Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Spruktam -3 komandas zaudējumā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Spruktam -3 komandas zaudējumā
Jānis Sprukts
Foto: Māris Zariņš

Neveiksmīgu spēli aizvadītajā naktī Amerikas hokeja līgā (AHL) aizvadījusi Jāņa Sprukta pārstāvētā komanda Ročesteras "Americans", kas savā laukumā ar 1:5 kapitulēja Manitobas "Mosse".

Lai gan kopumā mājinieki izdarīja vairāk metienu pa pretinieku vārtiem (27-25), tomēr pārspēt Manitobas vārtsargu viņiem izdevās tikai vienu reizi. Tikmēr pašu vārtos tika sabērtas piecas ripas.

Jānis Sprukts šajā spēlē izdarīja divus metienus pa vārtiem, soda minūtes nesapelnīja, taču spēli pabeidza ar sliktāko lietderības koeficientu komandā -3. Bez Sprukta šāds lietderības koeficients arī diviem komandas aizsargiem – Gerisonam un Ficpatrikam.

Ar 13 spēlēs izcīnītām divām uzvarām „Americans” ieņem pēdējo vietu AHL čempionātā, bet Sprukts aizvadītajās deviņās spēlēs guvis vienus vārtus, izdarījis divas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -8.

Izmantotie resursi:
theahl.com

1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-11-11 08:23, pirms 16 gadiem
Šosezon, ja tā turpināsies, nespīd viņam Floridā uzspēlēt.
_________________
dinamoriga.blogspot.com

     [+] [-]

, 2008-11-11 08:26, pirms 16 gadiem
cik minūtes spēlēja viņš? Skatos kopējais lietd.koif.-8, skumji!!! Biju gaidījis šajā sezonā no Jāņa vairāk, cerams spēle uzlabosies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-11-11 08:37, pirms 16 gadiem
zheel, no Latvijas King-Konga gadiju ko vairaak...

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 08:42, pirms 16 gadiem
da nu - vinjam arii pagaajusaa sezona nekaada labaa nebija - ja neskaita divas sezonas, viena sm-liigaa, pirms 3 gadiem un naakamaa ieks AHL, tad visa paareejaa pro karjera ir taada kaa patreiz(un ludzu nejaukt pro karjeru ar junioru gaitaam).cerams jau ka aizies taas lietas - bet nu reaali skatoties, nedomaaju ka vinjam buus tik labi stati kaadi bija peedeejaa sezonaa rocesteraa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-11 09:12, pirms 16 gadiem
ned..šat, Janka vēl parādīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-11-11 10:08, pirms 16 gadiem
Jābeidz sapņot. NAV Sprukts NHL spēlētājs. Nu nav. Karsums, Bārtulis, Kulda - varbūt. Daugaviņš arī vēl var paspēt.

  +2 [+] [-]

, 2008-11-11 10:23, pirms 16 gadiem
senscore rakstīja: Jābeidz sapņot. NAV Sprukts NHL spēlētājs. Nu nav. Karsums, Bārtulis, Kulda - varbūt. Daugaviņš arī vēl var paspēt.
Jā, tev taisnība, nu nav Spruktam 19 gadi un nav viņš kanādietis.

Bārtulis šobrīd no NHL ir vēl tālāk kā Sprukts, be tDaugaviņš... ceru, bet neticu.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 10:23, pirms 16 gadiem
Vispār jau grūti izdarīt kādu spriedumus tikai virspusēju statistiku skatoties. Kurš var paglavot, ka, teiksim, Karsums šosezon ir labāks par Spruktu? Neaizmirsīsim, ka hokejs ir komandu spēle un, salīdzinot Providensu un Ročesteru, abas komandas ir diezgan pretējās pozīcijās turnīra tabulā - Ročestera ir līgas vājākā komanda, kas 13 spēlēs ir ieguvusi tikai 4(!) punktus, kamēr Providensa patreiz ir diezgan drošs kandidāts uz play-offiem. Ko mēs varam gribēt no Sprukta, ja komanda gūst vidēji 2 vārtus 1 spēlē! Ne jau Janka viens pats var rezultātu uztaisīt!

Vienīgā labā ziņa šajā ir tā, ka izlasei palīgā Janka varēs doties jau no pirmās PČ spēles, kamēr mūsu pārēju AHListu dalība PČ ir mazāk varbūtīga ...

  +2 [+] [-]

, 2008-11-11 10:27, pirms 16 gadiem
senscore rakstīja: Jābeidz sapņot. NAV Sprukts NHL spēlētājs. Nu nav. Karsums, Bārtulis, Kulda - varbūt. Daugaviņš arī vēl var paspēt.
...bet slikts ir tas karotājs, kas nesapņo kļūt par ģenerāli. Apsveicami, ka Janka vēljoprojām cīnās par vietu zem saules. a ja nu izdodas? īsti zaudēt jau viņam patreiz nav ko.

  +2 [+] [-]

, 2008-11-11 10:35, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Jā, tev taisnība, nu nav Spruktam 19 gadi un nav viņš kanādietis.

Bārtulis šobrīd no NHL ir vēl tālāk kā Sprukts, be tDaugaviņš... ceru, bet neticu.
Un paskatoties no malas uz situāciju Latvijas hokejā - jāsaka, ka tā situācija ir vēl bēdīgāka - tagad ir vairāk halles (un arī jauniešu) kā laikā, kad hokeja gaitas sāka Karsums, taču nu jau izskatās, kā 2009.g. jau būs 3, gadas pēc kārtas, ka neviens no LV netiks draftēts NHL. Ja jau pat tādi LV mēroga talanti kā Karsums, Bārtulis, Daugaviņš, Kulda netiek līdz NHL, tad mums cerību tuvākā laikā uz jauniem NHL spēlētājiem vispār nav - neviens no 1990.g../1991.g. nav ne tuvu tādā līmenī, lai par to varētu sapņot (atceros, kā vēl pirms dažiem gadiem daudzi te dziedāja, ka LM tagad tikai pa 3-4 NHL draftētajiem katru gadu izlaidīšot). Kaut vai uz KHL līmeni paskatoties - nevienā vien krievu komandā dažs labs 1990.g. (vai pat 1991.g.!) tiek pie diezgna regulāra spēles laika. Mums pat 1989.g. vidū nav tādu, kas varētu uz ko tādu cerēt.

  -3 [+] [-]

, 2008-11-11 11:06, pirms 16 gadiem
Nespīdēs arī izlase,ja vien nebūs ko ņemt.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 11:12, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Un paskatoties no malas uz situāciju Latvijas hokejā - jāsaka, ka tā situācija ir vēl bēdīgāka - tagad ir vairāk halles (un arī jauniešu) kā laikā, kad hokeja gaitas sāka Karsums, taču nu jau izskatās, kā 2009.g. jau būs 3, gadas pēc kārtas, ka neviens no LV netiks draftēts NHL. Ja jau pat tādi LV mēroga talanti kā Karsums, Bārtulis, Daugaviņš, Kulda netiek līdz NHL, tad mums cerību tuvākā laikā uz jauniem NHL spēlētājiem vispār nav - neviens no 1990.g../1991.g. nav ne tuvu tādā līmenī, lai par to varētu sapņot (atceros, kā vēl pirms dažiem gadiem daudzi te dziedāja, ka LM tagad tikai pa 3-4 NHL draftētajiem katru gadu izlaidīšot). Kaut vai uz KHL līmeni paskatoties - nevienā vien krievu komandā dažs labs 1990.g. (vai pat 1991.g.!) tiek pie diezgna regulāra spēles laika. Mums pat 1989.g. vidū nav tādu, kas varētu uz ko tādu cerēt.
Situācija ir bēdīga, tur nav ko noliegt. Un principā, tas, ka latvieši ir vienīgie no ārpus lielā astotnieka komandām, kas jau vairāk kā 11 gadus nav izlidojušas no PČ augstākās divīzijas, ir tikai brīnums. Belari, vācieši ir izlidojuši, par palikšanu ir spēlējuši arī amerikāņi, slovāki... Skumjākais ir tas, ka ar katru gadu mūsu cerības uzvarēt kādu hokeja lielvalsti kļūst arvien mazākas, bet pārējām komandām, kas pagaidām vēl sēž mums astē (Slovēnijai, Dānijai, Austrijai, Norvēģijai), šīs cerības ar katru gadu kļūst arvien pamatotākas.

Pirms 7-8 gadiem Latvijā nevienam pat murgos nerādījās, ka krieviem, kanādiešiem un zviedriem varam pakāst ar 7 un vairāk golu starpību, bet tagad - nav pamata cerēt uz mazāku rezultātu.

Situācija šobrīd LV hokejā ir bēdīga, viennozīmīgi, bet mēs jau tur nevaram neko darīt... Ko lai dara, ja latvietim fanošana par hokeju ir iedzimis gēns??? Kārtie jau tāpēc vien neiesim, un tāpat mīlēsim hoķi un LV hokeju, lai arī kāds tas nebūtu...

     [+] [-]

, 2008-11-11 11:14, pirms 16 gadiem
Biskvīts rakstīja: Nespīdēs arī izlase,ja vien nebūs ko ņemt.
Kas tad Spruktu izkonkurēs no LV izlases? Turklāt vēl ņemot vērā mūsu hronisko centru trūkumu...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-11 11:36, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Kas tad Spruktu izkonkurēs no LV izlases? Turklāt vēl ņemot vērā mūsu hronisko centru trūkumu...
Semjonovs uztaisīs come-back!

