Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola sieviešu virslīgā uzvaras svin Salaspils un Stopiņu komandas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Handbola sieviešu virslīgā uzvaras svin Salaspils un Stopiņu komandas
Foto: LHF

Šodien Latvijas handbola virslīgā sievietēm tika aizvadītas divas spēles. ''Salaspils SS'' izbraukumā sīvā cīņā ar 33:32 pārspēja ''Jēkabpils SS'', kamēr ''Stopiņu NHK'' ar 39:30 uzvaru pār ''REIR Dobele'' atguva līderpozīcijas turnīra tabulā.

Spēli starp Jēkabpils un Salaspils handbolistēm pārliecinoši sāka salaspilietes, turklāt šādā manierē tika aizvadīts viss pirmais puslaiks. "Salaspils SS" pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar astoņu vārtu pārsvaru (21:13). Tomēr otrajā puslaikā daudz labāku sniegumu jau demonstrēja Jēkabpils handbolistes. 52. minūtē mājiniecēm bija izdevies sadeldēt rezultāta starpību līdz minimumam - 28:29. Līdz spēles beigām bija atlikušas astoņas minūtes, un tas deva iespēju mājiniecēm vēl arī izvirzīties vadībā. Tomēr "Salaspils SS" handbolistēm izdevās noturēt minimālu pārsvaru, tādējādi uzvarot ar rezultātu 33:32.

Rezultatīvākās spēlētājas Salaspils komandas rindās bija Dace Potapova, kura guva sešus vārtus, Renātei Salmanei un Frīdai Bindukai pa pieciem vārtiem. Rezultatīvākās mājinieces no "Jēkabpils SS" – Krista Minova un Sandra Brikmane, kuras guva pa deviņiem vārtiem katra, bet Patrīcijai Prūsei seši precīzi metieni.

Savukārt dienas otrajā spēlē sieviešu handbola Virslīgā uzvaru svinēja "Stopiņu NHK", kas viesojās Dobelē. Lai gan stopiņiešu uzvara mača beigās bija pārliecinoša, spēles sākums tā nebūt nebija. Līdz pat pirmā puslaika vidum "REIR Dobele" bija vadībā pat ar četru vārtu pārsvaru. Vairākas neveiksmīgas situācijas dobelniecēm neļāva saglabāt iegūto pārsvaru, tāpēc "Stopiņu NHK" jau spēles 23. minūtē pēc Ivitas Asares precīza metiena izlīdzināja rezultātu (11:11). No tā brīža Stopiņu komanda turpināja palielināt vārtu starpību sev par labu līdz pat spēles beigām, līdz ar to spēle kopumā noslēdzās ar turnīra līderu pārliecinošu uzvaru - 39:30.

Starp mājiniecēm rezultatīvākā bija Letīcija Veinberga, kura guva septiņus vārtus, Valērija Zarovska precīza bija sešas reizes, bet Laurai Ņeverovskai un Kristiānai Blažēvicai pa četriem vārtiem. Uzvarētāju rindās rezultatīvākās spēlētājas bija Lana Nikolajeva un Anna Pudovska, kas abas guva pa astoņiem vārtiem, kā arī Elza Seržante, Kristīne Daņiļenko un Kristīne Dzenīte, kas katra iemeta sešus vārtus.

Pēc nedēļas nogales spēlēm "Stopiņu NHK" ar kopumā gūtiem septiņiem punktiem ir sieviešu handbola Virslīgas līdere, stopiņietes trijās no četrām spēlēm svinējušas uzvaru, bet vienreiz cīnījās neizšķirti. Tuvākās sekotājas ir sporta kluba "Latgols" handbolistes, kas arī četrās spēlēs ir trīs reizes izcīnījušas uzvaru, bet vienreiz piedzīvojušas zaudējumu.

Sieviešu virslīga handbolā

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Stopiņu NHK4310125:987
2.SK Latgols4301145:1106
3.Jēkabpils SS4202136:1154
4.REIR Dobele310289:1052
5.Salaspils SS4103101:1372
6.LAT 2004301279:1101
7.LSPA00000:00

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Handbola federācija