Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Par U-18 zeltu cīnīsies ASV un Zviedrija

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Par U-18 zeltu cīnīsies ASV un Zviedrija
ASV hokejistiem būs iespēja ceturto reizi pēc kārtas izcīnīt zeltu
Foto: IIHF

Šovakar tika aizvadīti abi pasaules U-18 čempionāta pusfināli, kuros tika noskaidrotas tās divas komandas, kas jau parīt savā starpā cīnīsies par čempionāta zelta medaļām. Ja pirmajā pusfinālā Zviedrija ar 7:3 pieveica Somijas hokejistus, vakarā ASV sīvā cīņā ar 2:1 pārspēja kanādiešus.

Zviedrija vieglā spēlē tiek galā ar somiem

Mača rezultātu tā ceturtajā minūtē atklāja somi, kad vairākumā vārtus guva Arturi Lekonens. Abas komandas cīnījās līdzīgi, un perioda izskaņā vārtus guva arī zviedri, panākot 1:1.

Otrajā trešdaļā mača iniciatīva nonāca zviedru rokās, kas visai ātri guva divus vārtus, panākot 3:1 savā labā. Zviedru pārsvars saglabājās, taču līdz perioda izskaņai somiem izdevās panākt neizšķirto 3:3.

Izšķirošais izvērtās mača trešais periods, kurā zviedriem izdevās gūt četrus bezatbildes vārtus, tādējādi iekļūstot čempionāta finālā jau otro gadu pēc kārtas. Ar diviem vārtiem trešajā periodā izcēlās Sebastiens Kolbergs.

ASV izdodas pievarēt kanādiešus

Otro reizi turnīra ietvaros šovakar tikās ASV un Kanādas hokejisti. Ja pirmajā spēlē ASV uzvarēja ar 5:3, tad šodienas spēle bija ievērojami mazrezultatīvāka.

Pirmais periods aizritēja sīvā cīņā. Perioda vienpadsmitajā minūtē mača rezultātu izdevās atklāt amerikāņiem, kad vārtus guva Tīdžejs Kompers, taču trešdaļas izskaņā 1:1 panāca Gemels Smits.

Otrajā periodā uz laukuma dominēja amerikāņi, kas gan šo pārsvaru vārtu guvumā pārvērst prata vien trešā perioda ievadā, kad precīzs bija Kails Osterbergs. Lai kā kanādieši arī necenstos panākt neizšķirtu, to nepieļāva ASV vārtos stāvošais Kolins Olsons.

Jau parīt ASV un Zviedrijas izlases tiksies turnīra finālā, kurā zviedriem būs iespēja revanšēties par 2010. un 2011. gadā piedzīvotajiem zaudējumiem un iegūtajām sudraba medaļām. ASV hokejisti U-18 čempionātos triumfējuši jau kopš 2009. gada.

Cīņā par bronzu svētdien tiksies attiecīgi Somijas un Kanādas valstvienības.

Izmantotie resursi:
Home

  +3 [+] [-]

, 2012-04-20 22:51, pirms 12 gadiem
Tad Somija vai ASV?

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 22:51, pirms 12 gadiem
"Par U-18 zeltu cīnīsies Somija un Zviedrija" Tiešām?

  -3 [+] [-]

, 2012-04-20 22:57, pirms 12 gadiem
labs, ja jau zviedriem +4 pret somiem ,tad jau muusu juniori labaki, jo tik -2 bija =]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-21 08:47, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Domāju Zviedri paņems zeltu. Negaidīju,ka Kanāda spēs tik sīvi cīkstēties ar ASV.
Domāju ASV uzvarēs, jo Zviedri šogad nav īpaši specīgi. ASV spelē stabili, bet Zviedri te spelē te nespelē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja