Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čutura: “Esmu pārsteigts, ka tikām pie gandrīz tikpat daudz metienu situācijām, cik pretinieki”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Čutura: “Esmu pārsteigts, ka tikām pie gandrīz tikpat daudz metienu situācijām, cik pretinieki”
Davors Čutura. Foto: handballtime.it

Kā jau iepriekš informējām, Latvijas vīriešu izlase vakar piedzīvoja zaudējumu EHF 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē pret olimpiskajiem čempioniem Francijas valstsvienību ar 18:35. Izlases galvenais treneris Davors Čutura norādīja, ka spēle bijusi vērtīga, bet svētdien pret Poliju jāspēlē labāk visos aspektos.

Latvijas handbola izlase vakar 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāka ar neveiksmi pret Franciju (18:35). Nākamo spēli izlase aizvadīs svētdien, kad Valmierā spēkosies pret Poliju.

“Pēc vakardienas spēles varu teikt vienu – mēs varam labāk. Daudz lietas, kuras mēs, skatoties video, izanalizējām, ir grūti uzreiz pārnest laukumā,'' komentāru par spēli Latvijas Handbola federācijai iesāka jaunieceltais galvenais treneris Davors Čutura.

"Mēs aizvadījām tikai dažus treniņus, tāpat klāt nākuši ir gados jaunie spēlētāji, līdz ar to saspēlēties tik īsā laikā ir teju neiespējami. Mēs zinām mūsu situāciju šajā brīdī, un atgādinu, ka mēs spēlējām pret vienu no pēdējo 20 gadu labākajām komandām. Šī bija brīnišķīga pieredze visiem spēlētājiem,'' turpināja 42 gadus vecais speciālists.

Speciālists gan bijis pārsteigts par metienu skaitu, taču norādīja - realizācijas procentam jākļūst krietni labākam, jo pret Franciju tas bija slikts: ''Spēles sākumā bija acīmredzams, ka esam uztraukušies, taču es ticu, ka ar šo spēli mēs daudz ko ieguvām un izcīnījām savas mazās uzvaras. Mēs patiesībā izdarījām daudz labu lietu, par ko esmu patīkami pārsteigts. Mēs spējām tikt pie gandrīz tikpat daudz metienu situācijām cik pretinieki, taču mūsu metienu realizācijas procents bija ļoti slikts. Tas mums noteikti ir jāuzlabo.''

“Esmu priecīgs par spēlētāju attieksmi gan laukumā, gan ārpus tā. Viņi ir draudzīgi un saliedēti, redzu viņos vēlmi cīnīties un savu iespēju robežās viņi to vakar parādīja arī laukumā,'' par spīti zaudējumam savos padotos arī nedaudz paslavēja galvenais treneris. ''Esmu drošs, ka pret Poliju spersim vēl soli uz priekšu un būsim konkurētspējīgāki. Šī būs otrā spēle šajā nedēļā, kurā pretinieki būs izteikti favorīti, tieši tādēļ mums nav ko zaudēt. Mums ir jāprogresē no spēles uz spēli.''

Čutura uzsver - turpmākajās dienās svarīgi ir ļaut izlases spēlētājiem atgūties gan fiziski, gan mentāli no pirmā mača. Jau šovakar handbola izlase ieradīsies Valmierā, kur pirms spēles pret Poliju aizvadīs vairākus treniņus. "Mūsu mērķis ir uzvarēt katru mazo cīņu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, jo tikai tā mēs varam paveikt kaut ko lielāku. Katram spēlētājam sevī jāatrod resursi, lai izdarītu vēl labāk. Spēlei jākļūst kvalitatīvākai un efektīvākai, lai varam likt lepoties visiem, kuri būs ieradušies mūs atbalstīt,'' nobeigumā, aicinot līdzjutējus apmeklēt svētdienas spēli, teica serbu speciālists.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija