Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kanāda par Pekinas OS provizorisko galveno treneri nozīmē Džonu Kūperu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kanāda par Pekinas OS provizorisko galveno treneri nozīmē Džonu Kūperu
Džons Kūpers. Foto: AFP/Scanpix

Kanādas hokeja vadība šodien izplatījusi paziņojumā, kurā nosaukts provizoriskais treneru sastāvs 2022. gada olimpisko spēļu turnīram. Gadījumā, ja tajās varēs spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, tad Kanādu vadīs divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs ar Tampabejas ''Lightning'' Džons Kūpers.

2022. gada Pekinas ziemas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim. Vēl nav zināms, vai hokeja turnīrā varēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, taču Kanādas hokeja vadība paziņojusi tās trenerus gadījumā, ja NHL hokejisti turnīrā spēlēs. NHL vadība ir piekritusi neaizvadīt spēles no 7. līdz 22. februārim, taču joprojām norit sarunas ar spēlētāju asociāciju un IIHF par iespējamo labāko spēlētāju dalību olimpiskajās spēlēs.

Par galveno treneri nozīmēts Džons Kūpers, kurš pēdējos gados vadījis Tampabejas ''Lightning'', un uzvarējis pēdējos divos gados Stenlija kausu. Kūperam šī nav pirmā pieredze Kanādas izlases vadīšanā - 2017. gadā speciālists strādāja kā izlases galvenais treneris pasaules čempionātā, kopā ar to izcīnot sudraba medaļas.

Par Kūpera asistentiem izvēlēti Bostonas ''Bruins'' treneris Brūss Kesidijs, Lasvegasas ''Golden Knights'' treneris Pīters Debūrs un Ņujorkas ''Islanders'' speciālists Berijs Trocs. Kesidijs kā galvenais treneris NHL strādājis Vašingtonas ''Capitals'', bet kā asistents Čikāgas ''Blackhawks''. Debūrs bez ''Golden Knights'' bijis galvenais treneris Floridas ''Panthers'', Ņūdžersijas ''Devils'' un Sanhosē ''Sharks'', savukārt Trocs strādājis ar Nešvilas ''Predators'' un Vašingtonas ''Capitals'' vienībām.

Kanāda 2018. gadā, kad nevarēja piedalīties NHL spēlētāji, izcīnīja bronzu, bet pirms tam gan Vankūverā, gan Sočos ar NHL hokejistu līdzdalību triumfēja.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/jon-cooper-team-...

  -2 [+] [-]

, 2021-08-09 22:12, pirms 3 gadiem
Labāk būtu Kanādas kausu rīkojuši,reizi 5 gados

     [+] [-]

, 2021-08-09 22:14, pirms 3 gadiem
Ja jau izceļ g.t. Stenlijus, kāpēc nepiemin to, ka arī Trocam ir Stenlijs? Vai Debūram junioru un pieaugušo PČ zelts?

     [+] [-]

, 2021-08-10 00:52, pirms 3 gadiem
labriit

     [+] [-]

, 2021-08-10 10:40, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Labāk būtu Kanādas kausu rīkojuši,reizi 5 gados
Tolks no tā Kanādas Kausa? Tur pilnīgi viss ir zem NHL diktāta un monopola, sākot no dalībnieku noteikšanas un izlašu komplektācijas, beidzot ar auditorijas interesēm Tādāi Latvijai, piemēram, tur dalība nespīd pat arī tīri teorētiski, jo neatkarīgi no sportiskiem rezultātiem, priekšroka tiks dota, piemēram, Šveicei vai Vācijiai, pat arī tādā gadījumā, ja Lettiņi vairākus gadus pēc kārtas PČ tiktu pie medāļiem, bet Sieri ar Fričiem nograbētu uz Bē grupu Tak čto, tīri no sportiskā principa, tāds PK jeb Kanādas Kauss, visai stipri atpaliek no Ziemas Olimpiādes Protams, ar norunu, ja tur tiek visi labākie kadri, NHListus ieskaitot