Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Krištopāns un PSG vēl nestartēs Čempionu līgā - spēle pārcelta

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Trešdien ar spēlēm Brestā, Nantē, Flensburgā, Zagrebā un Celjē sākās EHF Čempionu līgas 2020./2021. gada sezona. Ceturtdien vakarā jaunās sezonas pirmo spēli plānoja aizvadīt Daiņa Krištopāna jaunā komanda "Paris Saint Germain" jeb PSG, tomēr mačs pārcelts. Kad notiks spēle - to EHF vēl nav paziņojusi.

Francijas handbola čempioni un šā gada Čempionu līgas finālčetrinieka dalībnieki (turnīrs notiks Ķīlē 28. un 29. decembrī) pirmajā spēlē viesos plānoja tikties ar Ungārijas vicečempionu Segedas klubu "MOL-Pick". Arī pagājušajā sezonā abas komandas spēlēja vienā apakšgrupā un toreiz katra uzvarēja savā laukumā - PSG ar 30:25, bet "MOL-Pick" ar 32:29. Tiesa, spēle šodien nenotiks - tā pārcelta.

EHF Čempionu līgā pirms jaunās sezonas notika būtiskas pārmaiņas - tagad tajā spēlēs tikai 16 komandas, kas ir sadalītas divās grupās pa 8 komandām. Pirmās divas komandas no katras grupas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pēdējām divām sezona Čempionu līgā būs beigusies, savukārt 3. līdz 6. vietu ieguvējas "krustā" aizvadīs izslēgšanas spēļu pirmo kārtu - trešais ar sesto, sestais ar trešo, ceturtais ar piekto un piektais ar ceturto.

Par PSG komandu Dainis Krištopāns intervijā Sportacentrs.com jau plaši izstāstīja. Nekas jauns kopš tā laika nav noticis. PSG pretiniece "Salami komanda" (galvenais sponsors - "Pick" - ir salami ražošanas kompānija) trīs reizes bija Ungārijas čempione (pēdējo reizi nesen - 2018. gadā), bet 18 reizes - vicečempione. Čempionu līgā Segedas komandas piecas reizes spēlēja ceturtdaļfinālā (pēdējo reizi - 2019. gadā).

Slavenā spāņu trenera Huana Karlosa Pastora (Spānijas izlase tieši viņa vadībā pirmo reizi kļuva par pasaules čempioni - 2005. gadā, bet tad vēl ieguva Eiropas "sudrabu" un olimpisko "bronzu") vadītā komanda ir saglabājusi praktiski to pašu sastāvu, kas bija pērn, tā ka lieli pārsteigumi PSG nesagaidīs - no svarīgākajiem spēlētājiem prom ir tikai spānis Horhe Makeda (uz "Telekom Veszprem") un horvāts Alens Blaževičs (uz Rumānijas "Dobrogea Sud"), savukārt klāt nācis slovēnis Boruts Mačkovšeks (no "Telekom Veszprem"). Nesen komandai pievienojās arī 35 gadus vecais slovāks Martins Stranjovskis (7 sezonas "Ademar Leon" un divas FC "Barcelona") no Prešovas "Tatran", kurš uz laiku kreisajā malā aizstās savainoto islandieti Stefanu Sigurmansonu.

Savainojums arī horvātam Lukam Stepančičam un labā insaida pozīcijā paliek tikai čehs Staņislavs Kašpareks, tā ka tā sauktā neērtā insaida pozīcijā droši vien nāksies spēlēt arī Dmitrijam Žitņikovam. Segedas komandā ir labs pieredzējušu un jauno spēlētāju sakausējums - tādiem meistariem kā zviedrs Jūnass Kelmans, slovēnis Deans Bombačs, spānis Žoans Kanjelass, slovēnis Niks Henigmans, jau pieminētie Mačkovšeks un krievs Žitņikovs, serbs Bojans Radivojevičs, slovēnis Mario Šoštaričs, slovēnis Matejs Gabers, ungāri Rihards Bodo Benče Bānhidi jau krietni vairāk cer palīdzēt jaunie ungāru talanti Bruno Bajuss un Miklošs Rosta.

Komandā ir divi ļoti labi un pieredzējuši vārtsargi - Ungārijas izlases pirmais numurs Rolands Miklers un bijušais Horvātijas izlases vārtsargs Mirko Alilovičs. Interesants būs spāņu treneru duelis - pie PSG stūres taču ir Rauls Gonsaless Gutiress, kurš 2017. gadā uzvarēja Čempionu līgā ar Skopjes "Vardar".

PSG komanda ir aizvadījusi tikai pārbaudes spēles un "MOL-Pick" spēlētājiem un treneriem nav izdevies redzēt pretinieku jauno modeli ar Krištiopānu sastāvā, savukārt Segedas komanda jau ir aizvadījusi trīs spēles (visās uzvarēja) Ungārijas čempionātā. Segedā abas komandas līdz šim ir tikušās trīs reizes un PSG tikai vienreiz ir uzvarējis (2017. gadā - pašā pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē).

Bez šīm divām komandām A grupā vēl ir Brestas HC "Meschkow" (Baltkrievija), "Elverum" (Norvēģija), FC "Porto" (Portugāle), Ķelces "Lomža Vive" (Polija), SG "Flensburg-Handewitt" (Vācija) un Skopjes "Vardar 1961" (Ziemeļmaķedonija). Pirmajās spēlēs HC "Meschkow" savā laukumā ar 24:22 uzvarēja Skopjes komandu, bet SG "Flensburg-Handewitt" arī savā laukumā ar 31:30 pieveica Polijas čempionus no Ķelces.
Segedā ceturtdien PSG spēlēt nesanāks, bet nākamā spēle Čempionu līgā ir savā laukumā - 23. septembrī ar SG "Flensburg-Handewitt".

     [+] [-]

, 2020-09-17 10:14, pirms 4 gadiem
Spēle pārcelta :
https://ehfcl.eurohandball.com/men/...