Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempione Rīgas "Celtnieks" Ogrē nokārto handbola Virslīgas fināla atkārtojumu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čempione Rīgas "Celtnieks" Ogrē nokārto handbola Virslīgas fināla atkārtojumu
Ogrēniešu vārtiem uzbrūk Artūrs Lazdiņš
Foto: Ritvars Raits

Par Latvijas "SynotTip" handbola Virslīgas otro finālisti kļuvusi pašreizējā valsts čempione Rīgas "Celtnieks", kas šovakar Ogrē noturēja spēles gaitā iekrāto desmit vārtu pārsvaru un ar rezultātu 31:28 uzvarēja vietējo "Ogri/Miandum", sērijā triumfējot ar 2-0.

Pirmie vārti šajā mačā tika gūti vien ceturtajā minūtē, precīzam esot ogrēnietim Arvim Laganovskim. Tomēr, kā izrādījās, tad tā bija arī vienīgā reize, kad mājinieki pabija vadībā. Jau tuvākās desmit minūtes "Ogrei" izvērtās par murgu, Artūram Lazdiņam un citiem "Celtnieka" handbolistiem ātri vien savās rokās pārņemot apjomīgu septiņu vārtu pārsvaru - 10:3.

Pirmā puslaika beigās un otrā sākumā "Celtnieks" veica piecu bezatbildes vārtu izrāvienu, no 14:9 panākot jau 19:9. Šis tad arī izrādījās kā izšķirošais izrāviens.

Ogrēniešiem gan drīz vien pavīdēja cerību stariņš - diskvalificējošo noraidījumu saņēma rīdzinieku pamatvārtsargs Raitis Puriņš, bet pēc tam divus ātrus vārtus pēc kārtas guva Arvis Laganovskis, pietuvinot "Ogri" līdz -6 (14:20).

Turpinājumā ogrēnieši visiem spēkiem centās atspēlēties, tomēr acīmredzami iepriekš tika izliets par daudz ūdens, kā rezultātā "Celtniekam" uzvara ar 31:28. Finālā rīdzinieki kārtējo reizi pēc kārtas spēkosies ar Dobeles "Tenax".

Ogrēniešus šovakar neglāba arī brāļu Laganovsku kopā 21 precīzais raidījums. Turpretim viesiem ar deviņiem vārtiem izcēlās Artūrs Lazdiņš, kamēr par vienu bumbu mazāk pretinieku cietoksnī raidīja Kaspars Lisovskis.

HK Ogre/Miandum - Celtnieks Rīga 28:31 (9:17)
Ogre: Arvis Laganovskis 13/2, Artis Laganovskis 8, Kurmēns 2, Bauze 2, Dravnieks 2, Mancurovs 1.
Celtnieks: Lazdiņš 9/2, Lisovskis 8, Leja 4, Balceris 4/2, Kļaviņš 2, Eglītis 2, Ignatjevs 1, Freibergs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv