Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Hydrox" un MSĢ sasniedz handbola Virslīgas pusfinālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Ogre/Hydrox" un MSĢ sasniedz handbola Virslīgas pusfinālu
"Ogre/Hydrox" handbolists Rihards Leja. Foto: Ritvars Raits/Ogres Ziņas

Latvijas handbola Virslīgas ceturtdaļfināla sērijās ar rezultātu 2-0 uzvarējušas "Ogre/Hydrox" un Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) komandas, savos laukumos pārspējot attiecīgi Ludzas "Latgols" un "Salaspils" vienības.

Ogrēnieši Latgales klubu pieveica ar rezultātu 36:27. Pirmā puslaika beigu daļā "Ogre/Hydrox" gan izsēja trīs vārtu pārsvaru (12:9), viesiem veicot septiņu vārtu izrāvienu un panākot 16:12. Pēcāk veiksmīgi atspēlējās arī laukuma saimnieki, ogrēniešiem pārņemot un vairs neatdodot vadības grožus.

Uzvarētāju labā pa septiņiem vārtiem guva Intars Jomants un Rihards Leja, kuri veica attiecīgi septiņus un desmit metienus. Sešus no astoņiem metieniem realizēja abu komandas biedrs Elvijs Borodovskis.

"Latgola" rindās pa septiņiem rezultatīviem metieniem Sanda Vaškeviča un Eināra Borisova kontā. Vaškevičs izdarīja deviņus metienus, savukārt Borisovs meta 13 reizes. Vien sešos no 18 (!) metieniem precīzs bija Guntars Lipskis.

Ogres vienības pretiniece pusfinālā būs MSĢ komanda, kas šodien rezultatīvā kaujā uzveica (43:38) salaspiliešus. Murjāņiešu rīcībā neliels pārsvars bija kopš spēles pirmajām minūtēm.

Pa sarkanajai kartītei izpelnījās Endijs Šnepsts (MSĢ) un Mārcis Karašovs ("Salaspils").

MSĢ komandā desmit rezultatīvus metienus veica Andis Bors un Emīls Vilsons, handbolistiem metot attiecīgi desmit un 13 reizes. Deviņos no 11 metieniem bumbu vārtu tīklā raidīja 55. minūtē noraidītais Šnepsts.

"Salaspils" vienībā desmit no 13 metieniem trāpīja Krists Vidzis.

Latvijas čempionvienība un šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētāja Dobeles "Tenax" pusfinālā eksaminēs "ASK Zemessardze"/LSPA un "Vaiņodes" pāra uzvarētāju.

Latvijas handbola Virslīgas ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēleSērija
Vaiņode [6.] – ASK Zemessardze/LSPA [3.]25:2816.04.0-1
Latgols [5.] – Ogre/Hydrox [4.]28:4027:360-2
Salaspils [7.] – MSĢ [2.]34:4438:430-2

Izmantotie avoti:
https://handball.lv/league/304/cale...
https://handball.lv/calendar/8691/g...
https://handball.lv/calendar/8692/g...