Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Izredzes iekļūt "Bruins" ir visai niecīgas"

Andrejs Siliņš

Karsums: "Izredzes iekļūt "Bruins" ir visai niecīgas"
Mārtiņš Karsums
Foto: jansonsmedia.com

"Bostonā skaidri pateica, ka gaidījuši pārliecinošāku sniegumu," Mārtiņš Karsums sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāja, ko pēc debijas Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) teikuši "Bruins" kluba pārstāvji. Tāpat hokejists dalījās iespaidos par redzēto Rīgā.

"Bostonas komandā ir daudz spēlētāju ar vienvirziena līgumu, kurus būtu neloģiski nelaist spēlēt," Karsums skaidro situāciju klubā. "Turklāt viņi ir pirmajā vietā līgā. Pēc savainojuma apārstēšanas komandā atgriezušies Kesels, Beržerons un Lučičs, savukārt visi no AHL izsauktie atgriezušies atpakaļ Providensā. Izredzes iekļūt Bostonas "Bruins" ir visai niecīgas. Dzīvojot gaidīšanas režīmā, galvenais ir nesalūzt. To man ir teikuši daudzi. Skarbi skanēs, bet Latvijā jācer uz Bostonas kluba lazaretes paplašināšanos… Nav labi tā teikt, taču, reāli izvērtējot, tas ir vienīgais variants, kā man tikt uz augšu. Vēl gan ir iespēja, ka Providensas komanda netiek izslēgšanas turnīrā un tad Bostona varētu turēt rezervē kādu lieko uzbrucēju."

"Pārbīdes var būt pilnīgi neloģiskas," uzbrucējs stāsta, ka to, kā tiek izvēlēti spēlētāji, kurus no Prividensas izsauc augšā, nevar paredzēt. "Savainojas labās malas uzbrucējs, bet uz Bostonu izsauc centru. Vai arī otrādi. Svarīgi, kādu iespaidu esi atstājis uz ģenerālmenedžeri un treneri. Starp citu, arī man pēc pēdējā izsaukuma uz divām spēlēm Bostonā skaidri pateica, ka gaidījuši pārliecinošāku sniegumu. Es neesot spēlējis kā AHL, pārāk vienkārša bijusi darbība laukumā."

Mārtiņš Rīgā jau paspējis noskatīties Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēli starp Rīgas "Dinamo" un Maskavas CSKA. "Vispirms jau kardināli atšķiras spēles stils. Aiz okeāna ir daudz vairāk kontakta spēles un hokejs ir vairāk orientēts uz uzbrukumu. NHL nav iedomājama situācija, ka spēlētājs aizslido līdz centra līnijai un pēc tam atgriežas savā zonā, lai vēlreiz sāktu uzbrukumu. Parasti ripa tiek iemesta zonā, lai cīņa notiktu pretinieka laukuma pusē," Karsums salīdzina Rīgā redzēto hokeju ar to, ko spēlē pāri okeānam.

"Sešus gadus jau spēlēju Ziemeļamerikā, tāpēc esmu aizmirsis tās sajūtas, kad, saņemot ripu pie apmales, pretspēlētājs neiedod kārtīgi iekšā. Esmu arī pieradis pie mazajiem laukumiem," uzbrucējs stāsta par izjūtām. "Pagaidām gan neesmu atmetis cerību piepildīt visu hokejistu sapni par spēlēšanu NHL. Ja neizdosies, tad gan labāk braukt uz KHL, kur arī ir ļoti labs līmenis. "Bruins" ir pirmā roka uz mani. Ja nebūs piedāvājuma, būšu pieejams citiem."

Hokejists uzsver, ka ne jau kluba maiņa varētu būt vienīgais faktors, kas palīdzētu beidzot nostiprināties NHL: "Nokļūstot, piemēram, Detroitas Red Wings sistēmā, man būtu tikpat grūti tikt uz augšu. Vājākās komandās, kā Tampabeja vai Sentluisa, gan pavērtos lielākas izredzes nostabilizēties. Parasti cerības iekļūt izslēgšanas stadijā zaudējušās komandas vairāk uzticas jaunajiem spēlētājiem."

"Ja mani izsauc uz Bostonu, tad trijās dienās nopelnu tikpat, cik visu mēnesi spēlējot Providensā," Karsums atklāj finansiālo pusi. "Noteikti negribētu 15 sezonas spēlēt AHL — kā mans treneris Providensā. Tad jau labāk izmēģināt spēkus kādā zemākā Ziemeļamerikas līgā. Nekad nevar zināt, kā ievirzīsies karjera. Piemēram, Rīgas Dinamo spēlējošo Marselu Hosu pērn Rangers nemaz negribēja. AHL pāris reižu pret viņu spēlēju, kad viņš bija Hārtfordā."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 37 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2009-02-02 08:43, pirms 16 gadiem
A Sprukts jau ir Latvijā,vai vispār nebūs?!

 +29 [+] [-]

, 2009-02-02 08:46, pirms 16 gadiem
Nu ko...Karsums tagad sakrājis sportisko niknumu un izlasē varēs izlikt to visu, cerams, vārtu guvumos. Ja viņš tiešām labi un rezultatīvi nospēlēs izlasē, varbūt Bruins mazliet aizdomāsies. Derētu viņam tikt kādā vājākā NHL komandā. Tādam spēlētājam kā Karsums vieta ir NHL. NHL - tas ir tikai laika jautājums!

  +6 [+] [-]

, 2009-02-02 08:47, pirms 16 gadiem
Vajg nospēlēt šo sezonu AHL un tad parakstīt līgumu ar kādām no vājākām komandām NHL! Lai veicas Mārtiņ! Tāpat esi arī gaidīts KHL,bet nesteidzies ar lēmumu!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 08:53, pirms 16 gadiem
tas nav vaidzīgs, domaju ka vajag orientēties uz komandu kur būs iespēja spēlēt pirmajās 2 maiņās!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-02 08:55, pirms 16 gadiem
šogad vienīgā cerība ir Raitis, lai palīdz tautietim.
Bet ja nopietni, sen bija laiks no tās komandas laisties prom.
Slēpts komentārs: skverzaks1
Slēpts komentārs: kamazinsh

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 09:12, pirms 16 gadiem
Nav jau neiespeejami ka Bruins taa kaa peedeejais gads aizmaina prom kaa tas notiek ar lielaako dalju kam beidzas kontrakts.No otras puses bruins speelee tik labi ka nezinu ko vinji vareetu veel mainiit.

 +12 [+] [-]

, 2009-02-02 09:17, pirms 16 gadiem
Jā tie Bruins gan ir " profi" savā lietā, izsauc spēlētāju pirmo reizi uz NHL, iedod uzspēlēt 5min, tā ka šis pat iesvīst nepaspēj, un tad brīnās, ka šis spēlē vienkārši. Bet loģiski, diez vai Balderis savā pirmajā spēlē Dinamo uzreiz sāka pa puskomandai apvest. Tā tāda ākstīšanās vairāk ir, jo ar tik mazu spēlēs laiku vispār neko pābaudīt nevar, spēlētāja tomēr vajag laiku lai iejustos jaunā komandā un sevišķi jau līmenī, kur iepriekš nav spēlēts, pirms viņš sāk rādīt savu labāsko sniegumu. Kaut Bostona sadegtu zilās liesmās un domāsju ka tā arī būs. Plau off šie tāli netiks. Pārāk zaļi.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 09:28, pirms 16 gadiem
Ja mani izsauc uz Bostonu, tad trijās dienās nopelnu tikpat, cik visu mēnesi spēlējot Providensā......

šitādu prikolu nezināju ka tik krasi atšķiras ..

 +13 [+] [-]

, 2009-02-02 09:41, pirms 16 gadiem
ja tu mārtin lasi šos komentarus,tad ari es iesaku sezonas beigas meklet,kur tikt pie spelesanas un lielaka piķa ka providensa.NHL butu jau forsi,bet ja netiec,tad ar to jau nebeidzas dzīve. brauc uz eiropu. tuvak majam un ari naudas jau ari var nopelnit. turies. tagad izlase spelejot iedomajies ka pretinieka komandas vartos stav ''bruins'' treneris

  +4 [+] [-]

, 2009-02-02 09:44, pirms 16 gadiem
Nazad 4u rakstīja: Ja mani izsauc uz Bostonu, tad trijās dienās nopelnu tikpat, cik visu mēnesi spēlējot Providensā......

šitādu prikolu nezināju ka tik krasi atšķiras ..
bet nejau par velti Sprukts teica ka labaak speleet somijaa nekaa AHL.....

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 09:54, pirms 16 gadiem
kamazinsh rakstīja: nav ko stresot, labāk uz KHL un uzreiz 1. maiņā MVD vai Rīgas Dinamo
Labāk jau uz kādu citu NHL klubu.... Bet ja Karsiks tomēr pārvāksies uz KHL ,tad, manuprāt, labāk tomēr uz tādu MVD nekā RD, jo: 1) Znars labāk par Jūli zin kā Karsiku izmantot un nešaubos, ka Karsiks pie Znara būtu 1. maiņā un gan jau, ka būtu arī gana rezultīvs, 2) ja Karsiks būtu RD, tad šis atņemtu kādam citam mūsu censonim vietu (protams ja šis nebūtu piem. tāda Hosas vietā)....

  +2 [+] [-]

, 2009-02-02 09:56, pirms 16 gadiem
haljava rakstīja: bet nejau par velti Sprukts teica ka labaak speleet somijaa nekaa AHL.....
Ne pa velti Hartigans ar Elisonu arī labāk izvēlējās tādu RD nekā AHL....

  +2 [+] [-]

, 2009-02-02 10:02, pirms 16 gadiem
Nu Bairons Bitz kā aizbrauca kopā ar Karsumu, tā arī vēljoprojām spēlē...

     [+] [-]

, 2009-02-02 10:08, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Ne pa velti Hartigans ar Elisonu arī labāk izvēlējās tādu RD nekā AHL....
manā izpratnē,AHL tādi kursi pirms NHL vien sanāk! Hartijam un Elisonam diez vai tādi vairs būtu vajadzīgi!
un,nezinu vai tas ir vajadzīgs,ka Karsums spēlē KHL,līmenis ne tuvu nestāv klāt NHLam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-02 11:30, pirms 16 gadiem
AHL jau apmaksa ir stipri šķidra

  -2 [+] [-]

, 2009-02-02 11:49, pirms 16 gadiem
drīzāk jāmeklē vieta citā komandā NHL, jo KHL varēs uzspēlēt pēc gadiem 10 ja tā vēl pastāvēs. Savam priekam, jo ar Karsuma dotumiem labāk pelnīt normālu naudu tur, nekā grašus te.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-02 11:58, pirms 16 gadiem
junis rakstīja: manā izpratnē,AHL tādi kursi pirms NHL vien sanāk! Hartijam un Elisonam diez vai tādi vairs būtu vajadzīgi!
un,nezinu vai tas ir vajadzīgs,ka Karsums spēlē KHL,līmenis ne tuvu nestāv klāt NHLam!

Labāk jau lai nāk uz KHL, nekā visu karjeru nostāv pie NHL durvīm. Par KHL līmeni- pietiekami augsts, lai man būtu interesanti skatīties kaut vai nepazīstamu komandu spēles. Protams, NHL ir krietni augstāki individuālās meistarības rādītāji nekā KHL, BET ļoti bieži ar to vien nepietiek. Bēdīgie piemēri- Rangers pirms dažiem gadiem savāca riktīgu zvaigžņu kokteili, tas pats ar Pitsburgu, un kas rezultātā? Nebaudāma spēle, muļļājās tikai un kāsa pārsvarā, pingvīni laikam pat pēdējie līgā palika. Bet vispār- gaumes jautājums, man gan vienmēr labāk ir paticis čehu, krievu un zviedru hokejs nekā kanādiešu.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 12:49, pirms 16 gadiem
IZskatas, ka Bostonai vispar ir kaut kadas antipatijas pret Latviesu uzbrucejiem, tagad isti Karsumu nenem uz 1. komandu, savulaik ari Zoltoku un Pantelejevu izbrakeja, Petku Skudru ari aizmanija.

     [+] [-]

, 2009-02-02 13:31, pirms 16 gadiem
Znaroks laikam saak berzeet rokas un cereet naakamsezon dabuut Karsumu savaa MVD jo nu RD laikam tik daudz naudas gan nav lai Karsumam maksaatu:

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 13:58, pirms 16 gadiem
pūce rakstīja: drīzāk jāmeklē vieta citā komandā NHL, jo KHL varēs uzspēlēt pēc gadiem 10 ja tā vēl pastāvēs. Savam priekam, jo ar Karsuma dotumiem labāk pelnīt normālu naudu tur, nekā grašus te.
tu apjēdz ko saki..? KHL graši..?paskaties cik no NHL spele krievu un parejo KHL. ja karsums radis tadu speli khl tad ari attiecigi sanems. nav teikts ,ka vinam jaspele RD vai MVD. kada no pirma trijnieka komandam vinu var savakt,kur grasus jau nu tocno nemaksa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 14:45, pirms 16 gadiem
Mārtiņš vēl ir pārāk jauns, lai domātu par kkādu KHL vai citu krievu komandu.Vislabāk būtu, ja līdz treidu dedlainam viņš tiktu no Bostonas aizmainīts kur prom.Otra lieta, - viņa spēles stils ir nedaudz ziemeļamerikanizējies, tāpēc domāju, ka uz platajiem laukumiem viņš nemaz tā neizceltos ar savām fiziskajām dotībām

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 16:15, pirms 16 gadiem
es jau rakstiju .izlasiet ko vins sodienas apollo zinas saka par NHL.
interesanti

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 16:19, pirms 16 gadiem
Jāturpina cīnīties. Vismaz vēl pāris gadus. Tiešām nav vērts braukt uz Krieviju vai kādu citu eiropas valsti. Vienkārši jāmēģina. Ja Ivanāns, kuram talants, salīdzinājumā ar Karsumu, ir daudz reižu mazāks, tika NHL. Tad, ja neatmetīs ar roku, tiks arī Karsums!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-02 16:26, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Mārtiņš vēl ir pārāk jauns, lai domātu par kkādu KHL vai citu krievu komandu.Vislabāk būtu, ja līdz treidu dedlainam viņš tiktu no Bostonas aizmainīts kur prom.Otra lieta, - viņa spēles stils ir nedaudz ziemeļamerikanizējies, tāpēc domāju, ka uz platajiem laukumiem viņš nemaz tā neizceltos ar savām fiziskajām dotībām
parak jauns...? sogad paliek 23 gadi. nav balderis kas laikam 37 tika NHL. baidos ka NHL sapnis ta ari paliks sapnis. tikai tad bus par velu ari eiropa,ja nu vienigi spanijas cempi. ar sitadiem statiem eiropa var tikt pie labiem ligumiem.
ivanans ŽANIVIMBA dara kaut ko citu uz laukuma un ari klubs jau no spicakajiem. lai gan bijusais krievu policists ,kas trene vienu KHL klubu(sorry aizmirsu) aicinaja raiti uz KHL spelet.

     [+] [-]

, 2009-02-02 16:38, pirms 16 gadiem
gaidam golus olimp kvalif...

     [+] [-]

, 2009-02-02 16:48, pirms 16 gadiem
nu, Mārtiņš pirmajā spēlē pret Atlantu divas reizes ļoti bīstami uzbruka, tikai nedaudz pietrūka, lai iemestu...

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:09, pirms 16 gadiem
es domaaju, ka peec liguma beigam ar Bruins, karsumu panjems kaads cits NHL klubs

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:13, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Mārtiņš vēl ir pārāk jauns, lai domātu par kkādu KHL vai citu krievu komandu.Vislabāk būtu, ja līdz treidu dedlainam viņš tiktu no Bostonas aizmainīts kur prom.Otra lieta, - viņa spēles stils ir nedaudz ziemeļamerikanizējies, tāpēc domāju, ka uz platajiem laukumiem viņš nemaz tā neizceltos ar savām fiziskajām dotībām
Ko tu te lej skidru, tu vispaar filtree ko tu runaa, karsikam ir taadas fiziskaas dotiibas, ka nezin vai izlasee, vel kads tads vispaar ir

     [+] [-]

, 2009-02-02 18:51, pirms 16 gadiem
Domāju Mātņam uzspēlēt NHL iespēja vēl būs.Tikai ne šogad un ne Bostonā.Ar pārcelšanos uz KHL arī nevajag steigties,jo vēl nav zināms kā šī līga pārdzīvos ekonomisko krīzi.Neviens KHL klubs [atšķirībā no NHL]nestrādā ar peļņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-03 15:31, pirms 16 gadiem
kharlamovs rakstīja: Mārtiņš vēl pārāk jauns priekš KHL vai eiropas,ok un pēc pāris gadiem viņš būs pārāk vecs priekš kHL un eiropas!Ja tu liec uzsvaru uz sapņa kas var nepiepildīties,tad pagaidām KHL priekš Mārtiņa ir realitāte.Pirmkārt spēlējot KHL viņš pelnīs sev normālu naudu,nevis spēlēs par cerību un dzīvos mūžīgo studenta dzīvi !Otrkārt ja viņam būs lemts tikti NHL, viņš to var izdarīt arī no KHL.Un treškārt viņam vēl ir pus gads tikti uz NHL,pēctam redzēs ko vīņš izlems !
Netaisos te visiem padsmitniekiem atskaitīties, bet fakts ir tāds, ka viņam vajadzētu vēl vismaz pāris gadus padzīvoties pa Ziemeļameriku.
KHL un Rīgas Dionamo viņš tiks jebkurā brīdī.
Ideāli būtu, ja viņš līdz 4. martam tiktu kādā normālākā komandā, - ar to es nedomāju, ka Bostona ir slikta, bet izredzes viņam tur tikt ir tuvas nullei. Un tāpēc, ka Bostona Konferencē ir pirmie, viņi cieši paliks pie tā sastāva , kāds ir tagad.Lielākā daļa uzbrucēju guvuši vairāk par 25-30 punktiem. Eksperimentu šeit nebūs un nav jācer uz kkādu malārijas vai dizentērijas epidēmiju Bruins rindās.
Nav daudz uzbrucēju RD rindās, kas sasnieguši līdzīgu līmeni kā viņš, tāpēc, ja pēc 2-3 gadiem RD un KHL līga vēl eksistēs, Karsumam būs visas iespējas spēlēt tur.
1 2 37 komentāri