Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pirmais treniņš iesildīšanās režīmā

Jānis Pārums

Pirmais treniņš iesildīšanās režīmā
Oļegs Znaroks
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Inbox.lv ledus hallē Piņķos Latvijas vīriešu hokeja izlase galvenā trenera Oļega Znaroka vadībā aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 24. aprīļa līdz 10. maijam notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē.

Uz ledus arī Laviņš

Treniņā piedalījās visi Eiropā spēlējošie izlases kandidāti, izņemot Herbertu Vasiļjevu un Arvīdu Reķi, kuriem nupat noslēdzās sezona Vācijā, Oskaru Cibuļski (turpina finālcīņas Austrijas čempionātā), kā arī Atvaru Tribuncovu un Kasparu Saulieti, kuriem ir domstarpības ar izlases galveno treneri Oļegu Znaroku. Divas stundas ilgušā treniņa pirmajā daļā spēlētāji bija sadalījušies vairākos pieciniekos un spēlēja viens pret otru. Pēc tam sekoja neliela pauze, pēc kuras spēlētāji atkal devās uz ledus.

Pirmo treniņu izlase aizvadīja tādā kā iesildīšanās režīmā. Pieredzējušais valstsvienības aizsargs Rodrigo Laviņš bija priecīgs atkal iziet uz ledus pēc nelielas pauzes, jo sezona Rīgas "Dinamo" viņam beidzās jau pirms pāris nedēļām: "Jūtos labi. Treneris nedaudz iedeva mums uzspēlēt. Tas ir labi, jo sen nav slidots. Šāds pirmais treniņš noteikti ir labāks nekā kaut kur skriet vai jau trenēties ar pilnu jaudu."

Aizsargs gan sacīja, ka atvilkt elpu pēc garās sezonas pilnībā neizdevās: "Daļēji izdevās atpūsties pēc sezonas. Divas nedēļas zālē pastrādājām. Šogad ir pietiekami daudz laika, lai patrenētos un sasniegtu optimālo formu tieši uz pasaules čempionātu. Domāju, ka "Dinamo" faktors šogad palīdzēs, jo puiši gada laikā ir krietni progresējuši. Katrs ir nedaudz pielicis pārliecībā un spēles izpratnē. Šis gads ir nācis par labu ne tikai jaunajiem spēlētājiem, bet arī man pašam."

Cipurss: "Nedrīkst sadomāties!"

Citam izlases veterānam uzbrucējam Aigaram Ciprusam, atšķirībā no Laviņa, kārtīgi atpūsties sanāca vien trīs dienas, jo pēc sezonas "Dinamo" bija jācīnās Latvijas čempionātā "Rīga 2000" rindās. Cipruss pieļauj, ka KHL [Dinamo] faktoram čempionātā var būt arī negatīva nozīme - gadījumā, ja spēlētāji padomās, ka ir labāki nekā patiesībā, taču uzsvēra, ka aizvadītā sezona daudziem devusi iespēju izaugsmei.

Pirms kāda laika Cipruss izlasē karjeru jau bija beidzis, taču šogad pēc galvenā trenera uzaicinājuma atgriezās un jau piedalījās olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Viņš uzsvēra, ka vietu izlasē nav garantējis neviens un katram tā būs jānopelna ar darbu treniņos un pārbaudes spēlēs: "Protams, konkurence būs. Šobrīd ir seši spēlētāju piecinieki, domāju, ka spēlē, treneriem būs liela izvēle. Neviens vietu garantējis nav, tā būs jānopelna arī man."

Jaunie gatavi konkurēt

Cipruss atzinīgus vārdus veltīja jaunajiem spēlētājiem Ronaldam Cinkam un Robertam Bukartam: "Domāju, ka šie spēlētāji jau mēģinās pierādīt sevi un dot treneriem vielu pārdomām. Ir, protams, situācijas, kad jaunie spēlētāji lūdz padomus, bet tas principā bija "Dinamo" sastāvā – ar Cinku un Gintu Meiju. Te ir savādāk, te viss [treniņprocess] vēl tikai sākas."

Gatavojoties pasaules čempionātam Latvijas izlase pārbaudes spēles aizvadīs 3. un 4. aprīlī ar Vāciju, 10. un 11. aprīlī ar Franciju, kā arī 16. un 17. aprīlī ar Slovākiju. Šveicē latviešu pretinieki apakšgrupā būs amerikāņi, zviedri un austrieši. "Pasaules čempionātā ar visām komandām ir spēlēts un nav tādas, kuru viegli apspēlēsi. Jāgatavojas būs nopietni uz katru spēli," noslēdza Cipruss.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Edgars Masaļskis ("Die Fuchse”, Disburga, Vācija), Ervīns Muštukovs (Rīgas “Dinamo”), Sergejs Naumovs (Rīgas “Dinamo”), Mārtiņš Raitums ("ASK/Ogre") un Dmitrijs Žabotinskis (“Liepājas Metalurgs”).

