Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

IIHF piespriež piecu gadu diskvalifikāciju Lukašenko atbalstītājam Baskovam

IIHF piespriež piecu gadu diskvalifikāciju Lukašenko atbalstītājam Baskovam
Renē Fāzels (centrā) un Dmitrijs Baskovs (pa labi). Foto: Tut.by

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas Neatkarīgais disciplinārais panelis pieņēmis lēmumu sodīt Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu ar piecu gadu diskvalifikāciju.

"Lēmums ir pieņemts pēc IIHF Disciplinārās komitejas desmit mēnešus ilgās izmeklēšanas, kurā secināts, ka Baskovs ir pārkāpis IIHF Uzvedības kodeksu. Ir gūti pietiekami pierādījumi, ka Baskovs ir centies tieši ietekmēt citus atbalstīt Baltkrievijas valdību un ir draudējis un diskriminējis baltkrievu sportistus viņu politiskās nostājas dēļ, tādējādi pārkāpjot IIHF Uzvedības kodeksa punktu 1.2.2.1. Panelis arī noskaidroja, ka Baskovs savu amatu ir izmantojis Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko atbalstam, pārkāpjot Olimpiskās hartas piekto paragrāfu, IIHF Disciplinārā reglamenta paragrāfu 2.1 un IIHF Uzvedības kodeksa punktu 1.2.2.4," teikts IIHF paziņojumā.

"2020. gada 25. novembrī IIHF informēja Baltkrievijas Hokeja federāciju un Baskovu par izmeklēšanas uzsākšanu saistībā ar viņa iespējamo dalību incidentā, kas noveda pie Baltkrievijas pilsoņa Romana Bondarenko nāves. Incidents notika 2020. gada 11. novembrī Minskas Pārmaiņu laukumā, kur cilvēku grupa savācās ar mērķi likvidēt baltisarkanbaltos simbolus, ko izmanto Baltkrievijas politiskā opozīcija. Bondarenko, Baltkrievijas pilsonis, cieta uzbrukumā, tika nopietni ievainots un nākamajā dienā mira no gūtajiem ievainojumiem," IIHF mājaslapā turpināts.

"Izskatot dažādus ziņojumus, Disciplinārais panelis ir nolēmis, ka BSSF sniegtie pierādījumi dod pietiekamu iemeslu uzskatīt, ka Baskovs varēja būt klātesošs 2020. gada 11. novembra notikumiem, bet ar tiem nebija gana, lai secinātu, ka viņš ir bijis tieši iesaistīts Bondarenko nāvē. Tomēr pierādījumi ir pietiekami, lai secinātu, ka Baskovs ir centies tieši ietekmēt citus atbalstīt valdību un ir draudējis un diskriminējis baltkrievu sportistus viņu politisko uzskatu dēļ, kā arī savu sporta amatpersonas amatu izmantojis prezidenta Lukašenko atbalstam. Panelis uzskata, ka ir pārkāpts viens no pieciem Olimpiskās hartas pamatprincipiem, kas paredz, ka sporta organizācijām ir jāsaglabā politiskā neitralitāte. Baskovs ir diskvalificēts no visām nacionālajām un starptautiskajām hokeja aktivitātēm, sākot no 2021. gada 10. septembra un beidzot ar 2026. gada 9. septembri."

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/28066/...


, 2021-09-08 15:22, pirms 3 gadiem
Labi, ka IIHF ir struktūra, kas neietekmējas no tā, ka Fāzels ar Lukašenko ir baigie čomi. Plus vēl čomojas ar Putinu braucot tiesāt spēli, kurā pensionārs apspēlē bijušās krievu zvaigznes un met 9 golus pa spēli.
Slēpts komentārs: pernambucan0
, 2021-09-08 15:44, pirms 3 gadiem
Kad Lukašenko uzstājās ar savu performanci pēc baltkrievu izgāšanās OS kvalī, tur sanāca, ka puspasaulei jājūtas vainīgai, tikai ne šim keksam
, 2021-09-08 15:56, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: IIHF molodčiki! Principāla nostāja! Diez kad diskvalificēs valsts lepnāko geju, par pašrocīgu līšanu pie svešas zemes karoga?
Peņak, vēlāk vakarā bija plāns ar beisboleni iet pasist par bumbām
Bet nav bumbas, varbūt vari izpalīdzēt ar savu debīlo pauri?
Vai arī tev dinamo?
, 2021-09-08 16:08, pirms 3 gadiem
Šveices zobārtam šoreiz bija par īsu ...
, 2021-09-08 16:09, pirms 3 gadiem
mazao bidlēnu nolika pie vietas, ūsainais atkal pukosies un lamāsies par imperiālistu starptautisko sazvērestību pret sirdsšķīsto baltkrievu tautas nesavtīgo tēvu, aizgādni un vienīgo cerību
, 2021-09-08 16:10, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: IIHF molodčiki! Principāla nostāja! Diez kad diskvalificēs valsts lepnāko geju, par pašrocīgu līšanu pie svešas zemes karoga?
Vienīgā līšana, kuru Tu atbalsti, ir līst ar mēli pie spalvainas pakaļas, lai tiktu pie Dinamo biļetes?
, 2021-09-08 20:06, pirms 3 gadiem
Beidzot bidlarusijas dzīvniekam uzkāpa uz astes..
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
15

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
1

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.