Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

Virslīga sāksies 9. septembrī - čempionu noteiks trijos apļos, "Final 4" vietā kauss

Agris Suveizda

Virslīga sāksies 9. septembrī - čempionu noteiks trijos apļos, "Final 4" vietā kauss
Foto: handball.lv

Straujiem soļiem tuvojas Latvijas čempionāta jaunās sezonas pirmās spēles vīriešu un sieviešu virslīgās, kā arī 1. līgā vīriešiem. Cīņās par čempiona titulu šosezon kopumā dosies 21 komanda, pirmās čempionāta spēles aizvadot 9. un 10. septembrī, informē Latvijas Handbola federācija.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, jaunajā sezonā Latvijas čempionāts visās līgās tiks izspēlēts trīs apļos. Kā ierasts katrai komandai ar katru būs spēle mājās un izbraukumā. Savukārt trešās spēles vieta tiks noskaidrota publiskas izlozes kārtībā, nosakot, kura no komandām attiecīgajā pārī iegūs tiesības uz mājinieces statusu.

Regulārā čempionāta noslēgumā pēc trīs aizvadītiem apļiem katras līgas čempionvienība tiks kronēta attiecīgi pēc nopelnītajiem punktiem un vietu sadalījuma ranga tabulā. Iepriekšējās sezonas "Final 4" izspēle šosezon tiks aizstāta ar Latvijas kausa izcīņu (atsevišķs turnīrs), kas norisināsies sezonas noslēgumā. Sacensībām pieteikties varēs visas 2023./2024. gada sezonā spēlējošās sieviešu un vīriešu komandas.

Vīriešu virslīgā 2023./2024. gada sezonai pieteikušās astoņas komandas. Jaunums līgā ir “HK S&A” komanda, kura iepriekšējā sezonā spēlēja 1. līgā. Pārējās komandas ir nemainīgas – “ZRHK Tenax Dobele”, “ASK Zemessardze/LSPA”, “MSĢ”, “HK Ogre/HYDROX”, “SK Latgols”, “Salaspils” un “HK Vaiņode”. Sezonu ar savstarpēju spēli 9. septembrī plkst. 13:00 Vaiņodē atklās “HK Vaiņode” un “HK S&A” komandas. Plkst. 14:30 Ludzā tiksies “SK Latgols” un “MSĢ”, bet plkst. 17:00 Rīgā spēlēs “ASK Zemessardze/LSPA” pret “HK Ogre/Hydrox”.

Sieviešu virslīgā 2023./2024. gada sezonā kopumā piedalīsies sešas komandas. “SK Latgols”, “REIR/Dobele SS”, “Jēkabpils SS”, “Salaspils SS” un “LSPA” komandām, bez tiesībām par vietas izcīņu, arī šosezon pievienosies izlases bāzes komanda “LAT 2009”. Savukārt šajā sezonā sieviešu virslīgā neredzēsim “Stopiņu PHK” komandu. Pirmā spēle sievietēm ieplānota 10. septembrī plkst. 12:00, Ludzā, starp iepriekšējās sezonas fināla pāri – “SK Latgols” un “Jēkabpils SS” dāmām.

1. līgā vīriešiem 2023./2024. gada sezonā pēc čempionu titula dosies septiņas komandas. “SK Latgols juniori”, “ONSC/HK Ogre”, “MSĢ 2”, “Ulbroka SK”, “ZRHK Dobele/DSS” un “RPI-S” komandām šīs sezonas jaunpienācējs ir pavisam jauna komanda “Salaspils SS”, kuras treneri ir Niks Remess un Linda Bogdanova. Sezonas sākums 1. līgai kalendārā atzīmēts 9. septembrī, pirmajā cīņā dodoties “RPI-S” un “SK Latgols juniori” komandām plkst. 14:30, Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/9-septembr...