Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Mazliet no šodienas SA jeb Latvijas hokeja ikdiena

Mazliet no šodienas SA jeb Latvijas hokeja ikdiena

Kirovs Lipmans atkal var staigāt paceltu degunu: hokeja izlase atkal ir kvalificējusies olimpiskajām spēlēm.

Trešo reizi pēc kārtas. Un, kāpēc lai Lipmans tagad nestumdītu mākoņus! Trīs reizes pēc kārtas spēlēt olimpiādē nav nekāda joka lieta, jo vairāk tāpēc, ka hat trick iespēts bezsistēmas apstākļos, jo tādas Latvijā nav bijis un pārskatāmā nākotnē tāda nav saskatāma. Vienvārdsakot, vārds "fenomens", ar ko pašmāju hokejs sadzīvo vēl kopš deviņdesmito gadu vidus, joprojām ir pie dzīvības un turpina īstajām hokeja lielvalstīm turēt acis lielā izbrīnā. Pirmo olimpiādi norakstījām uz īstās " Dinamo" skolas rēķina. Otrā olimpiāde bija kaut kas pa vidu: PSRS laiku "Dinamo" paliekas un kaut kas no Latvijas hokeja gudrībām. Trešā olimpiāde? Puse no tagadējā sastāva pirms četriem gadiem olimpisko turnīru Turīnā skatījās mājās uz dīvāna. Laiki mainās, sastāvs mainās, un laiks, kad gadsimtu mijā vaimanājām par nogulēto paaudžu maiņu, jau ir aiz trejdeviņām jūrām. Tātad – ar gariem zobiem un šķībiem skatiem pār plecu piesauktā paaudžu maiņa ir notikusi, un nekāds ķeizargrieziens šajā laikā nav veikts. Vieta pasaules čempionāta elitē tiek uztverta kā pašsaprotama lieta, un tā vien šķiet, ka arī spēlēšana olimpiādē kļūst par Latvijas hokeja ikdienu. Nebūs melots, ja gabaliņu no Vankūveras olimpiādes sev piesavināsies arī "Dinamo" un vēl daudzi citi, kuri par izlasi atceras tikai tad, kad tā uzvar. Negribu celt pieminekli Kirovam, jo pats esmu viņu gānījis no rīta līdz vakaram un no vakara līdz rītam, jo ej nu sazini, cik tālu būtu ticis Latvijas hokejs, ja desmit gadus hokeja saimniecībā būtu valdījis cits totalitārs prezidents. Varbūt kādā no olimpiādēm vai pasaules čempionātiem mums būtu medaļas? Vai arī – hokejs jau sen būtu ierakstīts sarkanajā grāmatā. Varbūt... Neuzsist Kirovam pa plecu arī nevar, taču izskatās, ka šobrīd hokejs izlases kontekstā ir iestidzis pašapmierinātībā: pasaules čempionātā vienīgais mērķis ir saglabāt vietu elitē. Olimpiādes kontekstā – tikt uz spēlēm. Ar šiem uzdevumiem dzīvojam jau desmit un vairāk gadu, un tautai vienudien var apnikt pieticīgie mērķi. Līdzjutējam un visam hokejam ir vajadzīgas uzvaras. Ne tikai vienā spēlē, bet ilgākā laika posmā, visa turnīra garumā, nevis būt "vieniem no". Lai mainītu ilggadējo ēdienkarti, šefpavāram jāmeklē jauni palīgi, un, kamēr hokeja aprindas turēsies uz vecajiem pāļiem, turpināsim dzīvot no vienas olimpiādes līdz otrai, no viena pasaules čempionāta līdz otram. Junioru izlases te iekļūs, te izlidos no spēcīgāko grupas, parādīsies pa kādam jaunam spīdeklim, bet ar to vien nepietiks, lai uzlēktu augstāk par desmito (devīto, vienpadsmito...) vietu. Sistēma, programma vai vēl sazin kas, bet ir jābūt ilgstošai stratēģijai – pa kuru ceļu vest visu hokeja saimniecību. Tādas Latvijas hokejā nav bijis, un nav pazīmju, ka tuvākajā laikā būs, tāpēc joprojām par mūsu hokeju uz kopējās pasaules kartes turpināsim runāt kā par fenomenu.

Avots: nra.lv: Latvijas hokeja ikdiena - nra.lv

1 2 37 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2009-02-10 12:07, pirms 15 gadiem
Ideāli uzrakstīts!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-10 12:25, pirms 15 gadiem
Kāds tur fenomens? Jauniešu komandas ir normālā daudzumā. Tās cīnisies savā starpā, un ja apstākļi spiedīs, arī ar belariem un ukriem. Junioru izlases regulāri iekļūs-izlidos no virslīgas, ik no gadagājuma kāds klauvēs pie NHL durvīm. Rezultātā būs parasta PČ Virslīgas 12.-15. vietas komanda.
Fenomens bija tas, ka izlase, kuras valstī ir tikai viena normāla halle, cīnās līdzīgi ar tām izlasēm, kurām haļļu skaits mērāms vairākos desmitos.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-10 12:35, pirms 15 gadiem
archy0 rakstīja: Kāds tur fenomens? Jauniešu komandas ir normālā daudzumā. Tās cīnisies savā starpā, un ja apstākļi spiedīs, arī ar belariem un ukriem. Junioru izlases regulāri iekļūs-izlidos no virslīgas, ik no gadagājuma kāds klauvēs pie NHL durvīm. Rezultātā būs parasta PČ Virslīgas 12.-15. vietas komanda.
Fenomens bija tas, ka izlase, kuras valstī ir tikai viena normāla halle, cīnās līdzīgi ar tām izlasēm, kurām haļļu skaits mērāms vairākos desmitos.
Kurš tad pērn un aizpērn no jaunajiem LV hokeja censoņiem pieteicās rindā uz NHL ???

     [+] [-]

, 2009-02-10 12:37, pirms 15 gadiem
labs raksts

  -1 [+] [-]

, 2009-02-10 12:44, pirms 15 gadiem
nra.lv: Soltleiksitija, Turīna, Vankūvera.. - nra.lv
Matulis gan uzteic Kiru

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 12:53, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Kurš tad pērn un aizpērn no jaunajiem LV hokeja censoņiem pieteicās rindā uz NHL ???
vo-vo. diemžēl šajā jomā esam atmesti atpakaļ līdz 90-to gadu beigām... arī attiecībā uz šo gadu kaut kā neredzas kandidāti uz NHL draftu... ceru, ka, piemēram, Iļiško varētu tikt pamanīts, taču cerības nav pārāk lielas... ja nu vienīgi kāds īpaši nospīdēs U18 PČ...

  -4 [+] [-]

, 2009-02-10 13:00, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Kurš tad pērn un aizpērn no jaunajiem LV hokeja censoņiem pieteicās rindā uz NHL ???
Sprukts neatceries?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-10 13:05, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: nra.lv: Soltleiksitija, Turīna, Vankūvera.. - nra.lv
Matulis gan uzteic Kiru
Es uzskatu ka mums visiem ir paldies jāsaka tādiem cilvēkiem kā Lipmans, Koziols un citiem hokeja dzīves veidotājiem, riebjās tie āksti kas savā dzīvē neko prātīgu nav izdarijuši bet šeit e-sportā noniecina cilvēkus kas ir daudz spējuši paveikt, tas ka viņi brīžiem strīdas savā starpā nevar būt par iemeslu lai izliktos neredzam paveikto.

     [+] [-]

, 2009-02-10 13:19, pirms 15 gadiem
Labs raksts,tikai domāju,ka liela daļa komentētāju tā arī nesaprot,kas rakstīts starp rindām.Tas gan arī laikam nemaz nav vajadzīgs.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-10 13:20, pirms 15 gadiem
Starp citu, Sporta Avīzē ir arī intervija ar Jerofejevu. Diezgan īsa intervija bet daudz interesantu faktu.

