Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: "Lai uzvarētu, vajag mazliet vairāk"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Lai uzvarētu, vajag mazliet vairāk"
Valdis Labanovskis (pa kreisi) un Aivis Jurdžs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

"Sākām bijīgi, nepārliecinoši," pēc zaudējuma Īslandes handbolistiem 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā Dobelē stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis.

"Varēja manīt, ka lielākai daļai spēlētājiem pēdējos mēnešos nav bijusi spēļu prakse (sezona beigusies aprīlī vai maija vidū)," turpina treneris. "Tieši tāpēc pagāja laiks līdz iejutāmies spēlē. Arī treniņi nebija daudz - pilnā sastāvā aizvadījām tikai divus."

Lai arī daudzi Īslandes handbolisti vēl tikai sestdien aizvadīja pēdējo sezonas, tomēr šādā sastāvā īslandieši spēlē jau vairākus ciklus. Turklāt viņiem ir daudz vieglāk adaptēties, jo lielākā daļa no viņiem spēlē vienā līgā - Vācijas 1. bundeslīgā. Latvijas vārdu šajā turnīrā pārstāv vien Aivis Jurdžs.

"Labās dienās mēs varam spēlēt labi, taču, lai uzvarētu, vajag mazliet vairāk," secina Labanovskis. "Veiksme diemžēl ir stiprāko pusē." Treneris arī priecājās, kas šajā mačā beidzot vārtus guva arī malējie spēlētāji.

"Jānotic, ka varam uzvarēt arī šāda līmeņa komandu," stāsta vērtīgākais mača spēlētājs Latvijas izlasē vārtsargs Helmuts Tihanovs. "Līdzīgā stilā nospēlējām arī pirmajā spēlē Īslandē."

Īslandes izlases sastāvā spēlēja Latvijas handbola skolas audzēknis Aleksandrs Pētersons. Tieši kopā ar Latvijas izlases handbolistu Arnoldu Straumi viņi pirms vairākiem gadiem devās trenēties un spēlēt uz Īslandi. Aleksandrs tur palika ilgāk, bet Arnolds šodien vēl joprojām pārstāv Latvijas izlases krāsas un trešdien aci pret aci cīnījās ar savu draugu: "Nesametām savus golus - ātrajos uzbrukumos, no līnijas, trīs 7 metru soda metieni. Arī Aivis otrajā puslaikā tika izsists no ierindas (rītdien par savainojuma nopietnību būs zināms vairāk - R.P.)."

Nākamo un pēdējo 2012. gada kvalifikācijas spēli Latvijas izlase aizvadīs 12. jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar Vāciju. Trešdien vācieši izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Austriju 28:20 (15:8) un nodrošināja iekļūšanu finālturnīrā. Starp citu, mačs Vācijā 37 gadus vecajam Armandam Uščinam būs jau 120. Latvijas izlasē. Pēc tā aizvadīšanas Uščins apsver domu likt beidzot punktu karjerai valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija