Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Netīrās veļas mazgāšana Krievijas hokeja dīķī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Netīrās veļas mazgāšana Krievijas hokeja dīķī
Ņikita Filatovs metas komandas biedra apskāvienos. Vēl kā komandas kapteinis
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar ASV junioru triumfu noslēdzās pasaules hokeja čempionāts U20 izlasēm. Ja amerikāņi mājās tiks sagaidīti kā varoņi, tad Krievijas hokejistus piemeklēja pretējs liktenis, turklāt šobrīd notiek vainīgo meklēšana: ar mediju palīdzību viens otru cenšas nomelnot izlases galvenais treneris un komandas kapteinis.

Šonakt norisinājās čempionāta fināls - spēku samērus salīdzināja Ziemeļamerikas hokeja skolas audzēkņi kanādieši, kas šo turnīru aizvadīja mājas, nezaudējot ne spēli, kā arī amerikāņi, kas vienīgo zaudējumu ceļā līdz finālam cieta tieši pret Kanādas junioriem, piekāpjoties pēcspēles metienos. Fināls scenārija ziņā atgādināja spēli grupas turnīrā, taču šoreiz uzvarētājs bija cits - piepildītajai Saskatūnas hallei nācās noraudzīt, kā zelta medaļas kaklā tiek kārtas jeņķiem. Kanādiešiem tā arī neizdevās pārrakstīt U20 izlases vēsturi. Kļavu lapu zemes pārstāvji bija uzvarējuši pēdējos piecos čempionātus, un pirms viņiem pēdējie to paveica ASV hokejisti. Šoreiz gan stāsts nav par uzvarētājiem vai zaudētājiem.

Jā, Krievijas izlases juniori mājās atgriezās kā zaudētāji - ja tika tēmēts uz godalgām, tad nācās samierināties vien ar sesto vietu, kas Krievijai, kā hokeja lielvalstij, bija sitiens zem jostasvietas. Pēc čempionāta sākās veļas mazgāšana, kā rezultātā izcēlās strīds starp komandas kapteni Ņikitu Filatovu un galveno treneri Vladimiru Pļuščevu, kas brieda jau čempionāta laikā. Filatovs, kurš no NHL kluba Kolumbusas ''Blue Jackets'' pievienojās KHL vienībai Maskavas CSKA, pirmās spēles aizvadot lieliski, pirms čempionāta bija izpelnījies trenera uzticības kredītu, jo kā gan galvenais treneris uzšuvi ar burtu ''C'' var uzticēt spēlētājam, kuram pats neuzticas, tādēļ lieki cerēt, ka viņš spētu uzmundrināt visu komandu.

Krievu bēdu stāsts sākās jau pirms čempionāta, kad tika piedzīvots zaudējums pret pēcākā turnīra pastarīti Latviju (Bail pat iedomāties, kas notiktu, ja krievi piedzīvotu tādu fiasko kā latvieši, vairumā spēļu zaudējot ar ievērojamu vārtu starpību). Nākamais klupšanas akmens bija cīņa pret Šveici, kas viņiem aizšķērsoja ceļu cīņā par medaļām. Arī spēlē par piekto vietu neveiksme pret somiem. Jau pēc čempionāta galvenais treneris hokejistu virzienā raidīja pārmetumus - sak, ko tad es, man bija tikai divas maiņas, ar šādu sastāvu pasaules čempionātu neuzvarēt.

Visvairāk tika potenciālajam līderim un komandas kapteinim vienā personā Filatovam. Abu strīdā pat iejaucās hokejista tiešai priekšnieks CSKA kluba prezidents Vjačeslavs Fetisovs: ''Nomelnot Filatovu ir muļķīgi. Protams, trenerim vienmēr atradīsies kāds vainīgais. Labāk pacensties, lai šādas neveiksmes neatkārtotos, nevis mestu ar akmeņiem viens otram.'' Tiesa, trenerim ar to nebija gana: ''No komandas kapteiņa gaidu līdera cienīgu spēli, kā uz laukuma, tā ģērbtuvēs, taču Filatovs... Pēc zaudējuma šveiciešiem aizgāju uz ģērbtuvēm un komandai atzinu savu kļūdu - Filatovs nebija pelnījis kļūt par kapteini.'' Pēc šīs spēles komandai tika piemeklēts jauns kapteinis, taču Pļuščevs mierā nelikās: ''Otrie vārti pret Šveici - Filatova vaina.''

''Pirms spēlēm pretinieki pētīti netika. Protams, treneris var visu atbildību novelt no sevis, uzveļot man. Viņš sacīja, ka regulāri esmu kavējis treniņus. Nokavēju vienu reizi, precīzi divas minūtes. Arī uzbrucēju trijnieki tika rotēti, nebija nekādas noteiktas kārtības,'' atbildi parādā nepalika pats notikumu vaininieks Filatovs, kurš čempionāta sešās spēlēs sapelnīja sešus (1+5) rezultativitātes punktus. Nereti uzbrucējs tiek pielīdzināts Iļjam Kovaļčukam, taču nicinājumu par šādu salīdzinājumu izteica Pļuščevs: ''Filatovam līdz Kovaļčukam kā ar kājām līdz Ķīnai.''

Jāpiebilst, ka treneris no komandas vadīšanas nevēlas atteikties: ''Savu vainu notikušajā nesaskatu. Līgums noslēgts līdz šās sezonas beigām, taču, ja Krievijas hokeja federācija vēlēsies, tad darbu ar izlasi turpināšu.'' Jāsaka viens - uzvar komanda, zaudē treneris, taču šajā situācijā viss ir otrādi. Ko teiktu Pļuščevs, ja krievi iegūtu medaļas, bet kapteinis joprojām būtu Filatovs? Un vaina par šāda kapteiņa izvēli atkal jāuzņemas trenerim. Abi gribēja būt balti un pūkaini, taču pamatīgi sasmērējās...

1 2 36 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2010-01-06 21:19, pirms 14 gadiem
Ko tas Pluscevs tur muld, pats jau vien bija atbildigs par izlases sastaavu, tagad censhas attaisnoties, kas nav viira cieniigi noveljot visu uz komandu, katraa zinjaa RUS junioru potenciaals ir milziigs, par to, kas netika pienaacigi izmantots vareetu mest akmenjus trenera daarzinjaa.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-06 21:19, pirms 14 gadiem
Treneris vienkārši sūkā... Bet Filatovam, lai kā arī tur nebūtu, bij jāgūst divreiz vairāk punktu un astoņas reizes vairāk vārtu! Jo nu U-20 čempionāts ir laiks, kad potenciālajām zvaigznēm, jau ir jāspēlē kā nobriedušiem večiem, ja vien negrib palikt hokejists viduvējība, kuram kādreiz bij milzīgs talants! Interesanti būs apskatīties kā veiksies CSK rindāsZ!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-06 21:20, pirms 14 gadiem
Meistarība katram krievu hokejistam ir augsta, bet komandā spēlē daudz sliktāk. Izņēmums bija pagājušais gads, kad Kovaļčuks trijās maiņās kapāja - tad gan bija īsts līderis.

 +16 [+] [-]

, 2010-01-06 21:22, pirms 14 gadiem
''Filatovam līdz Kovaļčukam kā ar kājām līdz Ķīnai.''
bet taaj jau atgaadina LV viirieshu basketbola izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-01-06 21:23, pirms 14 gadiem
ar kaju pa dirsu durvis virziena tadam trenerim
ka mazs berns uzvedas fuj kauns vinam jabut
nedomaju ka vins paliks par galveno treneri

     [+] [-]

, 2010-01-06 21:28, pirms 14 gadiem
ja pareizi atceros, tad jau pirms čempionāta krievu komentāros izskanēja domas, ka šis nav īstais treneris, uzsvēra sastāva izvēles "nepamatotību"!!!
daļēji šiem laikam bija taisnība

  +6 [+] [-]

, 2010-01-06 21:29, pirms 14 gadiem
Neviens par neko neatbild... Čista kā pie mums...

  +6 [+] [-]

, 2010-01-06 21:31, pirms 14 gadiem
ne jau Filatovs viens pie kaut kā vainīgs. Visa izlase nospēlēja pabāli. kauns Pļuščevam par tādiem izteicieniem, normāls treneris tā neuzvedās

  +1 [+] [-]

, 2010-01-06 21:37, pirms 14 gadiem
Kad mūsu lielā kaimiņa sportisti iemācīsies zaudēt? Kā neveiksme, tā ķengāšanās (vēl nesen par naidīgajiem slovēņiem futbolā)...

  +4 [+] [-]

, 2010-01-06 21:38, pirms 14 gadiem
Bet reāli jau tā arī ir ka Filatovam ir baigi tālu līdz Kovaļčuka līmenim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-06 21:53, pirms 14 gadiem
nu ja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-06 22:00, pirms 14 gadiem
Jau pirms turnīra runāja, ka Krievi ir ļoti talantīga komanda, taču tieši savstarpējā komunikācija (gan spēlētāju, gan vadības līmenī).

Kas attiecas uz Filatovu (un visiem pārējiem)... viņš bija, nomināli, komandas līderis. Kas jādara komandas līderim? "Jašavāc" komanda un/vai jāspēlē pašam. No viņa puses īsti nesanāca ne viens, ne otrs. Tāpēc tāda reakcija ir saprotama.

Cita lieta, ka ne jau TIKAI Filatovs ir vainīgs, taču pārējos neaiztiek, jo visiem pietiek ar Ņiķitu, kurš ir labs "brends" un tieši šādus spēlētājus šādos gadījumos arī visvairāk "jāj" (visur, ne tikai Krievijā)... .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-06 23:24, pirms 14 gadiem
Par Kovi gan tā piekrist negribētos... .
Drīzāk tas ir paaudžu nomaiņas nopelns, ne tik Bikova. Šie spēlētāji (kas tagad izlasē spēlē) grib daudziem un daudz ko pierādīt, kas iepriekšējiem nebija raksturīgi (Viņiem, kā jau n-tos gadus pavadījušiem "sistēmā" gribējās pelnīt naudu [kas arī ir saprotami], nevis pārpūlēties izlasē).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-06 23:39, pirms 14 gadiem
Bet viens gan ir smieklīgi - kad Pļuščevs ar U18 un U20 izlasēm ņēma zeltu (2001. un 2002. g. attiecīgi) - tad šamais bij gandrīz vai Krievijas nacionālais varonis, a tagad šo nolej ar s.ūdiem biezā jo biezā kārtā...

kaut kāda analoģija ar Maticinu - pēc 2008.g. un 2009.g PČ šamais te forumos bij lielākais varonis a tagad zem s.ūdu čupas... diezgan liela līdzība, ne?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-06 23:47, pirms 14 gadiem
Es jau pirms turnīra teicu,ka Krievija paliks bez medaļā, jo zviedri ir palikuši ļoti spēcīgi!!!!

     [+] [-]

, 2010-01-07 00:04, pirms 14 gadiem
te jāsaka tikai vienu... kaut mums būtu viņu problēmas. Mums šmuce iznāca lielāka.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-07 00:19, pirms 14 gadiem
Esmu Pļuščeva pusē! Trenerim vienmēr ir taisnība, ja oponents ir viņa pakļautībā esošs spēlētājs. Un, nekāds Filatovs šo kārtību neizmainīs. Ja kaut kas nepatīk, tad var arī atteikties no spēlēšanas izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-07 00:21, pirms 14 gadiem
neitrals23 rakstīja: ar kaju pa dirsu durvis virziena tadam trenerim
ka mazs berns uzvedas fuj kauns vinam jabut
nedomaju ka vins paliks par galveno treneri
Un Filatovs ir eņģelis, kurš ir nepatiesi apvainots ??? Filatovs vienkārši nesaprot, kā pierādījums tam ir tas, ka viņš redz no treniņa "tikai" divas minūtes nokavēja.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-07 00:21, pirms 14 gadiem
Kharlamovs123 rakstīja: Varu teikt vienu,tādu Pļuščevu uz OS vadīt RUS izlasi un atkartotos 2000 gads ar visām zvaigznēm. Bikovs ir laikam vienīgais normali domājošais treneris Krievzemē !!! Viņš spēj saliedēt komandu un no spēlētājiem ko ((((((PATS))))) uzaicina,spēj dabūt rezultatu.Tajā pašā pēdējā PČ bija spēle(aizmirsu tikai pret ko !),manuprāt pret Zviedriem,kad Brizgalovs laida vartos visas ripas un viņš tika nomainīts.Visi vecie RUS pensionari viņu zākāja,kā vien varēja. Vienīgais Bikovs spēja puisi nomierinat motivēt un talakais scenarijs visiem zināms. Tieši Bikovs spēja atvērt Kovaļčuka potencialu izlasē !!! Pirms tam viņu līdzīgi kā Filatovu visi sauca par " Glamurņiku " izlecēju,individuālistu un kā tik nesaukajs. Lūk tadam ir jabūt trenerim !! Nevis kā Pļuščevam,kurš visiem visu izskaidroja,bet viņa vunderplānus nesaprata.
Tas ka Bikovs ir tas Treneris, pie kura Kovi "atvērās" Drīzāk ir "haļjava" nevis likumsakarība, jo Kurš tad pirms 08 gada čempionāta teica, ka Kovi jau nu noteikti nespēlēs izlasē, jo tik egocentrisks spēlētājs viņam redz neesot vajadzīgs... Bet tad neatceros īsti kurš hokejists, bet dabuja traumu, un paņēma spiestā kārtā Kovu uz PČ un kurš tad bij tas finālspēles varonis?? Protams, pēc čempionāta Bikovs jau dziedāja citu dziesmu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-07 00:40, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: Bet viens gan ir smieklīgi - kad Pļuščevs ar U18 un U20 izlasēm ņēma zeltu (2001. un 2002. g. attiecīgi) - tad šamais bij gandrīz vai Krievijas nacionālais varonis, a tagad šo nolej ar s.ūdiem biezā jo biezā kārtā...

kaut kāda analoģija ar Maticinu - pēc 2008.g. un 2009.g PČ šamais te forumos bij lielākais varonis a tagad zem s.ūdu čupas... diezgan liela līdzība, ne?
Šādas analoģijas ne saskaitīt nevar - visās pasaules malās un visos sporta veidos. Ne mēs, ne krievi šai ziņā uz nekādu ekskluzivitāti nepretendējam.

     [+] [-]

, 2010-01-07 00:44, pirms 14 gadiem
Par Pļuščevu - tas tāds ņergas gājiens, novelt visu atbildību no sevis. Pat ja Filatovs ir visu neveiksmju cēlonis - kā viens no variantiem, treneris pasaka kaut ko no sērijas "Uzticējos, pievīla...tātad es ar šo uzticēšanos kļūdijos." sadalot šo atbildību un nepadarot sevi par mīkstčaulīgu kretīnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-07 04:12, pirms 14 gadiem
krievi gan jau atkopsies,bet kā likvidēt atpalicību meistarībā 0-16?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-07 07:18, pirms 14 gadiem
Nav nevienam jāatgādina no kādām struktūrām nācis Pļuščevs,tāpēc viņam vēl tagad stingra aizmugure.Tas pirmais.Savus sasniegumus
viņš panāca ,kad komandā bija viņam spēlētāji,kuri tagad NHL superzvaigznes un arī ne vienmēr.Pieaugušo čempionātā izgāzās kā veca sēta.Bet ne par to runa.Es pietiekami rūpīgi lasu visus iespējamos
Krievijas hokeja mājas lapas un tieši Pļuščevs bija tas ,kurš Filatovā atrada galveno vainīgo izlases neveiksmēs.Un tikai dažas dienas pēc tam Filatovs atvēra muti žurnālistiem,droši vien pirms tam konsultējoties ar kādu.Ne par velti Fetisova aizstāvības raksts tūdaļ parādījās.Filatovs šajā jezgā ir tikai puteklītis.Domājams ,ka Fetisovs
grib beidzot tikt galā ar Pļuščevu un viņa aizmuguri.Šeit piekrītu
"Harlamovam"ko viņš teica par Bikovu un Krievijas panākumiem šajā
sakarā.Bikovs,Ņemčinovs ir jaunās paaudzes treneri,kuri izgājuši rietumu skolu un ir jau ar citu domāšanu,bet pretī viņiem stāv vecā gvarde,kura nu nekādi negrib atdot pozicijas(viens Majorovs vien ko vērts.Ne tikai amats KHF,bet arī darbojās ar mikrafonu).Bet kas attiecās uz Pļuščevu,kurš ir vecās formācijas piekritējs,tad viņš jau neko jaunu neizdomāja.Filatovs NHL gaisu apostījis,zvaigzne utt.
Bet tas jau bija visu Krievijas veco hokeja treneru jājamzirdziņš.Visu vainu novelt uz NHL spēlētājiem.Tieši tāpēc un ne citu iemēslu dēļ
manuprāt nevarēja uzvarēt pat tādu otršķirīgu hokeja turnīru,kā
pasaules čempionāts.Līdz laikam ,kad pie stūres tika Fetisovs un galvenajā izlasē Bikovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-07 09:58, pirms 14 gadiem
Cik saprotu - Filatovs angažēts Kristapa Valtera lomai? Un Pļuščevs - Kemzura. Vai labāk - Miglinieks?

     [+] [-]

, 2010-01-07 11:25, pirms 14 gadiem
Nav ko cepties!Tad,kad jūs zooņi nebijāt dzimuši es hokeju skatījos "Daugavas" stadionā un esmu liecinieks kā nevienam nezināms V.Tihonovs izveda hokeja saulītē Rīgas "Dinamo".VIENNOZĪMĪGI treneris ir visur un par visu atbildīgs.Jautājums tikai viens -liela gribēšana un mācēšana.To vajadzēja redzēt kā V.Tihonovs ņēma priekšā un "mācīja"savējos spēles laikā uz soliņa.Tā bija trenera atdeve un gribēšana.Tagad vērojot spēles liekas ka treneri spēlē pokeru .Tas ir slikti.......

  -1 [+] [-]

, 2010-01-07 11:33, pirms 14 gadiem
barda007 rakstīja: Nav ko cepties!Tad,kad jūs zooņi nebijāt dzimuši es hokeju skatījos "Daugavas" stadionā un esmu liecinieks kā nevienam nezināms V.Tihonovs izveda hokeja saulītē Rīgas "Dinamo".VIENNOZĪMĪGI treneris ir visur un par visu atbildīgs.Jautājums tikai viens -liela gribēšana un mācēšana.To vajadzēja redzēt kā V.Tihonovs ņēma priekšā un "mācīja"savējos spēles laikā uz soliņa.Tā bija trenera atdeve un gribēšana.Tagad vērojot spēles liekas ka treneri spēlē pokeru .Tas ir slikti.......
Junioriem paskaties Tambijeva stilu, tur viss ir kārtībā.
O! Cicurskis labi iemāca un vada!

     [+] [-]

, 2010-01-07 11:46, pirms 14 gadiem
to barda007

Neplāties,ne jau tu viens ir palicis dzīvs no tiem,kas skatījās hokeju zem klajas debess Daugavas stadionā.Arī es biju spēlē,ja nemaldos kausa izcīņā pret Elektrostaļas Kristālu ,kuru vinnējām liekās ar 7:4 un Tihonovs pirmo reizi vadīja Rīgas Dinamo.
1 2 36 komentāri