Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jāgrs Ukrainas ģimeņu atbalstam savāc 140 tūkstošus, izsoles vēl turpinās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jāgrs Ukrainas ģimeņu atbalstam savāc 140 tūkstošus, izsoles vēl turpinās
Jaromīrs Jāgrs. Foto: rytirikladno.cz

Čehijas hokeja spēlējošā leģenda Jaromīrs Jāgrs pieņēma lēmumu sev piederošās Kladno "Rytiri" pēdējo mājas spēli pārcelt uz Čehijas lielāko halli, un tas palīdzējis kara skarto Ukrainas ģimeņu atbalstam iegūt 140 tūkstošus eiro.

Taču naudas vākšanas akcija turpinās. Joprojām iespējams par simbolisku cenu – 68 Čehijas kronām (2,68 eiro) – iegādāties virtuālo biļeti, plus līdz 13. martam notiks vairāku mača dalībnieku, viņu starpā arī paša Jaromīra Jāgra, kreklu izsole. Jāgra krekla vērtība jau pārsniegusi divus tūkstošus eiro.

Ņemot vērā remontdarbus, Jāgra pārstāvētā Kladno "Rytiri" šosezon nevarēja spēlēt mājās. Mači tika aizvadīti Olomoucā, bet regulārās sezonas pēdējo spēli Jāgrs izlēma pārcelt uz "O2" arēnu Prāgā. Tā ir otrā lielākā hokeja halle Eiropā. Pretī stājās Prāgas "Sparta", kam tā ir mājas halle, bet šoreiz mājiniece bija "Rytiri". Tas gan netraucēja favorītei "Sparta" uzvarēt ar 4:1.

No ieejas biļetēm izdevās gūt vairāk nekā divus miljonus Čehijas kronu (78,8 tūkstoši eiro). Jāgra iniciatīvu atbalstīja arī Nacionālā hokeja līga, kas ziedoja 68 tūkstošus dolāru (61,8 tūkstoši eiro), simbolizējot leģendas numuru. Tādējādi pašlaik savāktā summa veido vairāk nekā 140 tūkstošus eiro.

Klātienē uz spēli ieradās 14512 līdzjutēji.

Kā norādījusi Čehijas Iekšlietu ministrija, valstī no Ukrainas ieradušies vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku, bēgot no Krievijas izraisītā kara.

Izmantotie resursi:
https://www.rytirikladno.cz/zapas.a...
https://www.nhl.com/news/jaromir-ja...

     [+] [-]

, 2022-03-10 09:36, pirms 3 gadiem
Lieliski. Mani 2,68 arī tai skaitā.