Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ziemeļmaķedonija uzvar EČ U18 handbolā B divīzijā, Rogonovs labākais līnijas spēlētājs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ziemeļmaķedonija uzvar EČ U18 handbolā B divīzijā, Rogonovs labākais līnijas spēlētājs
Jevgēņijs Rogonovs (vidū). Foto: Latvijas Handbola federācija.

Rīgā notiekošajā Eiropas čempionāta handbolā U18 vīriešiem B divīzijā finālā Ziemeļmaķedonija spraigā spēlē ar divu vārtu starpību pārspēja Šveici, kurai pusfinālā piekāpās Latvijas izlase.

Fināla spēlē pirmo vārtu gūšanai bija nepieciešamas vairāk nekā divas minūtes, kad to ar 7 metru soda metienu izdarīja Ziemeļmaķedonijas rezultatīvākais spēlētājs Aleksandar Petkovski. Spēles turpinājumā abu komandu vārtsargi regulāri glāba savas komandas no vārtu zaudējumiem, neļaujot pretiniekiem veikt izrāvienu.

Pirmā puslaika vidū – 5:5. Pēc tam gan Ziemeļmaķedonijai izdevās veikt nelielu izrāvienu, piecas minūtes līdz pārtraukumam panākot plus trīs - 10:7. Turpinājumā Šveicei izdevās rezultāta starpību izlīdzināt, tomēr līdz patraukumam Ziemeļmaķedonija atkal bija iekrājusi trīs vārtu pārsvaru – 13:10.

Otrā puslaika pirmajās sešās minūtēs Šveicei izdevās rezultāta starpību atkal izlīdzināt – 14:14. Turpmākas piecas minūtes neviena no komandām nespēja gūt vārtus. Bet pēc spēlētām 17 minūtēm rezultāts joprojām bija neizšķirts – 17:17.

Emocijas laukumā un ārpus tā sita augstu vilnu, sagādājot patiesas fināla sajūtas visiem klātesošajiem. Astoņas minūtes līdz spēles beigām Šveices komandai pirmo reizi izdevās panākt plus divi – 22:20, liekot ziemeļmaķedoniešiem nervozēt un pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas nāca par labu, un četrarpus minūtes līdz beigām rezultāts jau atkal neizšķirts – 22:22. Trīs minūtes līdz spēles beigām vadībā jau atkal Ziemeļmaķedonija – 23:22. Ļoti nervozā un aizraujošā galotnē uzvara tomēr Ziemeļmaķedonijas izlasei – 24:22.

EHF M18 Eiropas čempionāta B divžiijas uzvarētāji nodrošina sev vietu ne tikai 2024. gada U18 Eiropas čempionātā elites grupā, bet arī automātiski kvalificējas 2023. gada U19 Pasaules čempionātam.

Atgādanām, ka Eiropas čempionāta B divīzijā noslēdzošajā spēlē par bronzu Latvijas U18 handbola izlase vīriešiem piedzīvoja zaudējumu pret Luksemburgu ar rezultātu 24:33 un līdz ar to čempionātu noslēdza ceturtajā vietā.

All-star komanda:
Vārtsargs: David Brestovac (Ziemeļmaķedonija)
Kreisais malējais spēlētājs: Mihael Totikj ( Ziemeļmaķedonija)
Kreisais ārējais spēlētājs: Valentin Wolfisberg (Šveice)
Saspēles vadītājs: Vincent Kreiselmaier (Luksemburga)
Labais ārējais spēlētājs: Eyüp Arda Yildiz (Turcija)
Labais malējais spēlētājs: Aleksandar Petkovski (Ziemeļmaķedonija)
Līnijas spēlētājs: Jevgeņijs Rogonovs (Latvija)
Aizsardzības spēlētājs: Mischa Romer (Šveice)
MVP: Tomislav Dimkovski (Ziemeļmaķedonija)
Rezultatīvākais spēlētājs: Luke Kaysen (Luksemburga)

Vietu sadalījums:
1. Ziemeļmaķedonija
2. Šveice
3. Luksemburga
4. Latvija
5. Turcija
6. Beļģija
7. Kosova

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija