādīs Sportacentrs.com.

Latvijas kauss sākās septembrī, kad grupu turnīru jeb kvalifikāciju izspēlēja 1. līgas komandas. Pēc tās divas labākās katras grupas komandas tikās savā starpā, lai cīnītos par vietu finālturnīrā. Tajā iekļuva "HSR 2001" un "Venta 2002". Pirmie ceturtdaļfinālā ar 1:9 piekāpās "Kurbadam", bet otrie - ar 1:5 atzina "Mogo" pārākumu.

Šodien "Kurbads" tiksies ar "Liepāju/Optibet", kas savā ceturtdaļfinālā ar 5:0 sakāva "Rīgu". Pagājušajā sezonā liepājnieki līdz pusfinālam nemaz netika, ceturtdaļfinālā piekāpjoties "Prizmai". Tajā pašā turnīra kārtā apstājās arī cita šīs pilsētas komanda "Liepāja Juniors", kas atzina "Mogo" pārākumu.

"Kurbads" un "Liepāja/Optibet" nule kā jau tikās - pirms nedēļas Latvijas čempionāta cīņā Liepājā uzvaru svinēja kurzemnieki (4:2). Tā bija abu komandu piektā savstarpējā spēle šajā sezonā. Pirmajās divās uzvaras svinēja liepājnieki, tad sekoja divi "Kurbada" panākumi, bet piektajā mačā atkal labāka izrādījās Liepājas komanda. Šovakar abām komandām jau sestā savstarpējā spēle šosezon, bet šoreiz - līdz šim svarīgākā, jo izšķirsies vieta Latvijas kausa finālā.

Spēle "Kurbada" ledus hallē šovakar būs īpaša ne tikai ar faktu, ka tā būs kausa pusfināla cīņa, bet arī ar to, ka šī būs labdarības spēle. Ienākumi no spēles biļetēm un ziedojumu kastītes, un dažādiem konkursiem tiks novirzīti ziemas sporta inventāra iegādei un apģērba iegādei Ikšķiles novada ģimenēm un senioriem, kas labprāt nodarbotos ar dažādām fiziskām aktivitātēm ziemā, bet nepietiek līdzekļu dažāda inventāra iegādei, vēstīts kluba mājaslapā.

Otrā pusfinālā "Mogo" savā ledus hallē uzņems jau ilgāku laiku bez galvenā trenera Haralda Vasiļjeva (veselības problēmas) palikušo "Zemgali/LLU", kas savā ceturtdaļfinālā, pateicoties Olafa Aploka vārtu guvumam, tikai papildlaikā ar 3:2 pieveica "Prizmu". Rīgas un Jelgavas komandas virslīgas čempionātā tikušās četras reizes, un trijās no tām uzvaras svinējusi "Mogo" vienība. Tiesa, ar katru reizi panākumi nāca aizvien grūtāk (4:0, 4:3, 3:2 papildlaikā) līdz 25. novembra vakarā jau pie panākuma tika "Zemgale/LLU" (3:1).

Arī pagājušajā sezonā kausa izcīņā abas komandas tikās tieši pusfinālā. Toreiz uzvarētāja tika noskaidrota divu spēļu summā un abos mačos pārāka bija "Mogo" komanda (3:1, 10:3), kas vēlāk arī triumfēja visā turnīrā.

"Mogo" un "Zemgales/LLU" spēles tiešraide būs vērojama ŠEIT.

"Kurbada" un "Liepājas/Optibet" spēles tiešraide būs vērojama ŠEIT

  +3 [+] [-]

, 2017-12-27 11:04, pirms 7 gadiem
Paldies LHF par ģeniālo ideju abas spēles aizvadīt vienlaicīgi!

     [+] [-]

, 2017-12-27 11:08, pirms 7 gadiem
Naf*g nedēļas vidū?

     [+] [-]

, 2017-12-27 11:09, pirms 7 gadiem
Un atkal jau Liepājai kā sponsors tiek piesiets Triobet

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 11:12, pirms 7 gadiem
Fināls. Mogo-Liepāja.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-27 13:11, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Paldies LHF par ģeniālo ideju abas spēles aizvadīt vienlaicīgi!
Jā, tiešām žēl!
Play off uz čempi ir paziņoti datumi, bet nav laiki , ja kāds šo lasa no federācijas tad uztaisiet spēļu sākumus ar 3 st. nobīdi ja piem . abas spēles Rīgā.