Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti izcīna svarīgu uzvaru pār Slovākiju

Latvijas handbolisti izcīna svarīgu uzvaru pār Slovākiju
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas handbola izlase šovakar Dobelē izcīnīja pirmo uzvaru 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā, ar 25:18 pārspējot Slovākiju. Astoņus vārtus uzvarētāju labā guva Dainis Krištopāns.

Kvalifikācijas turnīru pērn rudenī Latvijas un Slovākijas izlases uzsāka līdzīgi – ar diviem zaudējumiem pret grupas favorītēm Zviedriju un Slovēniju. Mūsu valstsvienības pārliecinošo zaudējumu dēļ cerības uz kādu pirmajām vietām ir diezgan minimālas, tomēr spēle pret Slovākiju bija svarīga cīņā par trešo vietu. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece. Trešā pozīcija ir svarīga arī tādēļ, lai nākamajā kvalifikācijā izlozē tiktu pie relatīvi vieglākiem pretiniekiem.

Personisku iemeslu dēļ Latvijas izlasei šīvakara spēlē nevarēja palīdzēt Aivis Jurdžs un Artis Kurmēns, bet savainojuma dēļ laukumā nevarēja doties Oskars Arājs. Tomēr tas nemazināja latviešu apņēmību savu līdzjutēju priekšā tikt pie pirmā panākuma šajā kvalifikācijas ciklā.

Pēc Daiņa Krištopāna diviem gūtajiem vārtiem mača ievadā Latvijas handbolisti izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr tad teju sešas minūtes nespēja izcelties, ļaujot slovākiem ne tikai līdzsvarot rezultātu, bet pēc Olivera Rabeka metiena izvirzīties vadībā (2:3). Puslaika turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, bet pēdējās desmit minūtes Latvija aizvadīja teicami, ļaujot pretiniekiem gūt tikai vienus vārtus, kamēr pretinieku vārtsargs tika pārspēts piecreiz – 11:7 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Pateicoties Edgara Kukšas lieliskajam sniegumam vārtos Latvijas handbolistiem otrā puslaika ievadā izdevās atrauties līdz +7 (15:8) un viesiem nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas gan nelīdzēja un latvieši laukumā turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu, 43.minūtē pēc Māra Veršakova metiena pirmoreiz panākot desmit vārtu pārsvaru – 19:9. Dažus vārtus slovākiem izdevās atspēlēt, taču Latvija panākumu pārliecinoši nosargāja – 25:18.

Nākamo spēli Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs jau sestdien, 2.maijā, kad izbraukumā vēlreiz spēkosies pret Slovākiju.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle, 29. aprīlis

Latvija - Slovākija 25:18 (11:7)
Latvija: Krištopāns 8, Lilienfelds 6, Tuminskis 3, Pavlovičs 3, Veršakovs 2, Dude 1, Kreicbergs 1, Trifanovs 1.
Slovākija: Rabeks 8, Volentics 3, Briatka 3, Hruščāks 1, Kopčo 1, Pekars 1, Cigans 1.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Slovākiju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis, Edgars Kukša, Viktors Turkupols.
Kreisā mala: Nils Kreicbergs.
Kreisie ārējie: Austris Tuminskis, Artūrs Lazdiņš.
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs, Raimonds Trifanovs.
Labie ārējie: Dainis Krištopāns, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis.
Labā mala: Jānis Pavlovičs, Andis Ērmanis.
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude, Uldis Lībergs, Einārs Kiršteins.
Treneri: Uģis Vikštrēms un Andrejs Narnickis.

Kopvērtējuma tabula

VIzlaseSU-N-ZVārtiP
1.Zviedrija22-0-066:464
2.Slovēnija22-0-070:534
3.Latvija31-0-276:902
4.Slovākija30-0-366:890

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:18, pirms 9 gadiem
nujā... pirmie kuri ieviesa sintezatoru Sporta pilī bija " Celtnieka" rokasbumbas entuziasti... Tagad XXI gadsimta vērojam nacionalo izlasi kā Čaplina laikos!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-29 21:19, pirms 9 gadiem
+ paldies par uzvaru !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-04-29 21:22, pirms 9 gadiem
adidas rakstīja: Necerēti labs rezultāts pie tik ierobežotas spēlētāju izvēles kreisajā malā un kreisajā insaidā. Treneri labi pastrādājuši gan taktiski, gan komandas noskaņošanā.
Cik labi pastrādājuši treneri un spēlētāji, tik kret.īniski - LHF (Bičevskis) un VIAŠROTS!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:26, pirms 9 gadiem
NEKAD vairs nedodiet translācijas TVPLAY!!! Šausmas, sākumā bildes nav, tad bilde ir skaņas nav, pilnīgs murgs!!! Labāk uzticiet sportacentram translēt, 100% labāk būs!! Laba spēle, malači!
FUJ VIASSATAM AR TVPLAY...

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:27, pirms 9 gadiem
Super!!!prieks par uzvaru,puiši Malači diemžēl vairāk neko pateikt nevaru..Spēli no Nīderlandes mēģināju skatīties Latvijas Handbola Federācijas piedāvātajā tvplay.lv , diemžēl ārvalstīs nevar. Otrajā puslaikā izdevās caur citiem kanāliem tikt pie Viasat sport Baltic. Bilde raustījās,kādas 15x uzkārās,piedevām nebija skaņas. Tiešām nu,kā lai neuzvelkas par tādu cūcību. Jums (LHF) ir dota iespēja,bet jūs to kapitāli sačakarējat...trūkst vārdu..

  +5 [+] [-]

, 2015-04-29 21:30, pirms 9 gadiem
PRIEKS PAR VĪRIEM !
BET NU TRANSLACIJA VNK UGUNJOJA NAKOŠREIZ PALAIŽAT MELNBALTAJĀ !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:46, pirms 9 gadiem
Aizsardzība līmenī, uzreiz arī vārtusargs var labi nospĕlĕt,ko arī izdarīja!
Sakarīgs, uzbrukums,un....Krištopăns vienkărši lielisks gan uzbrukumă, gan aizsardzībă - pasaules klase LV handbolă. Priecĕ atmosfĕra komandā-var just,ka ir labs komandas gars - paldies trenerim un vīriem,kă arī citiem, kas sniedza lieliskas emocijas, skatoties šo brīnišķīgo spěli!!!!

     [+] [-]

, 2015-04-29 21:49, pirms 9 gadiem
Malači, liels prieks par valstsvienības sniegumu, it īpaši par lielisko spēli aizsardzībā un Kukšu! Vienīgi man, kā līdzjūtējam, nebija skaidrs, kāpēc treneri nedeva iespēju Arājam apliecināt sevi Kreicberga vājā snieguma dēļ. Uzskatu, ka malai būtu jārealizē vairāk par 1 vārtiem no 6 dotajām iespējām. Nepatika arī Dudes sniegums, no 3 vārtu gūšanas iespējām viss garām, kā arī trīs muļķīgi nopelnīti 7m soda metieni uz mūsu vārtiem. Varbūt ir vērts aizdomāties par kapteiņa nomaiņu!? Šajā spēlē to izdevās kompensēt ar izcilo aizsardzību, bet nākamajās var arī nepaveikties.
Veiksmi turpmākajās spēlēs, turēsim īkšķus un, lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:50, pirms 9 gadiem
adidas rakstīja: Hmm, nesaprotu, ko visi cepas ar to VIASAT?! Es noskatījos visu spēli pa VIASAT SPORT BALTIC bez neviena gļuka no sākuma līdz beigām!
ne visiem šis televīzijas kanāls ir TV piedāvātajā paketē. Tie kuri mēģināja skatīties izmantojot interneta pieslēgumu ,dabūja pliķi pa seju

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 21:50, pirms 9 gadiem
Nu Kristopans vienkarsi monstrs......Visu speli reali pavvilka ja sakuma nesedza sameta tad otraja puslaika rokas atraisija parejiem speletajiem........Malaci ko var teikt, prieks ka ari beidzot vartsargi kaut ko pavilka un ari uzreiz ir rezultats..........Nu un treneri ar malaci labs darbs padarits ......Gaidam uzvaru ari no slovakijas

  +3 [+] [-]

, 2015-04-29 21:52, pirms 9 gadiem
P.S. Patīkami skatīties uz abu komandu spĕlĕtăju savstarpĕju cieñu -sportiski, vīrišķīgi,bez agresijas - mūsu LV čempionātă pědějos gados tā pietrūkst...

  +2 [+] [-]

, 2015-04-29 21:52, pirms 9 gadiem
Sashok rakstīja: Malači, liels prieks par valstsvienības sniegumu, it īpaši par lielisko spēli aizsardzībā un Kukšu! Vienīgi man, kā līdzjūtējam, nebija skaidrs, kāpēc treneri nedeva iespēju Arājam apliecināt sevi Kreicberga vājā snieguma dēļ. Uzskatu, ka malai būtu jārealizē vairāk par 1 vārtiem no 6 dotajām iespējām. Nepatika arī Dudes sniegums, no 3 vārtu gūšanas iespējām viss garām, kā arī trīs muļķīgi nopelnīti 7m soda metieni uz mūsu vārtiem. Varbūt ir vērts aizdomāties par kapteiņa nomaiņu!?
Veiksmi turpmākajās spēlēs, turēsim īkšķus un, lai izdodas!
Tu vispar speli skatjieis sAraj nebija un vinam ir trauma tapec ari nebija vina..Butu Arajs vins butu pirma mala noteikti...

     [+] [-]

, 2015-04-29 22:06, pirms 9 gadiem
adidas rakstīja: Hmm, nesaprotu, ko visi cepas ar to VIASAT?! Es noskatījos visu spēli pa VIASAT SPORT BALTIC bez neviena gļuka no sākuma līdz beigām!
Tiešām žēl... prieks būtu milzīgs, ja PČ hokejā rādītu tikai šis VSB! kā pieaugtu abonentu skaits!!!

     [+] [-]

, 2015-04-29 22:11, pirms 9 gadiem
Kvalifikācijas turnīru pērn rudenī Latvijas un Slovēnijas izlases uzsāka līdzīgi – ar diviem zaudējumiem pret grupas favorītēm Zviedriju un Slovēniju.

Slovēņiem 2 izlases?

  -2 [+] [-]

, 2015-04-29 22:14, pirms 9 gadiem
pasaules gals rakstīja: NEKAD vairs nedodiet translācijas TVPLAY!!! Šausmas, sākumā bildes nav, tad bilde ir skaņas nav, pilnīgs murgs!!! Labāk uzticiet sportacentram translēt, 100% labāk būs!! Laba spēle, malači!
FUJ VIASSATAM AR TVPLAY...
tā vietā,lai gānītu Viasatu,labāk būtu sācis nolikt LTV7,kad tas paliek arvien sūgīgāks kanālsun galvenais notikums gada sportā gandrīz vai sanak eiropas čempionāts vieglatlētikā...

  -1 [+] [-]

, 2015-04-29 22:21, pirms 9 gadiem
Valdi 1985, nevajag uzreiz tik asi reaģēt uz citu paustajiem viedokļiem. Sportacentrs.com Vikštrēma intervijā par gaidāmo spēli Arājs bija ierakstīts kā otrs malējais (pārbaudi, ja netici). Šajā gadījumā man par sliktu 60 minūtes rādīja to, kas notiek laukumā, nevis uz soliņa. Runājot par kreiso malējo, vai tiešām vieta pamatsastāvā šādās spēlēs pienākas tik nepieredzējušam spēlētājam, vai Latvijā nav pienācīgāki kandidāti (piem., V. Borisenko, K. Straume)?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 22:39, pirms 9 gadiem
prieks par muusejiem!

     [+] [-]

, 2015-04-29 22:54, pirms 9 gadiem
Kvalifikācijas turnīru pērn rudenī Latvijas un Slovēnijas izlases uzsāka līdzīgi – ar diviem zaudējumiem pret grupas favorītēm Zviedriju un Slovēniju...interesants teikums
a taa prieks par muuseejiem

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 22:55, pirms 9 gadiem
Tiešām prieks par abu komandu sportisko cieņu vienam pret otru. Latvijas čempī tiešām neko tādu neredzēt.
Nezinātājiem - Arājs nemaz nebija šodienas spēlē.
Prieks par komandas darbu aizsardzībā, kā arī paldies treneriem par paveikto darbu, iet īpaši ar diez gan ierobežoto spēlētāju skaitu. Ceru arī uz izbraukumā gūtu panākumu. Nav nemaz tik tālu lai Latvijas izlase tiktu Eiropas čempionātā,to arī novēlu.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-29 23:43, pirms 9 gadiem
Šī uzvarai lielāks svars par visu Hokeja čempi...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-30 00:25, pirms 9 gadiem
Malači,cerams ka kaut kad nākotnē tiksim uz kādu finālturnīru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-30 12:35, pirms 9 gadiem
Malači!
Ļoti patika Lilienfelds. Daņam ar izskatījās pavisam cita motivācija pret "gandrīz savējiem"