Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Debitante "Rogle" uzņems pieredzējušo "Tappara" Čempionu līgas finālā

Ernests Voļskis
Ernests Voļskis

Debitante "Rogle" uzņems pieredzējušo "Tappara" Čempionu līgas finālā
Foto: Sportsbeezer.com

Šovakar "Catena" arēnā Zviedrijas pilsētā Engelholmā tiks aizvadīta fināla spēle Čempionu līgā hokejā, kur savā starpā nūjas krustos Somijas Tamperes "Tappara" un Zviedrijas Engelholmas "Rogle". Abas vienības pirmo reizi aizvadīs fināla spēli Čempionu līgā. Spēles sākums plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, tiešraidē Best4sport kanālā.

• "Rogle" komanda grupu turnīru sāka D grupā ar Minhenes, Cūgas un Sonderjukses komandām. Ar 14 punktiem "Rogle" komanda ieņēma 1. vietu grupā, tādējādi kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Astotdaļfinālā abās spēlēs tika pārspēta Cīrihes komanda (4:3 un 3:1). Ceturtdaļfinālā, pateicoties vārtu starpībai, tika pieveikta Prāgas “Sparta” komanda divu spēļu summā (5:2 un 1:3), savukārt pusfinālā divās spēlēs tika pārspēta cita zviedru vienība "Frolunda" (5:3 un 3:1).

• "Tappara" komanda E grupu aizvadīja ar Zviedrijas Šellefteo, vācu Berlīnes "Eisbaren" un Šveices "Lugano" vienībām. Somu klubs grupu noslēdza ar 13 punktiem un 1. vietu. Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā "Tappara" izslēdza Zviedrijas komandu no Vekšes (2:2 un 4:2), bet ceturtdaļfinālā tika pārspēta Francijas vienība Ruāna (3:3 un 4:2). Savukārt pusfinālā tika aizvadīta tikai viena spēle, ņemot vērā tā brīža augsto saslimstību ar Covid-19. Vienīgajā pusfināla spēlē "Tappara" pārspēja Minhenes komandu 3:0.

• Rezultatīvākais spēlētājs "Rogle" komandā Čempionu līgā ir kanādietis Ādams Tambelīnī ar 12 punktiem. Tamebelīnī aizvada otro sezonu "Rogle" vienībā. Rezultatīvākais spēlētājs "Tappara" vienībā ir 39 gadus pieredzējušais Kristiāns Kūsela ar 13 rezultativitātes punktiem. Kūsela jau aizvada savu devīto sezonu "Tappara" komandā. Spēlējis 2019.gada Pasaules čempionātā hokejā.

• Šis būs septītais Čempionu līgas fināls. Pagājušā sezona netika pabeigta saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem. Par čempioniem iepriekšējos sešos finālos kronētas tikai Zviedrijas un Somijas vienības. Pašreizējie divkārtējie čempioni ir Zviedrijas vienība "Frolunda", kas šogad apstājās pusfinālā.

• "Tappara", salīdzinot ar "Rogle" komandu, ir ļoti pieredzējusi gan Čempionu līgā, gan arī pēc spēlētāju vecumiem. "Rogle" komandai pozitīvo varētu iezīmēt to, ka šosezon Čempionu līgā izdevies uzvarēt piecās no sešām mājas spēlēm, un tieši fināla spēle tiks aizvadīta mājas arēnā “Catena”.

• "Rogle" komandā vietējā līgā SHL atrodas pašlaik 2. vietā ar 81 punktu. Savukārt “Tappara” komanda atrodas 1. vietā vietējā Liiga čempionātā ar 93 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.championshockeyleague.com