Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" neizšķirts, "Ogre" un "Latgols" zaudē Baltijas līgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Tenax" neizšķirts, "Ogre" un "Latgols" zaudē Baltijas līgā
Foto: Tenax Dobele

Šodien Baltijas Handbola līgā spēles aizvadīja trīs Latvijas komandas. Ludzas "Latgols" un "Ogre" piedzīvoja zaudējumus, kamēr Dobeles "Tenax" Viļņā cīnījās neizšķirti.

# Dobeles "Tenax" cīnījās 28:28 pret Viļņas "Šviesa". Otrā puslaika ievadā Latvijas komanda ieguva trīs vārtu pārsvaru, bet to neizdevās nosargāt. Pa septiņiem vārtiem iemeta Egils Politers un Ņikita Pančenko.

# Arī "Ogre" guva 28 vārtus, bet viesos piekāpās "Polva Serviti" ar 28:37. Septiņas reizes izcēlās Rihards Leja, bet pretinieku rindās vieni vārti Artūra Meikšana kontā.

# Ludzas "Latgols" viesos piekāpās "Kehra/Horizon Pulp&Paper" – 22:39. Rezultatīvākais ar astoņiem vārtiem bija Edvīns Matvejenko.

# Kopvērtējumā labākā no Latvijas komandām ir "Tenax", kas piecos mačos tikusi pie trim uzvarām, viena neizšķirta un viena zaudējuma, 13 komandu konkurencē ieņemot ceturto vietu. "Latgols" un "Ogre" meklējami tabulas apakšgalā.

VHC Šviesa – ZRHK Tenax Dobele 28:28 (14:16)
Rezultatīvākie spēlētāji:
VHC Šviesa – Sinkevičius 7, Drabavičius 5, Bernatavičius 5, Pleta 4, Ugianskis 4, Švilpa 2, Markiavičius 1
ZRHK Tenax Dobele – Miķelsons 9, Pančenko 7, Politers 7, Arājs 2, Ērmanis 1, Krastiņš 1, Tuminksis 1

Eimantas Sinkevičius, VHC Šviesa spēlētājs
“Spēle bija grūta. ZRHK Tenax Dobele spēlētājs Nils Miķelsons mums bija lielākā problēma. Viņš ļoti labi veidoja sadarbību ar līnijas spēlētāju. Mēs iestrēgām Dobeles aizsardzībā, neuzbrukām, daudz kļūdījāmies, un pēc mūsu kļūdām pretinieki guva vārtus. Pirms mača galvenā uzmanība tika pievērsta dobelnieku līnijas spēlētājam un Miķelsona apturēšanai. Man personīgi visgrūtāk bija pārspētt viņu vārtsargu. ”
Sandris Veršakovs, ZRHK Tenax Dobele treneris

“Šī bija grūta spēle ar neitrālu rezultātu, mēs joprojām neesam aizvadījuši nevienu spēli pilnā sastāvā, dažādu iemeslu dēļ vairāki spēlētāji nevar mums palīdzēt. Varbūt šodien mums pietrūka pieredzējušas maiņas, ieradāmies 14 cilvēku sastāvā, komandā bija daudz jauno spēlētāju, kuriem šodien bija lieliska pieredze tik saspringtā spēlē. Pieļāvām daudz kļūdu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, sasteidzām svarīgus metienus, tāpēc šoreiz neizšķirts, bet arī punkts ir jāizcīna, cīnījāmies, taču šoreiz neuzvarējām. Gatavosimies rītdienas spēlei, labosim savas kļūdas un cerēsim uz pozitīvu rezultātu. “

Nils Aivis Miķelsons, Tenax Dobele spēlētājs
“Ir skaidrs, ka mēs gribējām uzvarēt, bet VHC Šviesa deva mums labu cīņu. Spēles rezultāts mainījās šurpu turpu – mēs vadībā, te atkal viņi vadībā, un, beigās neizšķirts, ir godīgs rezultāts. Galvas augšā, un rīt ir jauna diena, jauna spēle. Pirms spēles mēs runājām par to, cik agresīvi mums jāspēlē aizsardzībā, ka mums jābūt gataviem, ka pretinieki spēlēs agresīvi. Tas arī notika, abas komandas labi nospēlēja aizsardzībā un pacietīgi uzbrukumā. Mēs varam spēlēt labāk.”