     [+] [-]

, 2008-11-11 11:58, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Kas tad Spruktu izkonkurēs no LV izlases? Turklāt vēl ņemot vērā mūsu hronisko centru trūkumu...
ja pieņemam kautcik reāli uz 4 centru pozīcijām varam nosaukt max. 6 kandidātus - Vasiļjevs, Sprukts, Bērziņš, Bļinovs, Pečura, A.Džeriņš, tad neredzu, kuri varētu Janku izkonkurēt.
Bez tam no šiem 6 divi ir ZAmerikā - attiecībā OS kvalifikāciju konkurences vispār nav. Trakākais (tfu, tfu, tfu) būtu, ja kāds no šiem gūtu traumu - tad vispār Znaroks varētu meklēt avārijas variantu...

  +4 [+] [-]

, 2008-11-11 12:14, pirms 16 gadiem
Ja Znarokam nesēpētu celis, varētu viņu laist pa centru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-11 12:48, pirms 16 gadiem
par taam halleem runaajot - nu nav taa sausa matemaatika, kad tiklidz halle uzcelta taa ir talanti - paies dazi gadi un kautkas arii buus regionos - tas vel starp citu ari no treneriem ir atkariigs( kaa zinaams), un to pasu piemineeto karsumu, ja nemaldos ari daugavinju treneeja latvijas hokeja fanaats( labaa noziimee), kurs diemzeel jau aizgaajis aizsaulee. bet nedomaju arii ka ir tik tragiski kaa ilja un abrags te visu maalee - nu labi - nav mums patreiz to drafteeto - toties saakot ar so gadu jaunatnei ir tiesaam reaala motivaacija - Rigas Dinamo! tas nav NHL, bet tomer ljoti augsts liimenis - arii sauliesa piemeers domaaju ka daudziem liek aizdomaaties par opcijaam! cits jautaajums kaa vinjs startees ieks KHL... jebkuraa gadijumaa - uzskatu so par nelielu klusumu pirms nelielas veetras!
Par spruktu ieprieks mazliet pa daudz kritiski izteicos - protams komandas speele daudz iespaido katra individualo statistiku - iespejams spruktam sogad un pagasgad nav laba sapratne ar partneriem, protams daudz nianses.

     [+] [-]

, 2008-11-11 12:56, pirms 16 gadiem
reimondo rakstīja: Vai tad pagaashgad vish somijaa ar nespeeleeja liimenii? speeleeja!!
nez vai tas bija taadaa liimenii kaa triis gadus atpakalj tajaa pasaa somijaa!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-11 13:13, pirms 16 gadiem
henrijz rakstīja: par taam halleem runaajot - nu nav taa sausa matemaatika, kad tiklidz halle uzcelta taa ir talanti - paies dazi gadi un kautkas arii buus regionos - tas vel starp citu ari no treneriem ir atkariigs( kaa zinaams), un to pasu piemineeto karsumu, ja nemaldos ari daugavinju treneeja latvijas hokeja fanaats( labaa noziimee), kurs diemzeel jau aizgaajis aizsaulee. bet nedomaju arii ka ir tik tragiski kaa ilja un abrags te visu maalee - nu labi - nav mums patreiz to drafteeto - toties saakot ar so gadu jaunatnei ir tiesaam reaala motivaacija - Rigas Dinamo! tas nav NHL, bet tomer ljoti augsts liimenis - arii sauliesa piemeers domaaju ka daudziem liek aizdomaaties par opcijaam! cits jautaajums kaa vinjs startees ieks KHL... jebkuraa gadijumaa - uzskatu so par nelielu klusumu pirms nelielas veetras!
Par spruktu ieprieks mazliet pa daudz kritiski izteicos - protams komandas speele daudz iespaido katra individualo statistiku - iespejams spruktam sogad un pagasgad nav laba sapratne ar partneriem, protams daudz nianses.
bet arī atmetot sauso matemātiku - bērnu/jauniešu skaits hokejā patreiz ir krietni lielāks nekā gadus 5 iepriekš. It kā jau tam vajadzētu nest savus augļus (izaugt vismaz kādam talantīgākam kadram vairāk kā iepriekš), taču reāli tā nenotiek - jautājums, kur tad īsti ir tam cēloņi?

Reālā motivācija Rīgas Dinamo?? zini, tas tomēr ir mīts... ne jau uzreiz visi tāpēc vien sāks labāk trenēties... (sevišķi "motivācija" jau ir tiem, kas tuvojās junioru/pieaugušo vecumam - izvēle ir starp LSPA, Concept (u.t.t.) vai arī doties uz Zviedrijas 4. līgu)
...toties, mīts nav patreizējā ekonomiskā situācija valstī - domāju, neviens vien bērns/jaunietis pārtrauks hokejā trenēties tikai tāpēc vien, ka vecākiem vairāk nav naudas, ko maksāt par šo hobiju...

  +2 [+] [-]

, 2008-11-11 13:41, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Kas tad Spruktu izkonkurēs no LV izlases? Turklāt vēl ņemot vērā mūsu hronisko centru trūkumu...
Bet ar tādiem centriem var cerēt tikai uz palikšanu A grupā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-11 13:45, pirms 16 gadiem
Biskvīts rakstīja: Bet ar tādiem centriem var cerēt tikai uz palikšanu A grupā.
a ko tad Tu gribēji?? ka pēkšņi LV izlase vinnēs somus, čehus, slovākus? uz kāda pamata???

  +2 [+] [-]

, 2008-11-11 13:54, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: a ko tad Tu gribēji?? ka pēkšņi LV izlase vinnēs somus, čehus, slovākus? uz kāda pamata???
Ja jau katru gadu ar palikšanu ievelkam it kā ķeksīti,tad jau ar Latvijas hokeju viss ir kārtībā

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 14:11, pirms 16 gadiem
Biskvīts rakstīja: Ja jau katru gadu ar palikšanu ievelkam it kā ķeksīti,tad jau ar Latvijas hokeju viss ir kārtībā
bet objektīvi mums 9.v. vieta ir maksimums (vai pie ļoti laimīgas apstākļu sakritības - 1/4fināls). Diemžēl tādi nu patreiz ir Latvijas hokeja resursi. Katrā ziņā nemaz tālu neesam no tā kārotā 8nieka. Lai cerētu uz ko vairāk, pamatā ir jābūt attiecīgai bāzei. Ar lieliem burtiem DINAMO RĪGA visus Latvijas hokeja caurumus neaizlāpīsi...

     [+] [-]

, 2008-11-11 14:31, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: ...bet slikts ir tas karotājs, kas nesapņo kļūt par ģenerāli. Apsveicami, ka Janka vēljoprojām cīnās par vietu zem saules. a ja nu izdodas? īsti zaudēt jau viņam patreiz nav ko.
Bet, ja padomājam reāli? Vai tajā AHL kaut ko nevar pazaudēt? Pat ļoti daudz, ja netiec NHL. Tikmēr pasaulē ir spēcīgāka līga par to AHL un, ja tevi vēl aicina tajā uzspēlēt, tad kādēļ gan ne?

     [+] [-]

, 2008-11-11 14:34, pirms 16 gadiem
Atkal tas Dinamo tiek piesaukts vietā un nevietā, liekas Abrags iet gulēt un mostas ar Dinamo vārdu uz lūpām

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 14:42, pirms 16 gadiem
lvhockey rakstīja: Bet, ja padomājam reāli? Vai tajā AHL kaut ko nevar pazaudēt? Pat ļoti daudz, ja netiec NHL. Tikmēr pasaulē ir spēcīgāka līga par to AHL un, ja tevi vēl aicina tajā uzspēlēt, tad kādēļ gan ne?
jā, jā - AHL ir pēdējā lūzeru līga, kurā visi savu meistarību norok

...tikai nez kāpēc no tā paša AHL daudzi KHL klubi ņem leģionārus (komandu līderus)...

     [+] [-]

, 2008-11-11 14:45, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Atkal tas Dinamo tiek piesaukts vietā un nevietā, liekas Abrags iet gulēt un mostas ar Dinamo vārdu uz lūpām
kāpēc nevietā?
vienkārši patreiz tāds ir vispārējais tautas noskaņojums un visiem liekas, ka nu ar RD nodibināšanu tagad visas Latvijas hokeja problēmas pašas no sevis atrisināsies, ka nu tikai sāksies Latvijas hokeja augšupeja...

     [+] [-]

, 2008-11-11 14:49, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc nevietā?
vienkārši patreiz tāds ir vispārējais tautas noskaņojums un visiem liekas, ka nu ar RD nodibināšanu tagad visas Latvijas hokeja problēmas pašas no sevis atrisināsies, ka nu tikai sāksies Latvijas hokeja augšupeja...
lai tak viņi domā, ne jau Tu te komentos izmainīsi sabiedrisko domu un vēl jau te ir biedri kas to RD sauc par LV hokeja enkuru, labāk lai Cipulis BAČā spēlē, savādāk vēl nabags aizbrauks uz PČ noguris
1 2 42 komentāri