Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

ThSV "Eisenach" turpina pastiprināties

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

ThSV "Eisenach" turpina pastiprināties
Pagājušajā sezonā igaunis Dereks Jānimā spēlēja kopā ar Mareku Skaibeiķi, bet jaunajkā sezonā būs vienā komandā ar Aivi Jurdžu un Ģirtu Lilienfeldu.

Ģirta Lilienfelda pārstāvētais Vācijas 2. bundeslīgas handbola klubs ThSV "Eisenach" turpina pastiprināties, kas tikai liecina, par tā vadības nopietnajiem nodomiem tikt (atgriezties) 1. bundeslīgā. Nupat kļuvis zināms, ka nākamsezon Aizenahas komandai pievienosies viens no Igaunijas izlases līderiem Dereks Jānimā.

Jau pirms kāda laika kļuva zināms, ka nākamsezon ThSV "Eisenach" rindās spēlēs Latvijas izlases līderis nesenajos Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos ar Slovākiju Aivis Jurdžs, bet vakar tika paziņots arī par 24 gadus vecā igauņu kreiļa Dereka Jānimā atnākšanu. Pašreiz Jānimā spēlē Aues komandā un ar 144 gūtiem vārtiem ir rezultatīvākais 2. bundeslīgā. Ar Aizenahas komandu viņam būs līgums uz divām sezonām.

Dereks Jānimā spēlē tajā pašā pozīcijā, kurā Ģirts Lilienfelds (šīs nedēļas nogalē jau varbūt varēs atgriezties laukumā pēc kājas savainojuma, kas liedza piedalīties izlases rindās spēlēs pret Slovākiju), turklāt šajā pozīcijā ir vēl arī 202 cm garais horvāts Duje Miljaks, tā ka veidojas laba konkurence starp ārējās līnijas kreiļiem.

"Man arī jau ir līgums uz nākamajām divām sezonām un pagaidām vēl nezinu, kā treneris mūs izmantos, taču skaidrs, ka uz katru pozīciju jābūt vismaz diviem līdzvērtīgiem spēlētājiem, ja patiešām gribam ne tikai tikt 1. bundeslīgā, bet tajā arī palikt. Horvāts gan galvenokārt spēlē aizsardzībā, turklāt viņš ir pavisam cita stila spēlētājs - līdzīgāks mūsu Krištopānam, kamēr mēs ar Jānimā esam pēc spēles manieres līdzīgi spēlētāji," iespējamo situāciju skaidro Ģirts Lilienfelds. "Jau ir zināms, ka prom būs polis Ēriks Kalužiņskis, kura vietā kreisā insaida pozīcijā arī nāks Aivis Jurdžs. Vēl mums acīmredzot nāks klāt jauns spēlētājs kreisajā malā. Izskatās, ka kluba vadības nodomi tikt 1. bundeslīgā ir nopietni, kaut gan nekāda spiediena uz mums šajā sakarā nav. Kas zina, varbūt mums tas tikai palīdzēs tajā tikt jau šosezon..."

Pašreiz ThSV "Eisenach" turnīra tabulā atrodas 3. vietā un pirmās trīs komandas arī iekļūs pasaules spēcīgākajā vīriešu handbola klubu līgā - Vācijas 1. bundeslīgā. Tuvākie sekotāji HSG "Nordhorn-Lingen" un SG BBM "Bietigheim" atpaliek par 3 punktiem, bet līdz 2. bundeslīgas čempionāta finišam vēl ir 11 spēles. Nākamajā mačā sestdien savā laukumā ThSV "Eisenach" uzņems vienu no pastarīšiem SG "Lautershausen".