Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pētersonam seši vārti, Islandei vēl viens neizšķirts

Andris Liepa
Andris Liepa

Pētersonam seši vārti, Islandei vēl viens neizšķirts
Aleksandrs Pētersons
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Eiropas handbola čempionātā aizvadītas vēl četras spēles. Latvieša Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islandes izlase arī otro maču aizvadījusi neizšķirti – šoreiz 37:37 pret mājinieci Austriju. Pētersonam seši gūti vārti.

B grupas pirmajā spēlē mājiniece un finālturnīru debitante Austrija izrādīja lielu pretestību Eiropas čempionei Dānijai, zaudējot tikai 29:33. Vakar austrieši tika pie sava pirmā punkta, izspēlējot rezultatīvu 37:37 neizšķirtu ar Pētersona pārstāvēto Islandi. Dānija jau garantējusi vietu nākamajā kārtā un domājams, ka arī Islande tiks tālāk. Trešā ceļazīme izšķirsies Austrijas un Serbijas savstarpējā pēdējās kārtas cīņā. Serbi vakar ar 23:28 zaudēja dāņiem.

A grupā otro uzvaru vakar guva Horvātija, kas pēc norvēģu uzveikšanas tagad tikusi galā arī ar Ukrainu – 28:25. Citā mačā Norvēģija pieveica Krieviju – 28:24. Situācija grupā gan ir tāda, ka norvēģi vēl nav tikuši tālāk – pēdējā kārtā nedrīkst zaudēt Ukrainai. Ukraiņiem pēc diviem zaudējumiem joprojām ir divi scenāriji, kā tikt tālāk – 1) uzvara pār Norvēģiju, Krievija nezaudē Horvātijai, 2) uzvara pār Norvēģiju ar piecu vai vairāk vārtu starpību (abos gadījumos aiz borta Norvēģija).

Šodien norisināsies pēdējās kārtas spēles C un D grupā. C grupā Zviedrijai pēc diviem zaudējumiem ievadā tagad noteikti jāuzvar spēcīgo Vāciju – ja tā notiek, tad tālāk netiks tieši vācieši. D grupā identiska situācija ir ar Ungāriju un Čehiju – čehiem ir divi zaudējumi, bet uzvara šodien pār ungāriem ļaus tieši viņus izslēgt no turpmākas cīņas par medaļām.

Eiropas handbola čempionāta finālturnīrs

A grupa

VKomandaSP
1.Horvātija24
2.Norvēģija22
3.Krievija22
4.Ukraina20

B grupa

VKomandaSP
1.Dānija24
2.Islande22
3.Austrija21
4.Serbija21

C grupa

VKomandaSP
1.Polija24
2.Slovēnija23
3.Vācija21
4.Zviedrija20

D grupa

VKomandaSP
1.Spānija24
2.Francija23
3.Ungārija21
4.Čehija20
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-22 14:44, pirms 15 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: Valodnieki būs nikni ka rakstat Islande, nevis Īslande
valodniekiem nav jālasa..