Aizsargi: Jānis Andersons (“Ocelari”, Triņeca, Čehija), Oskars Bārtulis (“Phantoms”, Filadelfija, ASV), Guntis Galviņš (Rīgas “Dinamo”), Oskars Cibuļskis (“Red Bulls”, Zalcburga, Austrija), Aleksandrs Jerofejevs (“Ņeftehimik”, Ņižņekamenska, Krievija), Artūrs Kulda (“Wolwes, Čikāga, ASV), Rodrigo Laviņš (Rīgas “Dinamo”), Georgijs Pujacs (Rīgas “Dinamo”), Jēkabs Rēdlihs (“Lasselberher”, Pilzene, Čehija), Krišjānis Rēdlihs (Rīgas “Dinamo”), Arvīds Reķis (“Grizzly Adams”, Volfsburga, Vācija), Agris Saviels (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija), Kārlis Skrastiņš (“Panthers”, Florida ASV), Oļegs Sorokins (Rīgas “Dinamo”), Kristaps Sotnieks (Rīgas “Dinamo”).

Uzbrucēji: Ģirts Ankipāns (Rīgas “Dinamo”), Armands Bērziņš (Rīgas “Dinamo”), Viktors Bļinovs (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija), Roberts Bukarts (“Kriļja sovetov”, Maskava, Krievija), Mārtiņš Cipulis (Rīgas “Dinamo”), Aigars Cipruss (Rīgas “Dinamo”), Ronalds Cinks (“Rīga 2000”), Lauris Dārziņš (Rīgas “Dinamo”), Kaspars Daugaviņš (“St. Michaels's Majors”, Misisoga, Kanāda), Guntis Džeriņš (“MHC”, Martina, Slovākija), Raitis Ivanāns (“Kings”, Losandželosa, ASV), Mārtiņš Karsums (“Lighting”, Tampabeja, ASV), Aleksandrs Macijevskis (“Soendejyske”, Vojensa, Dānija), Gints Meija (“Rīga 2000”), Aleksandrs Ņiživijs (Rīgas “Dinamo”), Sergejs Pečura (“Rīga 2000”), Miķelis Rēdlihs (Rīgas “Dinamo”), Jānis Sprukts (“Americans”, Ročestra, ASV), Jānis Straupe (“Rīga 2000”), Aleksejs Širokovs (Rīgas “Dinamo”), Herberts Vasiļjevs (“Pinguine”, Krēfelde, Vācija), Elviss Želubovskis (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija).

1 2 3 97 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2009-03-27 14:02, pirms 16 gadiem
Galvenais optimālo formu sasniegt tieši uz čempinātu nevis pārbaudes spēlēs.
Slēpts komentārs: uldiso
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-03-27 14:07, pirms 16 gadiem
beidzot tas brīdis sāk tuvoties.... ar reālu nepacietību gaidu PČ!!! ceru uz sakarīgu sniegumu šogad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-03-27 14:16, pirms 16 gadiem
Treniņā piedalījās visi Eiropā spēlējošie izlases kandidāti - vai taišām?
Nu pat bija raksts, ka Cibuļskis nopelnījis rezultatīvu piespēli Austrijas čempionata finālā!

  +4 [+] [-]

, 2009-03-27 14:19, pirms 16 gadiem
ej bekot, viņiem nevajag dot spēlēt izlasē, lai slido Ogrē

uldiso rakstīja: pareizi paarbaudes speelees waidzeetu veel ne tikai paarbaudiities, bet warbuut ka dot iespeeju Krcham&Fandulam pa skaisto atvadiities no izlases, ja jau shameejie speelee Areenaa, turklaat ja veel izciiniis chempiona kausu, tad nu Znarokam pa vecai draudziibai wajadzeetu shamejos uz izlasi arii uz vienu speeli pieaicinaat, bet nu laikam jau visi baisie pragmaatikji un shaadi feini stikji izlases liimenii neies cauri...bet nu kaut kad jau Kercham atvadu balliite buus jaanoorganizee, ka tochna chalis nesapleeshs taas krusteniskaas saites vai nepaarsit galwu ciinoties ar liepaajniekiem par galweno balvu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-03-27 14:27, pirms 16 gadiem
Volx rakstīja: Nu no čempioniem ir jāņem uz nometni pāris!
Nu man pagaidam vislabāk patīk Āboliņš no LM.
atgriezhamies pie taa, ka vajag taadu otro izlasi, kuraa taadi Abolinji u.c. izlasashu transfeeru logos (kurus neizmanto galvenajai izlasei) vareetu uzspeeleet, piemeeram, tajos pashos Challenge Cup...

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 14:30, pirms 16 gadiem
būs ok!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 14:31, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: atgriezhamies pie taa, ka vajag taadu otro izlasi, kuraa taadi Abolinji u.c. izlasashu transfeeru logos (kurus neizmanto galvenajai izlasei) vareetu uzspeeleet, piemeeram, tajos pashos Challenge Cup...
Loģiski, ka vajag.
Tikai Kirovs teiks, ka nav naudas. Un iebilst viņam īsti nevar, jo valsts gadā federācijai iedod tikai kaut kādus pārsimts tūkstošus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 14:41, pirms 16 gadiem
Nevajag sacerēties, ka nu tik būs. Var cerēt, ka būs labāk, bet reali jau viens gadiņš KHLā nevar dot tādu ražu kā pēc vairākiem gadiem. Tas ir mazs solis pretī lielākai izaugsmei.
Slēpts komentārs: uldiso

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 14:52, pirms 16 gadiem
uldiso rakstīja: ja tew i probleemas ar elektronisko skriceleejumu burto$anu, tad nepuuliec necenties taa...raxti&baxti tik sawus bakalaura darbus...
Ar zināšanu trūkumu un nemācēšanu rakstīt vai darīt citas elementāras lietas parasti nemēdz lielīties...

  -2 [+] [-]

, 2009-03-27 14:54, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: atgriezhamies pie taa, ka vajag taadu otro izlasi, kuraa taadi Abolinji u.c. izlasashu transfeeru logos (kurus neizmanto galvenajai izlasei) vareetu uzspeeleet, piemeeram, tajos pashos Challenge Cup...
Klau,tad šis tomēr ir īstais kandidātu saraksts, un nevis tas,kas klejoja pa FORUMS!??

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 14:54, pirms 16 gadiem
zzk rakstīja: Loģiski, ka vajag.
Tikai Kirovs teiks, ka nav naudas. Un iebilst viņam īsti nevar, jo valsts gadā federācijai iedod tikai kaut kādus pārsimts tūkstošus.
lai izkaarto tos Challenge Cup turniirus Liepaajaa vai Daugavpilii - buus mazaak izdevumu

  -2 [+] [-]

, 2009-03-27 15:01, pirms 16 gadiem
ljoti zheel ka tribuncows un saulietis naw izlasee! znarokam vinjus newajag bet visi citi domaa ka vajag:d tribuncows ka neka bija dinamo rezultatiivaakais aizsargs no latwieshiem! bet saulietis ka nekaa ir khl pieredze!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 15:02, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Klau,tad šis tomēr ir īstais kandidātu saraksts, un nevis tas,kas klejoja pa FORUMS!??
baidos, ka taa ir tikai KAARTEEJAA versija un taada iista saraksta nav pat Baldoniekam...

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:03, pirms 16 gadiem
Ministrs rakstīja: Treniņā piedalījās visi Eiropā spēlējošie izlases kandidāti - vai taišām?
Nu pat bija raksts, ka Cibuļskis nopelnījis rezultatīvu piespēli Austrijas čempionata finālā!
Varbūt izlasi rūpīgāk tekstu???.."Treniņā piedalījās visi Eiropā spēlējošie izlases kandidāti, IZŅEMOT Herbertu Vasiļjevu un Arvīdu Reķi, kuriem nupat noslēdzās sezona Vācijā, Oskaru Cibuļski (turpina finālcīņas Austrijas čempionātā), kā arī Atvaru Tribuncovu un Kasparu Saulieti, kuriem ir domstarpības ar izlases galveno treneri Oļegu Znaroku" ..
..

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:04, pirms 16 gadiem
riat80 rakstīja: beidzot tas brīdis sāk tuvoties.... ar reālu nepacietību gaidu PČ!!! ceru uz sakarīgu sniegumu šogad
Trešais gads, laimīgais!

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:05, pirms 16 gadiem
Galvenais, lai pēc pārbaudes spēlēm mūsējie neiekrīt bedrē, tad jau visam vajadzētu būt ok

  -4 [+] [-]

, 2009-03-27 15:05, pirms 16 gadiem
triisis rakstīja: Kapēc visi komenti ir slēpti?
Kāpēc vārdiņu "visi" tu neraksti šādi: "wisi".

  -2 [+] [-]

, 2009-03-27 15:09, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Klau,tad šis tomēr ir īstais kandidātu saraksts, un nevis tas,kas klejoja pa FORUMS!??
Jaa no LM gan daudz kandidaatu

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 15:16, pirms 16 gadiem
Latvijas hokeja valstsvienībai šāgada pasaules čempionātā, iespējams, nāksies iztikt bez aizsarga Arvīda Reķa.

Izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pavēstīja, ka hokejista sieva vāciete maijā gaida pirmdzimto. “Galīgo atbildi no Arvīda vēl neesam saņēmuši,” piebilda Znaroks.

