Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Pašlaik mūsu problēma ir ātrumi, kurus nepieciešams uzlabot"

Jānis Celmiņš

Vītoliņš: "Pašlaik mūsu problēma ir ātrumi, kurus nepieciešams uzlabot"
Harijs Vītoliņš. Foto: lhf.lv

"Pašlaik mūsu problēma ir ātrumi, kurus nepieciešams uzlabot. Tāpat jāpiestrādā pie lēmumu pieņemšanas, agresivitātes vārtu priekšā un metieniem. Nav jāmeklē kaut kas skaistāks. Vienkāršā pozīcijā ir jāizdara metiens un jāiet uz vārtiem," pēc aizvadītajām pārbaudes spēlēm Šveicē saka Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Ar zaudējumu Fispas turnīru Šveicē ceturtdien noslēdza Harija Vītoliņa vadītā Latvijas nacionālā valstsvienība. Aizvadītajā mačā Latvijas izlase ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) kapitulēja mājiniecei Šveicei. Tikmēr pirmajā turnīra cīņā Harija Vītoliņa padotie cieta neveiksmi (2:6) pret Slovākiju. Pēc Fispas turnīra iespaidos par divām aizvadītajām spēlēm dalījas Vītoliņš.

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš: “Rezultāts, protams, neapmierina, jo abās spēlēs piedzīvotas divas neveiksmes. Tomēr šis bija labs starta posms gatavojoties olimpiskajām spēlēm. Kā mēs redzējām, tad lielākā atšķirība starp iepriekšējo turnīru bija spēles ātrums. It sevišķi pret Šveices komandu. Pirmajā trešdaļā bija grūtības tikt līdzi viņu ātrumiem. Tas mums radīja problēmas.

Ja runājam par pirmo maču pret Slovākiju, tad bija arī ļoti daudz pozitīvu momentu. Labi kontrolējām ripu, taču disciplīna mūs atkal pievīla. Nopelnījām divus nevajadzīgus noraidījumus, kā rezultātā ielaidām divus vārtus. Otrie no viņiem bija kuriozi. Ir mums pie kā piestrādāt.

Savukārt otrajā mačā mēs ļoti labi darbojāmies mazākumā. Četratā pret pieciem šveiciešiem nedevām praktiski nevienu iespēju iemest vārtus. Pēc haotiska pirmā periodā, izdevās pārorientēties un izmainīt savu spēli. Protams, vēlējāmies uzvarēt. Pietrūka noslēdzošais metiens, lai ar “gaļu” dabūtu ripu vārtos.

Pašlaik mūsu problēma ir ātrumi, kurus nepieciešams uzlabot. Tāpat jāpiestrādā pie lēmumu pieņemšanas, agresivitātes vārtu priekšā un metieniem. Nav jāmeklē kaut kas skaistāks. Vienkāršā pozīcijā ir jāizdara metiens un jāiet uz vārtiem. Abi mūsu pretinieki spēlēja šādā manierē.

Šis ir process. Virziens ir zināms, kas mums pietrūkst. Kā jau es teicu, bija arī labas lietas. Gatavojamies tālāk.”

Harijam Vītoliņam darbā ar nacionālo izlasi šajā turnīrā asistēja Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpējās Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumu pildīja Pēteris Groms.

Izmantotie resursi:
lhf.lv

  +1 [+] [-]

, 2021-12-17 09:40, pirms 2 gadiem
un kāds ir varianti tos ātrumus uzlabot? Ar terpentīnu dibencaurumā?

     [+] [-]

, 2021-12-17 09:41, pirms 2 gadiem
Kā lai to uzlabbo, ja nav plānotas vairāk pārbaudes spēles??? Tad tomer pirms Olimpiades kaut kas jāizdomā, kā uzspēlēt sprainga mačus.

     [+] [-]

, 2021-12-17 10:01, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Kā lai to uzlabbo, ja nav plānotas vairāk pārbaudes spēles??? Tad tomer pirms Olimpiades kaut kas jāizdomā, kā uzspēlēt sprainga mačus.
ātrums jau nav pārbaudes spēlēs jāatrenē!

  +2 [+] [-]

, 2021-12-17 10:22, pirms 2 gadiem
jāvelk riepas

  +1 [+] [-]

, 2021-12-17 10:36, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Kā lai to uzlabbo, ja nav plānotas vairāk pārbaudes spēles??? Tad tomer pirms Olimpiades kaut kas jāizdomā, kā uzspēlēt sprainga mačus.
Individuālais ātrums spēlētājiem (spēles lasīšana, domāšana, fiziskā reakcija, izturība u.c.) kā nu kuram spēlētājam, bet komandas saspēles ātrums un sapratne ir atkarīga no viņu individuālā ātruma, aplis noslēdzies Kā i tā i.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-17 10:53, pirms 2 gadiem
Tas esot labs starta posms 😂😂😂😂. Tas liekas bij finiša posms pirms olimpiādes.

     [+] [-]

, 2021-12-17 10:58, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: ātrums jau nav pārbaudes spēlēs jāatrenē!
ripa kustās ātrāk par jebkuru spēlētāju

     [+] [-]

, 2021-12-17 11:02, pirms 2 gadiem
Manuprāt, nevis ātrumā ir problēma, get nūjas darbībās tehnikā, kas gan savā ziņā arī ir daļēji ar ātrumu saistīts. Bija vairākas epizodes, kad ripa "līda cauri nūjām", jo mūsējie nespēja to ne pārtvert, ne apstādināt ne pienācīgi apstrādāt, it sevišķi jau pie bortiem. Daugaviņš ar slidinās ar nūju gaisā, kaut gan Bobs nesenā pagātnē tieši uz to arī akcentēja, ka nūja vienmēr ir jātur uz ledus!

     [+] [-]

, 2021-12-17 12:13, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Manuprāt, nevis ātrumā ir problēma, get nūjas darbībās tehnikā, kas gan savā ziņā arī ir daļēji ar ātrumu saistīts. Bija vairākas epizodes, kad ripa "līda cauri nūjām", jo mūsējie nespēja to ne pārtvert, ne apstādināt ne pienācīgi apstrādāt, it sevišķi jau pie bortiem. Daugaviņš ar slidinās ar nūju gaisā, kaut gan Bobs nesenā pagātnē tieši uz to arī akcentēja, ka nūja vienmēr ir jātur uz ledus!
Pie Boba bija sistēma, pie Hara kurš pieradis atnākt uz visa gatava - viss caur bui dui

     [+] [-]

, 2021-12-17 14:04, pirms 2 gadiem
u16 tad nespēlē dānijā?

     [+] [-]

, 2021-12-17 20:32, pirms 2 gadiem
Lai dabūtu ātrumus, puišiem jādod attiecīgie norā'dijumi treniņu zālē un ārpus tās, bet nu jā, tam vajag olas, lielus vīriešus nolikt fakta priekšā.