Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sievietēm sākas ceturtdaļfināli, Jūrmala - "Latgols" tiešraidē Sportacentrs.com

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Sievietēm sākas ceturtdaļfināli, Jūrmala - "Latgols" tiešraidē Sportacentrs.com
Agris Kušners (SK Latgols)
Foto: Laura Grišāne

Latvijas Virslīgas čempionātā šajā nedēļas nogalē sievietēm Salaspilī sāksies izslēgšanas spēles, savukārt vīriešu cīņu starp "Jūrmalas Sports" un "SK Latgols" tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Aizvadītajās brīvdienās noslēdzās regulārais turnīrs Virslīgā sievietēm. Uzreiz vietu pusfinālā nodrošināja Stopiņu NHK, LSPA un "SK Latgols" vienības, bet par pēdējo vietu tajā ceturtdaļfinālā, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā, tiksies Dobeles SS/REIR un Salaspils SS handbolistes.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēlēs ar regulārā turnīra spēcīgāko komandu Stopiņu NHK. Pirmā ceturtdaļfināla spēle paredzēta 8. martā plkst. 19:00 Salaspilī, bet atbildes - 23. martā plkst. 13:00 Dobelē.

Regulāro turnīru dobelnieces noslēdza ar sešām uzvarām ceturtajā vietā, bet salaspilietes ar divām - piektajā. Savstarpējos mačos trīs panākumus svinēja Dobeles SS/REIR - 38:31, 35:31 un 25:22. Salaspilietes vairākās spēlēs ir demonstrējušas labu sniegumu, taču uzvarai vienmēr kaut kas pietrūcis. Turpretī dobelnieces, kā jau katru sezonu, mērķē uz medaļām un ceturtdaļfināls ir tikai otrs pakāpiens līdz tām.

Centrālo nedēļas nogales Virslīgā vīriešiem maču starp divkārtējiem čempioniem "SK Latgols" un "Jūrmalas Sports" no Spuņņciema demonstrēs Sportacentrs.com TV. Abas komandas, kā arī "HK Ogre", saglabā reālas izredzes regulārajā turnīrā vēl izcīnīt trešo vietu, savukārt jūrmalnieki - arī otro. Tiesa, turnīra tabulā "Jūrmalas Sports" šobrīd ieņem trešo vietu, bet "SK Latgols", atpaliekot divus punktus, piekto.

Abu komandu pirmā spēle Ludzā noslēdzās ar mājinieku uzvaru (21:19), taču kopš novembra beigām abas komandas skārušas vairākas izmaiņas un šī būs pavisam cita spēle. "SK Latgols" sastāvā jau vairākus mačus aizvadījuši aizvadītās sezonas vieni no labākajiem Ludzas handbolistiem Kaspars Lisovskis, Ivars Brics un Edgars Rancāns, savukārt "Jūrmalas Sports" jau no pērnā gada beigām trenē Ivars Dumarāns, kā arī sastāvā pēc pusotra gada ārzemēs atgriezies Rolands Ivanovs.

Vēl sestdien plkst. 15:00 Ulbrokā ceturtdaļfināla ģenerālmēģinājumā RTU spēlēs ar līderiem Dobeles "Tenax".

Kārtējās trīs spēles Salaspilī aizvadīs "LAT-96". Piektdien jaunie handbolisti ar 28:36 piekāpās līderiem Dobeles "Tenax", savukārt sestdien plkst. 17:00 paredzēta spēle ar "HK Vaiņode", bet svētdien plkst. 12:45 - ar "Jūrmalas Sports". Salaspils sporta namā svētdien, 9. martā pasākuma "Veselā miesā vesels gars" tiks organizēti dažādi pasākumi visas dienas garumā un handbols būs tikai viena daļa no tā.

Ja "HK Ogre" grib pacīnīties par trešo vietu regulārajā turnīrā, tad viņiem izbraukumā svētdien plkst. 13:00 jāizcīna uzvara pret "HK Vaiņode". Nedēļas nogales pēdējā spēlē plkst. 18:30 ASK sporta zālē ASK/LU uzņems "Celtnieks/LSPA".

Virslīgā vīriešiem joprojām turpinās cīņa par teorētiski vieglākiem pretiniekiem izslēgšanas spēlē. Ja "SK Latgols" to noslēgs ceturtajā vai piektajā vietā, tad jau pusfinālā mūs var gaidīt iepriekšējo divu gadu finālsērijas atkārtojums - Dobeles "Tenax" pret "SK Latgols".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kura komanda uzvarēs?

  • 2

  • 10