     [+] [-]

, 2009-02-10 13:38, pirms 15 gadiem
zwirbelis rakstīja: Sprukts neatceries?
Pag,pag!
Es jautāju par pēdējiem diviem gadiem,bet Spruktu Floridas "Panthers" draftēja 2000. gadā 8. kārtā ar234. numurs!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-10 13:47, pirms 15 gadiem
Matulis vienmēr izcilus rakstus bliež, SA ar viņa atnākšanu ir palikusi interesantāka!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-10 14:03, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Matulis vienmēr izcilus rakstus bliež, SA ar viņa atnākšanu ir palikusi interesantāka!
Šo rakstu ir rakstijis Strauss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-02-10 14:31, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Matulis vienmēr izcilus rakstus bliež, SA ar viņa atnākšanu ir palikusi interesantāka!
redzu,ka puišelis ne tikai basketbola komentāros runā pilnīgi sķērsām. jurčik,saņemies !

  +5 [+] [-]

, 2009-02-10 14:31, pirms 15 gadiem
Latvijas iedzīvotāji ir viena tāda fenomenāla nācija, kura prot visus kritizēt, bet neviens pat nepiedāvā reālu variantu, kā varētu atrisināt Latvijas hokeja federācijas mazspēju. Protams Baltkrieviem ar Lukašenko gādību ir daudz vieglāk. Mūsu valsts ir vispaklausīgākā tirgus ekonomikai, jo laiž iekšā zviedrus, vāciešus, poļus, lietuviešus - vārdu sakot, visus bez šķirošanas un ļauj tiem uzdzīvot no mūsu sapelnītās naudas.
LHF nav naudas, lai varētu uzturēt katrā pilsētā bērnu hokeja komandas visās vecuma grupās un nav tāda miljardiera, kurš var uzturēt komandu LAČ ar normālu piramīdu un ledus halli, varbūt daļēji LM to spēj.
Ja spējam ar traktoriem braukt Rīgā un demolēt paši savus uzņēmumus - Latvijas Balzāmu, tad varbūt spēsim arī ieķerties ārvalstu Swedbankās, SEBbankās, Maximās un vēl nez kur un no viņiem paņemt sponsorēto naudu - kā teikt, "ja jūs pelnāt uz mūsu valsts un tautas rēķina, iedodiet kādu labumu arī mūsu sabiedrībai" ( jauna ledus halle, sponsorēta hokeja komanda utt.) Visiem ir skaidri zināms, ka hokejs Latvijā ir sporta veids Nr.1, varbūt daži iebildīs, ka šo posteni dala ar basketbolu, bet tas nav šoreiz svarīgi. Varbūt pasaules labākie fani var panākt, ka ārzemju uzņēmumi uzticību Latvijā var nopelnīt tikai ar sponsorēšanu un nepietiek tikai ar to, ka "Swedbanka nodrošinās skaistas vecumdienas", bet mums varbūt vajag arī labas emocijas no hokeja? Galu galā, kādas tur labas vecumdienas, ja puse no nopelnitās naudas mētāsies kaut kādās Stokholmas bankās.
Uzskatu, ka, ja esam ielaiduši savā valstī ārvalstu gaļēdājus, tad nevajag naivi atdot visu, ko varam, bet gan paņemt un izspiest cik vien var sev.

     [+] [-]

, 2009-02-10 14:39, pirms 15 gadiem
Ivar, sorry nokļūdījos, jo tas bija Strausa priekšvārds, bet Matulis rakstīja rakstu par OS kvalifikācijas turnīru!

Labvēli, varbūt vēlies par "puišeli" man pateikt sejā!
Esmu ievērojis, ka tu tikai lasi un aizrādi par citu komentāriem, bet nekad neko vērā ņemamu un lasāmu neesi uzrakstījis! Baigais umņiks atradies!

     [+] [-]

, 2009-02-10 15:00, pirms 15 gadiem
VNK hokeja fans rakstīja: RĪT PAR VIENU RAKSTU MAZĀK KO LASĪT !!!
Šaubos, eSports parasti ieliek daļu no SA raksta, un ja ieliek, tad dienu pirms otrdienas.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-10 15:00, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Varbūt pasaules labākie fani var panākt, ka ārzemju uzņēmumi uzticību Latvijā var nopelnīt tikai ar sponsorēšanu un nepietiek tikai ar to, ka "Swedbanka nodrošinās skaistas vecumdienas", bet mums varbūt vajag arī labas emocijas no hokeja?
Vispār jau SWEDBANK ir viens no lielākajiem LHF sponsoriem. Nākošais pēc Kirova "Grindex".

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 15:28, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Vispār jau SWEDBANK ir viens no lielākajiem LHF sponsoriem. Nākošais pēc Kirova "Grindex".
Swedbank pat ir LHF ģenerālsponsors, ja var ticēt LHF mājas lapai
lhf.lv
lapas apakšā

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 15:48, pirms 15 gadiem
k44 rakstīja: Swedbank pat ir LHF ģenerālsponsors, ja var ticēt LHF mājas lapai
lhf.lv
lapas apakšā

Nu un? Ja Baltijas valstīs Swedbank iegūst uz pusi lielāku peļņu, nekā Zviedrijā ( kā paši apgalvoja), tad, jau tāpat kā Zviedrijā, kur Swedbank uztur ledus halles ar 8000 vietām mazās pilsētiņās un sponsorē elitserien hokeja klubus, tad jau to var darīt arī Latvijā. Ne tikai iedot naudiņu uz Pasaules čempionātu un tikai tādā gadījumā, ja "Swedbank būs ģenerālsponsors un gozēsies blakus Latvijas izlasei, ja nē, tad visiem atā".

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 16:16, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Nu un? Ja Baltijas valstīs Swedbank iegūst uz pusi lielāku peļņu, nekā Zviedrijā ( kā paši apgalvoja), tad, jau tāpat kā Zviedrijā, kur Swedbank uztur ledus halles ar 8000 vietām mazās pilsētiņās un sponsorē elitserien hokeja klubus, tad jau to var darīt arī Latvijā. Ne tikai iedot naudiņu uz Pasaules čempionātu un tikai tādā gadījumā, ja "Swedbank būs ģenerālsponsors un gozēsies blakus Latvijas izlasei, ja nē, tad visiem atā".
Nu tas viss ir tikai gudra runāšana iesaki kaut vienu REĀLU iespēju kā to panākt, lai saņemtu no viņiem vairāk nekā tagad

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 16:47, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Nu un? Ja Baltijas valstīs Swedbank iegūst uz pusi lielāku peļņu, nekā Zviedrijā ( kā paši apgalvoja), tad, jau tāpat kā Zviedrijā, kur Swedbank uztur ledus halles ar 8000 vietām mazās pilsētiņās un sponsorē elitserien hokeja klubus, tad jau to var darīt arī Latvijā. Ne tikai iedot naudiņu uz Pasaules čempionātu un tikai tādā gadījumā, ja "Swedbank būs ģenerālsponsors un gozēsies blakus Latvijas izlasei, ja nē, tad visiem atā".
Vispār Swedbankai varētu nebraukt virsū - viņi ir vieni no lielākajiem Latvijas sporta pabalstītājiem - Tu jau redzi tikai hokeju, bet ir arī basketbola izlašu sponsorēšana. Plus vēl vairākos sporta veidos. Vot, SEB gan, liekas, bez BBL neko vairāk arī neatbalsta, vismaz nevaru atcerēties ko citu. Nordea balsta futbolu uz basketbolu (Baronu). Nu nav skandināvu bankas tie mazākie Latvijas sporta atbalstītāji.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 18:36, pirms 15 gadiem
archy0 rakstīja: Kāds tur fenomens? Jauniešu komandas ir normālā daudzumā. Tās cīnisies savā starpā, un ja apstākļi spiedīs, arī ar belariem un ukriem. Junioru izlases regulāri iekļūs-izlidos no virslīgas, ik no gadagājuma kāds klauvēs pie NHL durvīm. Rezultātā būs parasta PČ Virslīgas 12.-15. vietas komanda.
Fenomens bija tas, ka izlase, kuras valstī ir tikai viena normāla halle, cīnās līdzīgi ar tām izlasēm, kurām haļļu skaits mērāms vairākos desmitos.
mums ir 5-6 komandas katra vecuma grupa,tas ir stipri nenormals daudzums,un tas ka mes tiekam uz olimpiadi patiesam ir brinums,bet ka tikai sis brinums nebeidzas sogad spele pret Austriju......

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 18:55, pirms 15 gadiem
AIR rakstīja: Vispār Swedbankai varētu nebraukt virsū - viņi ir vieni no lielākajiem Latvijas sporta pabalstītājiem - Tu jau redzi tikai hokeju, bet ir arī basketbola izlašu sponsorēšana. Plus vēl vairākos sporta veidos. Vot, SEB gan, liekas, bez BBL neko vairāk arī neatbalsta, vismaz nevaru atcerēties ko citu. Nordea balsta futbolu uz basketbolu (Baronu). Nu nav skandināvu bankas tie mazākie Latvijas sporta atbalstītāji.
Apskaties, kādus Megastadionus Swetbanka ceļ savā dzimtenē, cik miljonus iegulda elitserien komandās! Paskaties uz tās bankas peļņu. Daudz reiz jau ir publicēti tie nenormālie cipari. Nevis apgrozījums bet peļņa un tie nav desmiti, bet gan simti miljoni tikai vienā Latvijā! Cik no tiem 100 000 000 swedbanka iedot Latvijas sportam, kultūrai vai jeb kam citam? 1% ? Nedomāju, ka miljonu. Rēķini kā gribi, man tik daudz nesanāk.
Tu domā, ka Zviedrijas pilsētiņa ar 10 000 iedzīvotājiem var uzturēt hokeja klubu, kurš spēlē elitserien + ledus arēnu ar 6000 vietām (Es domāju par Timru)? Tajā pilsētā pat visi uzņēmumi kopā neko tādu nenosponsorētu, bet swedbankai tas ir nieks.
Stokholmā tiek celts jauns "Swedbank" futbla stadions ar uzlaižamu jumtu. Protams banka no tā ar laiku gūs peļņu, bet ne jau pirmajos 20 gados.
Es neredzu, ka šī banka Latvijā būtu kaut uzcēlusi ledus halli bez tribīnēm. Ja tā sludina, ka tik ļoti mīl hokeju, tad varbūt var piebilst, ka visvairāk Zviedrijā, bet pēctam Latvijā?
Vajag saprast, ka, ja kāds ārvalstu uzņēmums Latvijā kaut ko sponsorē, tad tikai tādēļ, lai spodrnātu savu tēlu, bet šie cipari ir nieks un kādā Gēteborgas debeskrāpī skandināvu bankas pārstāvji var smieties, cik latvieši ir lētticīgi - iedot simts tūkstošus tur un bankas zīmols jau ir katra latvieša sirdī.
Smiekli nāk.
ārvalstu uzņēmējiem Latvija ir naudas mašīna, latvijas sabiedrība - vistas - naudas perētājas, kurām bez piepūles var paņemt visas olas. Bet mēs tik turpinam perēt un atdot izperēto citiem.
Un vēl kāds brīnās, ka Lietuvā un igaunijā nav krīzes... Lietuvieši iepērkas savā Maximā, bet iegauņi Selverā. Mēs - Rimi, maximā un visur citur, tikai ne Latvijas veikalos, jo tur taču nav līmenis.