Põlva Serviti – HC Ogre 37:28 (19:15)
Rezultatīvākie spēlētāji
Põlva Serviti – Rudissaar 8, Kase 7, Chezlov 5, Pihus 4, Sillaste 3, Sarapuu 2, Muuga 2, Hiiend 2, Saksing 1, Varusk 1, Meiksans 1, Varul 1
HC Ogre – Leja 7, Haisa 6, Lielais 4, Čikuts 3, Lazdiņš 3, Patsykailik 2, Rutka 2, Bauze

Ülljo Pihus, Põlva Serviti spēlētājs
“Pirmajā puslaikā mūsu aizsardzība bija nedaudz ‘sarūsējusi’. Mēs ielaidām pārāk daudz vārtu. Otrā puslaikā pastiprinājām aizsardzību, un izdevās nodrošināt vēl vienu labu uzvaru. Ikviens saņēma savas spēles minūtes, un rotācija bija viena no mūsu uzvaras atslēgām. ”

Andris Molotanovs, HC Ogre treneris
“Šodien pirmajā puslaikā nospēlējām labi, mēs neļāvām pretiniekiem tālu aizmukt, viņi izvirzījās vadībā, bet mēs visu laiku turējāmies mazos iedzinējos. Mainījām spēles zīmējumu, centāmies “aizķerties”, arī mūsu vārtsargi pavilka, līdz ar to bija krietni vieglāk spēlēt. Otrajā puslaikā nerealizējām savus metienus, mums ir jāspēlē precīzāk uzbrukumā un noteikti jāpieliek aizsardzībā, ir situācijas, kur jānospēlē rupjāk, stingrāk. Pretinieki mūs šodien nežēloja, spēlējot uz tādas šaubīgas noteikumu pārkāpumu robežas, šī mums ir laba mācībā, ka BHL ir jāspēlē agresīvāk, rupjāk, uz noteikumu pārkāpumu robežas. Virzāmies jau uz Tallinas pusi, jāatpūšas, rīt jau spēle pret HC Kehru. Domāju, ka tā būs pavisam cita spēle, paņemsim to, kas izdevās, bet Polvas zālē atstāsim, to, kas neizdevās. Ar jaunām emocijas un jaudīgāku cīņas sparu rit jācīnās par punktiem Kehras sporta hallē.”

HC Kehra/Horizon Pulp & Paper – SK Latgols Ludza 39:22 (22:13)
Rezultatīvākie spēlētāji:
HC Kehra/Horizon Pulp & Paper – Guimanovs 11, Soika 8, Šermans 5, Krīgimaa 4, Barouski 3, Mamporija 2, Vilks 2, Benstroms 2, Normaks 1
SK Latgols Ludza – Matvejenko 8, Grebeņņikovs 4, Lipskis 3, Strazds 2, Seņkāns 1, Skovna 1, Malahovs 1, Mikijanskis 1, Rozenbergs 1

Andrejs Narņickis, SK Latgols treneris
“Mēs atkal ieguvām pieredzi. Mums bija pietiekami daudz enerģijas un spēka tikai pirmajās 10 minūtēm katrā puslaikā. Pēc tam viss’ apgriezās kājām gaisā’ un uzbrukumā sākām pieļaut muļķīgas kļūdas, savukārt aizsardzībā netikām līdzi saviem pretspēlētājiem, par ko tikām sodīti ar 2 minūšu noraidījumiem. Mums noteikti ir jāuzlabo mūsu fiziskā sagatavotība.”

Marts Raudseps, HC Kehra/Horizon Pulp & Paper treneris
„Varbūt tas izskatījās viegli, bet spēle nebija viegla, mums bija jāspēlē ar gados jaunajiem spēlētājiem, un daži no viņiem parādīja labu spēli, tomēr mums ir daudz jāuzlabo un jāmācās no mūsu pieļautajām kļūdām. Kopumā esmu priecīgs par uzvaru un varu puišus paslavēt.”

Izmantotie resursi:
handball.lv