Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Šveice saglabā vietu Elitē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Šveice saglabā vietu Elitē
Šveice - Japāna
Foto: AP

Pasaules čempionātā hokejā sievietēm Šveices izlases hokejistes ar 3:2 pieveica japānietes, tādējādi nodrošinot sev septīto vietu, kas ļauj saglabāt vietu Elites divīzijā.

Šveices sniegums ir viens no šī čempionāta nepatīkamākajiem pārsteigumiem. Sākumā Šveice negaidīti grupu turnīrā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Kazahstānai, bet tad ar 3:6 zaudēja arī Somijai. Neizteiksmīgi tika aizvadīta arī spēle pret Ķīnu, kur pirms pēdējās trešdaļas viņas bija iedzinēju lomā ar 1:4, taču spēja izglābties un uzvarēt pēcspēles metienu sērijā.

Šodien Šveice aizvadīja izšķirošo spēli par palikšanu Elites divīzijā, tiekoties ar Japānu. Pārsteidzoši, ka pirmajās 20 minūtēs laukumā dominēja Japāna, kas izdarīja 15 metienus, bet šveicietes tikai sešus. Vārtu guvumu līdz pat otrajai trešdaļai gan nebija. Šveice pēc pārtraukuma saņēmās un panāca sev labvēlīgo 2:1, bet astoņas minūtes pirms beigām Japāna panāca izlīdzinājumu. Eiropietes vēlreiz izvirzījās vadībā un šoreiz pārsvaru noturēja - 3:2.

Šveice nodrošināja sev septīto vietu, kas garantē viņām vietu Elites divīzijā arī nākamajā čempionātā, bet Japāna ar Ķīnu spēlēs par astoto vietu. Jebkurā gadījumā abas izlases izkritīs uz 1. divīziju, jo nākamajā čempionātā piedalīsies vairs tikai astoņas komandas.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm

Šveice - Japāna 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

F grupas tabula (7.-9. vieta):

VietaIzlaseSpēlesPunkti
1.Šveice25
2.Ķīna11
3.Japāna10

Izmantotie resursi:
iihf.com

  -1 [+] [-]

, 2009-04-09 20:11, pirms 16 gadiem
Malaces, nekāds pārsteigums.

     [+] [-]

, 2009-04-09 20:23, pirms 16 gadiem
Marlboroxxl rakstīja: Malaces, nekāds pārsteigums.
vispaar jau paarsteigums. Japaana koteejaas augstaak.

     [+] [-]

, 2009-04-09 20:24, pirms 16 gadiem
Marlboroxxl rakstīja: Malaces, nekāds pārsteigums.
Pārsteigumi jau bija, zaudēja, tām kam nevajadadzēja zaudēt.
Īpaši sieviešu hokeju neskatos, bet ir labi, ka pagadās pa kādam rakstam.