Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopānam astoņi vārti, "Vardar" pārliecinoši sāk Čempionu līgas 1/4 finālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Krištopānam astoņi vārti, "Vardar" pārliecinoši sāk Čempionu līgas 1/4 finālu
Dainis Krištopāns. Foto: RK Vardar

Latvijas handbola zvaigzne Dainis Krištopāns ceturtdien iemeta astoņus vārtus, palīdzot Maķedonijas komandai Skopjes "Vardar" EHF Čempionu līgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar 31:23 (14:12) apspēlēt Ungārijas vienību Segedas "MOL-Pick".

Kaut lielāko daļu mača priekšā bija mājinieki, vēl 48. minūtē pretinieki samazināja deficītu līdz 20:21. Tomēr pēdējās desmit minūtēs "Vardar" nospēlēja lieliski un pirms viesos gaidāmās atbildes spēles ieguva astoņu vārtu pārsvaru.

Krištopāns mačā realizēja astoņus no 12 izpildītajiem metieniem. Tikpat rezultatīvs uzvarētāju rindās bija arī Igors Karačičs.

Abu komandu atbildes spēle gaidāma 5. maijā. Finālčetrinieka turnīru sasniegs vienība, kas uzvarēs summā. "Vardar" centīsies pusfinālā iekļūt trešo gadu pēc kārtas, sekojot triumfam turnīrā 2016./17. gada sezonā un ceturtajai vietai pērn.

Krištopāns šosezon Čempionu līgā jau iemetis 75 vārtus, kas viņam dod astoto vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Šī mēneša sākumā "Vardar" trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi turnīra astoņu gadu vēsturē kļuva par Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgas uzvarētāju, turklāt tieši Krištopānu nosauca par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt vēlāk viņš palīdzēja Latvijas izlasei divreiz pieveikt Igauniju un vēl vairāk pietuvoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kā zināms, 2020. gada vasarā Krištopāns pievienosies pēdējo četru gadu Francijas čempionvienībai un vienam no spēcīgākajiem handbola klubiem Eiropā "Paris Saint Germain" jeb PSG. 28 gadus vecais Krištopāns karjeru sāka "Latgols" vienībā, no 2009. līdz 2015. gadam pārstāvēja Slovākijs vienību Prešovas "Tatran", īsu brīdi Dainis pārstāvēja Kataras klubu "Al-Rayyan", no 2015. līdz 2017. gadam bija Baltkrievijas kluba Brestas "Meshkov" spēlētājs, bet Maķedonijas vienībai "Vardar" pievienojās 2017. gadā.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-26 00:31, pirms 5 gadiem
Beidzot handbols arī ir sporta veids priekš Latvijas žurnālistiem... pat patīkami izbrīnīts, ka ielika šo ziņu...

  +4 [+] [-]

, 2019-04-26 01:00, pirms 5 gadiem
intars128 rakstīja: Beidzot handbols arī ir sporta veids priekš Latvijas žurnālistiem... pat patīkami izbrīnīts, ka ielika šo ziņu...
Būtu tikai normāli, ja SC rakstītu par katru Krištopāna spēli ČL.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-26 02:05, pirms 5 gadiem
tieši tā... par to arī runa... kāpēc par vienu no labākajiem handbolistiem pasaulē neraksta, bet par katru basketbolistu pat ne tuvu ne visaugstākajā līmenī raksta?????