Jau ziņots, ka Reķa pārstāvētais klubs Volfsburgas Grizzly Adams cieta zaudējumu Vācijas hokeja līgas ceturtdaļfinālā un no turnīra izstājās.

Valstsvienībai piekritis palīdzēt pieredzējušais Kārlis Skrastiņš. No Ziemeļamerikas Znaroks gaida ierodamies arī uzbrucējus Jāni Spruktu un Mārtiņu Karsumu, kā arī Oskaru Bārtuli.

Piektdien Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīja pirmo treniņu, kurā piedalījās 30 izlases kandidāti.

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:20, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Latvijas hokeja valstsvienībai šāgada pasaules čempionātā, iespējams, nāksies iztikt bez aizsarga Arvīda Reķa.


Izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pavēstīja, ka hokejista sieva vāciete maijā gaida pirmdzimto. “Galīgo atbildi no Arvīda vēl neesam saņēmuši,” piebilda Znaroks.

Jau ziņots, ka Reķa pārstāvētais klubs Volfsburgas Grizzly Adams cieta zaudējumu Vācijas hokeja līgas ceturtdaļfinālā un no turnīra izstājās.

Valstsvienībai piekritis palīdzēt pieredzējušais Kārlis Skrastiņš. No Ziemeļamerikas Znaroks gaida ierodamies arī uzbrucējus Jāni Spruktu un Mārtiņu Karsumu, kā arī Oskaru Bārtuli.

Piektdien Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīja pirmo treniņu, kurā piedalījās 30 izlases kandidāti.
a Jerofejevs shodien bija treninjaa, jeb Njizhnekamskas Neftehimik sastaavaa gatavojaas draudziibes speeleem pret Baltkrievijas izlasi (Bobruiskaa 30.03 un 31.03)?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 15:20, pirms 16 gadiem
Kā tad galu galā ir ar Brahmani? Vienu dienu Viņš sarakstā ir, nākošajā vairs nav, tad atkal ir, tad nav. Ej nu saproti...

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:25, pirms 16 gadiem
Kādas prognoze par iespejamo sastāvu?

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:27, pirms 16 gadiem
musicman rakstīja: Kā tad galu galā ir ar Brahmani? Vienu dienu Viņš sarakstā ir, nākošajā vairs nav, tad atkal ir, tad nav. Ej nu saproti...
tikko pamaniiju ka edijs naw sarakstaa un newiens no metalurga naw. galiigs murgs edijs baltkrievijas labaakais vaartu guveejs naw sarakstaa bet dazhi citi gan ir sastaavaa

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 15:27, pirms 16 gadiem
Ministrs rakstīja: Kādas prognoze par iespejamo sastāvu?
ir pamats domaat, ka radikaali atshkjirsies no 2008.g. sastaava? Labi, shoreiz nebuus Rekjis, buus Karsums no pasha saakuma... domaaju, tas ir arii galvenaas atshkjiriibas (ja vien - tfu, tfu, tfu - nebuus kaada trauma). Nu mosh veel Cipruss buus Blinova vietaa.

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:28, pirms 16 gadiem
Volx rakstīja: Nu no čempioniem ir jāņem uz nometni pāris!
Nu man pagaidam vislabāk patīk Āboliņš no LM.
Talsinieks, značit der!

     [+] [-]

, 2009-03-27 15:29, pirms 16 gadiem
kas pa domstarpiibaam ir Tribuncovam un Saulietim pret Znaroku, m?

  -4 [+] [-]

, 2009-03-27 15:30, pirms 16 gadiem
Uz PČ brauks:

Vārtsargi: Masaļskis, Naumovs, Muštukovs.

Aizsargi: Skrastiņš, Laviņš, Rēķis, Kr. Rēdlihs, Kulda, Galviņš, Jerofejevs, Pujacs

Uzbrucēji: Sprukts, Karsums, Vasiļjevs, Dārziņš, B'erziņš, M. Rēdlihs, Daugaviņš, Cipruss, Pečura, Ņiživijs, Cipulis, Ivanāns.
Slēpts komentārs: matrix773

  -3 [+] [-]

, 2009-03-27 15:33, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Uz PČ brauks:

Vārtsargi: Masaļskis, Naumovs, Muštukovs.

Aizsargi: Skrastiņš, Laviņš, Rēķis, Kr. Rēdlihs, Kulda, Galviņš, Jerofejevs, Pujacs

Uzbrucēji: Sprukts, Karsums, Vasiļjevs, Dārziņš, B'erziņš, M. Rēdlihs, Daugaviņš, Cipruss, Pečura, Ņiživijs, Cipulis, Ivanāns.
Tavas prognozes ko ar šādu satāvu var sasniegt???
1 2 3 97 komentāri