     [+] [-]

, 2009-02-10 19:03, pirms 15 gadiem
Ir arī labi piemēri. Piemēram, Cemex uzcēla ledus halli Brocēnos. Jā, izrok Latvijas kaļķakmeni, pārdot cementu latviešiem un sūta naudiņu uz Vāciju.
Tādā gadījumā, apskatieties, kur spēlē Hamburgas "freezers"! Es neredzu brocēnos tādu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 19:32, pirms 15 gadiem
Man gan šitais raksts liekas tāds bla, bla, bla, esam atkal kvalificējušies...
Nekas jauns netiek pateikts.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-10 21:07, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Apskaties, kādus Megastadionus Swetbanka ceļ savā dzimtenē, cik miljonus iegulda elitserien komandās! Paskaties uz tās bankas peļņu. Daudz reiz jau ir publicēti tie nenormālie cipari. Nevis apgrozījums bet peļņa un tie nav desmiti, bet gan simti miljoni tikai vienā Latvijā! Cik no tiem 100 000 000 swedbanka iedot Latvijas sportam, kultūrai vai jeb kam citam? 1% ? Nedomāju, ka miljonu. Rēķini kā gribi, man tik daudz nesanāk.
Tu domā, ka Zviedrijas pilsētiņa ar 10 000 iedzīvotājiem var uzturēt hokeja klubu, kurš spēlē elitserien + ledus arēnu ar 6000 vietām (Es domāju par Timru)? Tajā pilsētā pat visi uzņēmumi kopā neko tādu nenosponsorētu, bet swedbankai tas ir nieks.
Stokholmā tiek celts jauns "Swedbank" futbla stadions ar uzlaižamu jumtu. Protams banka no tā ar laiku gūs peļņu, bet ne jau pirmajos 20 gados.
Es neredzu, ka šī banka Latvijā būtu kaut uzcēlusi ledus halli bez tribīnēm. Ja tā sludina, ka tik ļoti mīl hokeju, tad varbūt var piebilst, ka visvairāk Zviedrijā, bet pēctam Latvijā?
Vajag saprast, ka, ja kāds ārvalstu uzņēmums Latvijā kaut ko sponsorē, tad tikai tādēļ, lai spodrnātu savu tēlu, bet šie cipari ir nieks un kādā Gēteborgas debeskrāpī skandināvu bankas pārstāvji var smieties, cik latvieši ir lētticīgi - iedot simts tūkstošus tur un bankas zīmols jau ir katra latvieša sirdī.
Smiekli nāk.
ārvalstu uzņēmējiem Latvija ir naudas mašīna, latvijas sabiedrība - vistas - naudas perētājas, kurām bez piepūles var paņemt visas olas. Bet mēs tik turpinam perēt un atdot izperēto citiem.
Un vēl kāds brīnās, ka Lietuvā un igaunijā nav krīzes... Lietuvieši iepērkas savā Maximā, bet iegauņi Selverā. Mēs - Rimi, maximā un visur citur, tikai ne Latvijas veikalos, jo tur taču nav līmenis.
Nu un?
Tas, ka latvieši vairumā ir sagrābušies šajā bankā kredītus un līzingus (ļaujot tai labi nopelnīt), absolūti neuzliek bankai nekādus pienākumus kaut ko sponsorēt. Tas ir PRIVĀTS uzņēmums, kas būvē ledus halles un futbola stadionus kur vien tam pašam ienāk prātā. Es nesaprotu, par ko Tu te cepies? Ja par krīzi un atkarību no zviedru bankām, tad principā par to katru dienu diskutē Delfu un citu portālu grūtgalvīši simt- un tūkstoš-kārtīgos komentāros pie šīs tematikas rakstiem. Nesaprotu, kāpēc tas jāievazā arī pie hokeja rakstiem sporta portālā.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-10 21:31, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Man gan šitais raksts liekas tāds bla, bla, bla, esam atkal kvalificējušies...
Nekas jauns netiek pateikts.
Beidzot es Tev kaut kur varu piekrist ap 100%!!!

     [+] [-]

, 2009-02-10 21:59, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Nu un?
Tas, ka latvieši vairumā ir sagrābušies šajā bankā kredītus un līzingus (ļaujot tai labi nopelnīt), absolūti neuzliek bankai nekādus pienākumus kaut ko sponsorēt. Tas ir PRIVĀTS uzņēmums, kas būvē ledus halles un futbola stadionus kur vien tam pašam ienāk prātā. Es nesaprotu, par ko Tu te cepies? Ja par krīzi un atkarību no zviedru bankām, tad principā par to katru dienu diskutē Delfu un citu portālu grūtgalvīši simt- un tūkstoš-kārtīgos komentāros pie šīs tematikas rakstiem. Nesaprotu, kāpēc tas jāievazā arī pie hokeja rakstiem sporta portālā.
tieši tā - vēl tik kaut kādas ekonomiskas/politiskas peripetijas te trūka... vēl jo vairāk, ka puisis kaut kur apgrābstījis informāciju (un patiesību zina tikai ļoti aptuveni).

     [+] [-]

, 2009-02-10 22:21, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Ir arī labi piemēri. Piemēram, Cemex uzcēla ledus halli Brocēnos. Jā, izrok Latvijas kaļķakmeni, pārdot cementu latviešiem un sūta naudiņu uz Vāciju.
Tādā gadījumā, apskatieties, kur spēlē Hamburgas "freezers"! Es neredzu brocēnos tādu komandu.
Cemex šo halli neuzcēla. Šo halli uzcēla vietējais uzņēmējs ar pašvaldības solījumu(līguma veidā) pirkt pakalpojumu. Abām pusēm turot vārdu Brocēni tika pie halles. Cemex tikai nopirka tiesības to nosaukt savā vārdā, tāpat kā inbox, Krājbanka u.tt. Arī mana pašvaldība(Madona) ir ar mieru šādam darījumam(dod vēl zemi trīs reiz vairāk nekā vajag) tomēr pagaidām neviens nav pieteicies. Žēl.

     [+] [-]

, 2009-02-10 23:30, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Man gan šitais raksts liekas tāds bla, bla, bla, esam atkal kvalificējušies...
Nekas jauns netiek pateikts.
Strausa standarta SA ievadsleja

     [+] [-]

, 2009-02-12 18:24, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Kurš tad pērn un aizpērn no jaunajiem LV hokeja censoņiem pieteicās rindā uz NHL ???
Daugaviņš, Kulda, Bārtulis, Karsums - šie ir joprojām jauni.
No daža gadagājuma NHL kandidāti ir 0, no cita varbūt 4. Neiet runa par precīzo matemātiku, bet par kopainu pēdējo 5 gadu laikā.

     [+] [-]

, 2009-02-12 18:30, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: vo-vo. diemžēl šajā jomā esam atmesti atpakaļ līdz 90-to gadu beigām... arī attiecībā uz šo gadu kaut kā neredzas kandidāti uz NHL draftu... ceru, ka, piemēram, Iļiško varētu tikt pamanīts, taču cerības nav pārāk lielas... ja nu vienīgi kāds īpaši nospīdēs U18 PČ...
Nu ir jau tā sūdīgi ar tiem 1990.ajiem, 1989ajiem, NHL drafta ziņā.
Bet varbūt tas nav galvenais. Mazliet šokējoši, ka Gricinskis, Skuška tā īsti BAČu nevilka. Šie augumā ne īpaši lielie, bet ātrie spēlētāji varētu izaugt līdz kādreizējam Tambijeva, Ignatoviča labākajam līmenim, kas arī būtu priekš Latvijas izlases labi. Arī no NHL parametriem neatbilstošiem (jekimovs) spēlētājiem var sanākt spēcīga komanda.

     [+] [-]

, 2009-02-12 20:00, pirms 15 gadiem
archy0 rakstīja: Daugaviņš, Kulda, Bārtulis, Karsums - šie ir joprojām jauni.
No daža gadagājuma NHL kandidāti ir 0, no cita varbūt 4. Neiet runa par precīzo matemātiku, bet par kopainu pēdējo 5 gadu laikā.
kopaina ir neforša - "tukšo" gadu pēc 2000.g. mums nebija, tagad jau pēdējie 2 ir tukšie...
1 2 37 komentāri