Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu hokeja šefs: "PČ gaidīsim izlases iekļūšanu astoņniekā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievu hokeja šefs: "PČ gaidīsim izlases iekļūšanu astoņniekā"
Hokeja federāciju priekšsēdētājs Genādijs Savilovs un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Genādijs Savilovs norāda, ka citās valstīs hokeja pasaules čempionāts netiek rīkots valstiskā līmenī. Nākamā gada turnīrs tiks aizvadīts Rīgā un Minskā.

Par pasaules čempionāta talismanu kļuvis ezis "Spiky", šo tēlu radīja latvietis Jānis Burmeisters. "Mūsu čempionātu uzņemam kopā ar Eiropas valsti, tāpēc akcents tika likts uz unificētu vēstījumu angļu valodā," skaidro Baltkrievijas hokeja vadītājs. "Tas principā atbilst mūsu pieejai attiecībā uz sasniegumiem sportā - durstīgums, nepiekāpība. Varbūt tas izspēlēs nežēlīgu joku ar mūsu oponentiem."

Vai gatavošanās notiek saskaņā ar grafiku? Kad būs pieejamas biļetes?
- Mēs strādājam un gatavojamies, vadoties no ierastajiem apstākļiem, rēķinoties, ka čempionāts tomēr notiks. Mēs neskatāmies uz kaut kādiem faktoriem, it īpaši uz pandēmiju. Rīkosimies atbilstoši apstākļiem, viss notiek pēc plāna. Biļetes, visticamāk, parādīsies septembrī.

Ko gaidīt no Baltkrievijas izlases? Kādi uzdevumi izvirzīti hokejistiem?
- Mēs gaidām iekļūšanu astoņniekā. No iespējamiem kandidātiem, kuriem ir Baltkrievijas pilsonība un iespēja spēlēt valstsvienībā, visi spēlētāji būs sastāvā. Un no viņiem spēcīgākie cīnīsies par rezultāta panākšanu.

Pasaules čempionātā Baltkrievijai ir ļoti laba grupa, vadoties no ekonomiskā aspekta.
- Mēs pieliekam maksimālas pūles, lai nodrošinātu šī čempionāta finansiālo efektivitāti. Lai samazinātu valsts slogu hokeja atbalstā. Nav noslēpums, ka starp visiem sporta veidiem tieši hokejā tiek ieguldīti ļoti lieli naudas līdzekļi. Tāpēc mēs centīsimies palīdzēt valstij ar savu mārketinga un komerciālo darbu čempionāta uzņemšanā un aizvadīšanā. Un tēla komponentu nodrošinās mūsu tauta un valsts. Šeit mēs īpaši neuztraucamies, jo nevienā citā valstī hokeja pasaules čempionāts netiek rīkots valstiskā līmenī. Tas iepriekš nav bijis un, visticamāk, arī nebūs tuvākajās desmitgadēs. Bet pie mums tas ir iespējams! Tāpēc ar tēlu, izteiksmi un pozicionēšanu nebūs problēmu gan mūsu valstī, gan visā pasaulē.

---

Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

2021. gada pasaules čempionāts risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam. Koronavīrusa pandēmijas dēļ patlaban nav skaidrs, vai nākampavasar skatītājiem Rīgā būs jāievēro divu metru distance. Tikmēr pie mūsu kaimiņiem šajā sakarā īpašu ierobežojumu nav.

.

Izmantotie resursi:
Belarus 1 / hockey.by

  +1 [+] [-]

, 2020-08-03 22:02, pirms 4 gadiem
ja neiekļūsi, tad arī tu vairs nestrādāsi

  +1 [+] [-]

, 2020-08-03 23:17, pirms 4 gadiem
Bez NHL un AHL spēlētājiem PČ varbūt kaut ko spēs paveikt, bet ļoti šaubos. Šveice arī bez tiem ir pietiekami spēcīga, lai iekļūtu 1/4 finālā, nerunājot jau par grupas favorītiem. Arī ar slovākiem diez vai tiks galā. Britus gan jau apspēlēs. Dāņu sakarā grūti spriest, bet šiem arī daudz labu spēlētāju SHL un KHL, kamēr BLR, pa lielam, viss sastāvs bāzējas Minskas Dinamo.

     [+] [-]

, 2020-08-03 23:44, pirms 4 gadiem
paveicās ar grupu...

     [+] [-]

, 2020-08-04 08:04, pirms 4 gadiem
Ja naturalizēties vēl divas maiņas tad varētu arī tikt!