Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts sācies, Dānija uzveic mājiniekus

Andris Liepa
Andris Liepa

Eiropas čempionāts sācies, Dānija uzveic mājiniekus
Dānis uzbrūk austriešu vārtiem
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Austrijā sācies 2010. gada Eiropas handbola čempionāta finālturnīrs. Pirmās dienas mačā titula īpašniece Dānija uzveica turnīra rīkotāju Austriju - 33:29.

Dānija pirms diviem gadiem pirmo reizi kļuva par Eiropas čempioni, un tagad šis tituls jāmēģina aizstāvēt. B grupas spēlē Lincā Dānija ar 33:29 uzvarēja mājinieci Austriju – dāņi katrā puslaikā iemeta par diviem vārtiem vairāk nekā austrieši, kuri ir vienīgie EČ finālturnīra debitanti. Otrajā šīs grupas mačā latvieša Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islande nospēlēja neizšķirti ar Serbiju – 29:29. Pētersonam divi vārti. Nākamajā kārtā iekļūs katras grupas trīs labākās vienības un šajā grupā, atsijājot vienīgo lieko, gaidāma sīva spēkošanās.

Ja Dānija ir šī brīža Eiropas čempione, tad Francija – pasaules čempione un arī šī turnīra galvenā favorīte. Franči vakar gan netika galā ar Ungārijas valstsvienību – 29:29. Otrajā šīs grupas, D, spēlē Spānija pārliecinoši ar 37:25 apspēlēja Čehiju. Atcerēsimies, ka tieši Francija un Čehija iekļuva finālturnīrā no tās kvalifikācijas turnīra grupas, kurā spēlēja arī Latvijas izlase.

A grupā, Pasaules vicečempioni horvāti ar 25:23 uzvarēja Norvēģiju, kamēr Krievija ar 37:33 – Ukrainu. Visbeidzot C grupā pasaules bronzas īpašniece Polija principiālā mačā ar 27:25 uzveica 2007. gada pasaules čempioni Vāciju, kamēr Slovēnija ar identisku rezultātu tika galā ar Eiropas tituliem bagātāko izlasi Zviedriju.

2. kārtas spēles norisināsies šodien un rīt. Turnīra formāts ir tāds pats, kā mums labi zināmajos pasaules čempionātos hokejā – trīs no četrām komandām izkļūst no grupas, tad izveidojas vēl divas grupas pa sešām komandām un ceturtdaļfināliem kvalificējas katras šo grupu četras spēcīgākās vienības.